Gigabyte X870E AORUS PRO Vypnutí wifi
Moderátor: Eddward
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Gigabyte X870E AORUS PRO Vypnutí wifi
Gigabyte X870E AORUS PRO se stal mym náhradníkem za již nevrábějící se Asus X670-P, protože má dobře dole umístěné 2 plnohodnotné PCI-E 4x sloty. Zbytek desky je taky good, celkem dost všeho, post display, atd, atd.
Je zde ale jeden problém heh. Deska má Integovanou wifi ale v biosu neni žádná položka jak jí vypnout! Tak pokud to někdo bude hledat tak dá se vyřadit takto:
Settings - AMD CBS - PROM21 Chipset Common Options - Secondary PROM21 Chipset PCIe Port Configuration Options
A PCIe Port 2 dát na disabled. Tam sedí ten wifi čip a to jej vypne.
Je zde ale jeden problém heh. Deska má Integovanou wifi ale v biosu neni žádná položka jak jí vypnout! Tak pokud to někdo bude hledat tak dá se vyřadit takto:
Settings - AMD CBS - PROM21 Chipset Common Options - Secondary PROM21 Chipset PCIe Port Configuration Options
A PCIe Port 2 dát na disabled. Tam sedí ten wifi čip a to jej vypne.
- Maggix
- Nováček
-
Re: Gigabyte X870E AORUS PRO Vypnutí wifi
Mám tu desku a celkově jsem spokojený. Má solidní výbavu, včetně těch dvou PCIe 4x slotů, a celkově je dobře vybavená. Co se týče wifi, díky tvému tipovi jsem ji vypnul v BIOSu bez problémů. Doporučuji, pokud hledáš desku s dobrou konektivitou a solidním výkonem.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Jo, ten board je dobrej ale škoda že oproti X670-P cena skoro dvojnásobná no.
Jinak btw ještě je tam bluetooth, to se vypne takto:
Settings - AMD CBS - PROM21 Chipset Common Options - Secondary PROM21L.1/2/3/6/7 USB Port Configuration Options.
A tam dát USB2 Port5 na disabled.
Pozor, když jej chcete zase zapnout musí se to v biosu vrátit a pak dát kompletní power cycle stroje, ala na minutu jej komplet odpojit od proudu, jinak se to BT nespustí.
Jinak btw ještě je tam bluetooth, to se vypne takto:
Settings - AMD CBS - PROM21 Chipset Common Options - Secondary PROM21L.1/2/3/6/7 USB Port Configuration Options.
A tam dát USB2 Port5 na disabled.
Pozor, když jej chcete zase zapnout musí se to v biosu vrátit a pak dát kompletní power cycle stroje, ala na minutu jej komplet odpojit od proudu, jinak se to BT nespustí.
- satanicek666
- Začátečník
-
Docu. Presne sa rozhodujem medzi tuto doskou a Asrock x870e nova. Ktorú radšej?
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Tohle nerozhodnu za tebe. Zásadní rozdíly jsou 5Gbit LAN na Asrocku (irelevantní) a to jak desky řešej PCI-E sloty a M.2ky.
Ten gigabyt má dva čtyřlinkový sloty a M2jek má méně a z toho dvě sdílej linky s primárnim PCI-E sletem, tzn při jejich osazení pojede grafika na 8 linek ale zase můžeš mít až tři GEN5 disky.
U toho Asrocku můžeš mít o jeden více ale jen primární může bej ever GEN5 a ten poslední je jen 2 linkovej a sdílí linky s PCI-E
"If M2_5 is occupied, PCIE3 will be disabled.
Supports NVMe SSD as boot disks"
Mě se ten Asrock nelíbí protože deska co nemá ani jeden PCI-E 4x slot mi jde proti srsti.
Ten gigabyt má dva čtyřlinkový sloty a M2jek má méně a z toho dvě sdílej linky s primárnim PCI-E sletem, tzn při jejich osazení pojede grafika na 8 linek ale zase můžeš mít až tři GEN5 disky.
U toho Asrocku můžeš mít o jeden více ale jen primární může bej ever GEN5 a ten poslední je jen 2 linkovej a sdílí linky s PCI-E
"If M2_5 is occupied, PCIE3 will be disabled.
Supports NVMe SSD as boot disks"
Mě se ten Asrock nelíbí protože deska co nemá ani jeden PCI-E 4x slot mi jde proti srsti.
- satanicek666
- Začátečník
-
uz od viacej ludi mi bolo poradene nech beriem Novu.ze za tie love to je najlepsie co je na trhu...ale od viacej ludi som pocul ze Gigabyte nelubi riesit reklamacky.ze hlada dovody na nevybavenie.
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Jo, jiní zas plivou na Asus, to už nechám na tobě. V rámci AM5 poslední mesíce měl problémy spíš Asrock. Od launche platformy jsem osazoval asus X670-P v počtu mnoha desítek, možná skoro stovky, všechny ty PC jedou 24/7 dodnes mam 0 mrtvol, ala nejlepší je ta reklamace kterou nemusíš vůbec provést. Jak se ukáže ten gigabyte zatim nevim. Tipuji že good ale ne tak ideálně, protože teloty chipsetu jsou mnohem větší, jeho pasiv malinekej. Mam i nula mrtvol mezi DDR5 RAM a to myslim jakékoliv (i když jedou velice líně a na 1,1v), a mam jedinou mrtvou 4090tku. V podstatě nemam mrtvý skoro nic, a až teď to začínaj vzdávat 3090tky kterejm jsem dával odhad tak polovinu toho co nakonec vydržely.
Co mi nejvíce vychcípalo jsou, a to někoho překvapí, Seasonic Prime zdroje, a CPU od AMD. Kusy co chcíply za chodu jsou tak 5% jak mezi 5950x tak 7950x a mezi 7950x a nyní i 7950X3D jsem měl mnoho kusů co prostě nebyly stable z výroby. Ala z výroby se muselo dávat curve do plusu aby ten CPU vůbec prošel linpackem a core cycler testy. Hlavně ty poslední vároky 7950X3D jsou naprosto tristní. Tam jich neprošlo testy na stock více jak polovina.
Co mi nejvíce vychcípalo jsou, a to někoho překvapí, Seasonic Prime zdroje, a CPU od AMD. Kusy co chcíply za chodu jsou tak 5% jak mezi 5950x tak 7950x a mezi 7950x a nyní i 7950X3D jsem měl mnoho kusů co prostě nebyly stable z výroby. Ala z výroby se muselo dávat curve do plusu aby ten CPU vůbec prošel linpackem a core cycler testy. Hlavně ty poslední vároky 7950X3D jsou naprosto tristní. Tam jich neprošlo testy na stock více jak polovina.