PCVR stuttering

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
matkas10
Nováček
Nováček

PCVR stuttering

Příspěvek od matkas10 »

Zdravím,
uz niekolko mesiacov riesim problem so stutteringom s VR headsetom pico 4 enterprise, po nedavnom vyskusani aj quest 3. Jedná sa o wifi streaming, USB je pekne plynule. Deje sa to hlavne pri akomkolvek pohybe rukami alebo hlavou, nie sústavne.
Skusil som uz hadam vsetky bezne rady po internetoch, ohladom nastavenia wifi routra, ethernet karty, nvidia ovladacov, windows 11 a je to stale uplne rovnake, nech robim cokolvek.

nepomaha ani nizsi bitrate streamu, ani nizsie rozlisenie, stale to iste.

Vyskusal som 5 roznych wifi routrov (tplink gxe75, archer C6, be230, asus tuf ax4200, acer T7), acer ma qualcomm čipy, asus mediatek a zvysok broadcom. Asus bol uplne nepouzitelny, zvysok plus minus rovnaky stuttering. (wifi 5ghz v mojom okoli vysielam len ja, takze ziadne rusenie, quest vyskusany na 6ghz)
PC je samozrejme pripojeny ethernet kablom, cat 5e. -->

Neskor som vyskusal pripojit Pico 4 cez usb sietovku, tethering do routra, stale ten isty stuttering (vylucil som wifi prenos, zachoval sietovu vrstvu).

Docital som sa, ze to moze byt neodladenymi realtek ethernet sietovkami a ovladacmi, vcera som skusil dedikovanu intel i210 a je to stale uplne rovnake.
Vyskusal som aj iny stroj, sice NTB asus, ale s rtx4080 a intel cpu (ja mam ryzen, tak preto ten test), test prebiehal v uplne inej casti mesta, s rovnakym mojim routrom.

Pouzivam windows 11 pro s cistou instalaciou z februara, bios a ovladace aktualne. Nvidia drivery som vyskusal aj nejake starsie, ktore niekde odporucali. Nvidia ovladace cistim s DDU, instaloval som ich aj cez NVCleanstall s vypnutym ozaj vsetkym, co netreba - stale ten isty stuttering.
Windows sa snazim drzat cisty ako to ide, nemam tam uz ani armoury crate, razer somariny vypinam pre testovanie, nic viac tam hadam ani nebezi.

prikladam odkaz na moj google drive, kde mam mnoho screenshotov z roznych app a niekolko videii zachytavajucich stuttering, avsak priamo v okuliaroch to vidno predsalen viac. Ak by mal niekto cas to studovat. Najma mi pridu zaujimave grafy zo steamvr frame timing, kde si lieta polozka waitgetposes a merania z latencymon kde ma nvidia a sietovka vysoke DPC.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Nejake napady? mne napada uz len vyskusat nejake starsie vydanie w11, alebo rovno w10. Ja uz som z toho celkom aj zufaly, ako ono to je hratelne, len ma to dost rusi zo zazitku VR (presiel som hl alyx na oculus rift a islo to fakt krasne, prechod na nove VR preto bolel a bolí).
Ďakujem za každú radu. M.

config:
ryzen 5900x
32gb corsair 3600 cl16
asus tuf b550-plus wifi II
rtx 4070ti super
windows 11 pro 24h2
SW pre stream pouzivam origo pico connect, aj rozne starsie verzie aj aktualne. Vyskusal som aj ALVR a to isté. pre quest klasika air link.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: PCVR stuttering

Příspěvek od Krteq »

Jaké drivery jsi zkoušel? Verze 57x.xx mají právě s VR problémy.

Zkus 566.xx

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/fo ... sues-with/
matkas10
Nováček
Nováček

Příspěvek od matkas10 »

konkretne 566.36, skusil som to znova zrovna teraz a uplne bez zmeny. Ja ale nejdem direct mode, wireless ani USB to nemaju. :/
mirda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirda »

Zkus vypnout HAGS ve win. (pokud to máš zaplé) Ve VR jsou s tím problémy co popisuješ.
Prstí svoji 4090 za 35klacíků.
matkas10
Nováček
Nováček

Příspěvek od matkas10 »

to uz som samozrejme skusal.. a mnoho ineho.
Skusil som to ale este teraz, s tymi starsimi spominanymi ovladacmi a stale ten isty stuttering.
Ono cez USB to ide pekne
mirda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirda »

Prstí svoji 4090 za 35klacíků.
Dejvis18
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejvis18 »

Ahoj, řešil sem problém se stutteringem na AM4 platformě. Pomohlo vyměnit RAMky.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“