střídavě vadný pixel :)

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

střídavě vadný pixel :)

Příspěvek od kuavik »

neustale se tu hovori o vadnych pixelech (bodech?) v LCD, ja mel svuj v noutu donedavna OK,
je to nekolik dnu zpatky koukam, neco mit vadi, a ejhle vadny pixel zarici jak hov.do., rikam si co se da delat, no, smirim se stim, nasledujici den zapnu pc, a vadny pixel je pryc, eh? rikam si super,

zklamani, dalsi den je zase tu, a taky dalsi 3 dny, a dnes jsem se fakt uz musel zeptat jestli je to normalni, protoze dnes je zase vse OK

myslel jsem ze vadny pixel bud je nebo neni, muze taky pomalu odchazet? nebo co?
pls. mi to nekdo vysvetlete
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pixel vadne a nevadne

Příspěvek od cert »

vadny pixel moze byt taky ktory svieti vzdy a taky ktory nikdy nesvieti.
Vadny pixel ktory vzdy svieti jednou farbou napr bielou ten vo Worde nezistis. Na detekciu vadnosti LCD pouzi napr Nokia monitor test.
IN DUST WE TRUST
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

ten test urcite zkusim, ten muj je bily a je mi jasny ze ve wordu ho nenajdu :lol: , ale ja to pozoruji na modrem pozadi ve woknech, jednou tam je, jednou ne,
vlastne mi ani tak nejde o to abych ho zjistil, vim co vidim, de mi o to jestli je mozny aby jednou byl vadny a pak se zase umoudril a byl v poho :wink: ,
Toshiba P100-10P

cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

kuavik píše:ten test urcite zkusim, ten muj je bily a je mi jasny ze ve wordu ho nenajdu :lol: , ale ja to pozoruji na modrem pozadi ve woknech, jednou tam je, jednou ne,
vlastne mi ani tak nejde o to abych ho zjistil, vim co vidim, de mi o to jestli je mozny aby jednou byl vadny a pak se zase umoudril a byl v poho :wink: ,
Podla mna to mozne je.

LCD by som reklamoval.
IN DUST WE TRUST
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

cert píše:Podla mna to mozne je.

LCD by som reklamoval.
Jeden vadny bod (at uz nekdy sviti nebo ne) ti nikdo nevyreklamuje, pokud tedy nedava vyrobce zaruku na 0 vadnych bodu.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

cert píše:
kuavik píše:ten test urcite zkusim, ten muj je bily a je mi jasny ze ve wordu ho nenajdu :lol: , ale ja to pozoruji na modrem pozadi ve woknech, jednou tam je, jednou ne,
Podla mna to mozne je.

LCD by som reklamoval.
takze ten "nokia monitor test" sem zkusil a vse je naprosto OK,
jinak s tou reklamaci to ani snad ne kvuli 1px, navic momentalne vlastne bez vadneho :) , navic
1. prinesu to tam a vadny pixel zmizi jako ted a budu za blba :lol:
2. pro reklamaci je zapotrebi prekroceni urciteho poctu vadnych pixelu (tmavych a svetlych), takze stejne NE
3. navic je to lcd u notebooku, coz s sebou nese spoustu neprijemnosti...

rad bych, aby me nekdo komu se to stalo ujistil, ze neblouznim, myslim tedy stim ze nekdy vadny/ok :wink:
Toshiba P100-10P

cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

chyba VGA?

Příspěvek od cert »

pomerne davno sa stalo znamemu nieco podobne ale na normalnom CRT monitore + bezne PC. Bolo to sposobene chybou VGA(Manli TNT2 :oha: )- po normalnom starte Windows sa nahodne ukazali "vadne" pixely (aspon 5). Pixely vzdy menily poziciu a farbu. VGA vraj isla OK.

Skus pripojit k notebooku nejaky CRT monitor a uvidis.
IN DUST WE TRUST
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: chyba VGA?

Příspěvek od kuavik »

cert píše:pomerne davno sa stalo znamemu nieco podobne ale na normalnom CRT monitore + bezne PC. Bolo to sposobene chybou VGA(Manli TNT2 :oha: )- po normalnom starte Windows sa nahodne ukazali "vadne" pixely (aspon 5). Pixely vzdy menily poziciu a farbu. VGA vraj isla OK.

Skus pripojit k notebooku nejaky CRT monitor a uvidis.
tenhle je vzdy na stejnem miste a stejne tedy bile barvy :? , ale jak rikam zas nijak zvlast me to netrapi,jen to ze si hraje na schovku mi nedochazi(lo)
Toshiba P100-10P

Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“