nabidka start - zbytecny reinstal?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nabidka start - zbytecny reinstal?

Příspěvek od MAN »

Problem: No tak zeshitovala se mi nabidka start... vyblute ikony, zvetsene ikony, zvetsena nabidka start, ctvereckovane ikony. Zkousel jsem jet i bez ovladacu na grafiku a je furt stejne velkaa zbytecny reinstal bych nechtel podstupovat...
tady je obrazek: www.dmanik.wz.cz/shitXP-plocha2.jpg ... neni to bohuzel z nej moc dobre videt, protoze je to jpg, ale snad poznate ze ten WMP je jaksi divne nahore (je to normalni velikost u normalni nabidky start)

Co jsem s tim delal: Taktoval CPU ve Winech (ja vim sem blbec, se nepoucim) a nasledne to spalo. V BIOSu zahadnym zpusobem to neslo zas zpatky podtaktovat, tak sem vymazal CMOS. Uz vse jede, az na tu nabidku start.

Nevim jestli mi poradite, ale za zkousku nic nedam, treba to vyresi nova grafika o cemz silne pochybuji... diky moc vsem
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

a nejde to nějak poladit přes vlastnosti nabídky start? třeba zapnout a vypnout malý ikony nebo tak?
ignorelist: kremrole a dezoláti
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Nejde :D... ve vzhledu taky nic ve vlastnostech sem se hrabal, ale kdyz dam napr. male ikony, tak se zmensi ikony pouze ve startu a tam jsou fpohode...
... je to hafo divny, kdyz dam opravit, tak to vjede jakoby do dosu a hrej si :)
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

kdyz das pravej cudl na nakyho zastupce a "seradit podle abecedy", tak se to (svete div se) seradi podle abecedy... tohle je problem uz od W95 :-D
Obrázek
a k ty velikosti pisma - ty to mas cely naky divny, pac v jednom radku startu mas den i cas, to neni normalni... nemas treba v (zobrazeni>vzhled>upresnit) polozka Nabidka naky velky cislo? ja sem to nemenil a mam tam 19. nebo nazev palety (nevim na to by to mohlo bejt, tak je to treba ono) :) 17.. proste si pohraj s timhle :wink:
ASUS F3T
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

at na to koukam jak chci, nic divnyho nevidim :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

Dony píše:at na to koukam jak chci, nic divnyho nevidim :?
taky sem na to koukal dlouho... ale pak me napadlo ze ty ikony sou porad stejne (pixelove) velky, takze "jeho" musej bejt stejny jako moje a to nejsou.. a pak to nema serazeny podle abecedy..
ASUS F3T
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zkus třeba obnovit registr ale mě to připadá taky normální... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

NO tak razeny dle abecedy to neni, to jen ten horejsek a to sem radil sam manualne, ale nic o razeni jsem nerikal :)...

Dival jsem se do toho upresnit, nic tam neni, secko fpohode, velikost pisma je normalni, jen start je velkej .)

Obnovit registr? TO nejak de? :)... a jak?

Dony, MartinCZ: No jadro problemu jsem predem popsal, z toho obrazku to neni moc videt. Neni to nejaky zavazny problem, jen proste nabidka start je zasrane vysoka (ale zas ne nejak hafo) a ikony jsou ctvereckovany a velky.. Ale kdyz se podivas na WMP... zkus ho spustit dat tak jak ja a uvidis ze ho budes mit jinde, uprostred. A ja mam stejnou velikost toho WMP ale je nahore, takze mi tam jakoby kus startu precniva.

Kdyztak to preziju ale vypada to dosti humusne a vy ste tady takovy chytrolini :)
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

ty myslis WMP v hl.panelu a ne ve startu!!!! aha! :-D ted sem na to kouk a pripada mi ze mas velikost ikon moc velkou.... du to zkusit...
//edit: tak sem prd vymyslel :( nejde to :evil: ale je to tou velikosti ikon v hl.panelu.. musis nejak vymyslet, jak je zmensit... treba to dela ten indikator (jazyku) klavesnice.. zkus ho vypnout..
Naposledy upravil(a) martin_CZ dne čtv 24. úno 2005, 09:25, celkem upraveno 1 x.
ASUS F3T
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

kromě toho, že máš 800*600 se mi to zdá taky normální, kdoví jak by vypadala moje nabídka, kdybych si tam dal 800, ani jsem to nezkoušel
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

Slezman(CZE) píše:kromě toho, že máš 800*600 se mi to zdá taky normální, kdoví jak by vypadala moje nabídka, kdybych si tam dal 800, ani jsem to nezkoušel
ma 1024... aspon sou to teda rozmery obrazku, nevim proc by to zvetsoval :) .. ale taky sem se divil....
ASUS F3T
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

No tak... mam 1024*768 nevim od ceho jste to odvodili, ale hlavni panel me prijde ze se chova jako 800*600.

Jaaa blbec, doslo mi to az pozde, myslel jsem samozrejme hlavni panel + programy v nabidce start

Velikost ikon je moc velka, zkusil jsem uz vsechno, ale nic nepomaha :)...

Jinak vypada to tak z toho obrazku, v realu to vypada jinak, obrazek je spis inspirace, jadro problemu jsem popsal

Jinak diky vsem za snahu poradit, ale bohuzel jsem zatim nevyresil, asi si zacnu pomalu zvykat na hnusej hlavni panel :)
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

no at se snazim jak chci tak sem ty ikony nezvetsil (zvetsujou se jen ty na plose)... nemas treba zaply naky usnadneni - pro spatne vidici trebas?
ASUS F3T
sotek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotek »

a nemáš v Zobrazeni>Vzhled>Velikost písma Největší nebo Velké? Pokud ano, tak tam dej Normální.
ASUS P7P55D-E, i3-540 3.06@4.4GHz, 2x2GB DDR3 1600 Kingston, Gigabyte GTS250
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

skusal si nahodout tu defaultnu manicku suxxnu ponuku start?prave tlac. na listu,vlastnosti,start menu a nedaj classic ale "Start menu" ...oddukni, restart a potom ju zmen zase na classic, co to spravi...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“