Změna příslušenství u notebooku?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Změna příslušenství u notebooku?

Příspěvek od Parkmanek »

Zdavím chci koupit ACER Travelmate 4502 LCi. Měl bych pár dotazů:
1. V tom Noutu je jenom CD-RW/DVD mechanika je možno si třeba na Alzasoftu přikoupit Slim mechaniku určenou přímo do nouta jakou chci (třeba DVD+-RW a pak jí v tom používat? Bude fachat? Je tam stejný otvor? Nepadá záruka?
2. V tom noutu je 40GB disk asi 4200ot/min můžu si taktéž někde koupit disk do noutu (Hitachi 60GB/7200ot/min) a používat to v něm? Padá záruka nebo ne když si ho tam sám namontuju? Díky za odpověď
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna příslušenství u notebooku?

Příspěvek od Dzin »

Parkmanek píše:Zdavím chci koupit ACER Travelmate 4502 LCi. Měl bych pár dotazů:
1. V tom Noutu je jenom CD-RW/DVD mechanika je možno si třeba na Alzasoftu přikoupit Slim mechaniku určenou přímo do nouta jakou chci (třeba DVD+-RW a pak jí v tom používat? Bude fachat? Je tam stejný otvor? Nepadá záruka?
2. V tom noutu je 40GB disk asi 4200ot/min můžu si taktéž někde koupit disk do noutu (Hitachi 60GB/7200ot/min) a používat to v něm? Padá záruka nebo ne když si ho tam sám namontuju? Díky za odpověď

No ona je otázka jestli se vyplatí to rozšíření je daleko lepší si koupit model co splňuje tvé požadavky... :)
Bude to i levnější asi.... :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Parkmanek »

hm to si mi moc nepomohl, napsal jsem plno otázek a ani na jednu si mi neodpověděl... :o( akorát si mi řekl to co nepotřebuju vědět já vím, že to asi bude dražší.... Prosím můžete mi někdo odpovědět na to co se ptám? :o) díky
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME
marao
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od marao »

no jasně když ho rozděláš tím porušíš záruku, takže tím ji ztratíš, podle mě je to realné to předělat ale jak tu psal dzin je lepčí si oto koupit kvalitnější noutebook
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna příslušenství u notebooku?

Příspěvek od pavel.minarik »

Parkmanek píše:1. V tom Noutu je jenom CD-RW/DVD mechanika je možno si třeba na Alzasoftu přikoupit Slim mechaniku určenou přímo do nouta jakou chci (třeba DVD+-RW a pak jí v tom používat? Bude fachat? Je tam stejný otvor?
fyzicky to tam sedne, jestli ale bude fungovat tal na to Ti těžko kdo odpoví (podle mě to chodit bude)
Parkmanek píše:2. V tom noutu je 40GB disk asi 4200ot/min můžu si taktéž někde koupit disk do noutu (Hitachi 60GB/7200ot/min) a používat to v něm?
první disky pro NB s 7200 otáčkami se už objevovat začínají a určitě to pojede, je to furt 2.5" disk do NB
Parkmanek píše: Padá záruka nebo ne když si ho tam sám namontuju? Díky za odpověď
ano, padá vždy když do NB zasáhne kdokoliv jiný než autorizovaný servis a následně se to pozná (což v tomto případě zřejmě neututláš :oops: )
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Parkmanek »

A máte někdo nějakej kontakt na autorizovaný servis Aceru?
Zeptám se jich, jestli když si to koupím a přinesu si to tam, jestli mi to tam za úplatu namontují :o) uvidíme co mi řeknou :o)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Parkmanek píše:A máte někdo nějakej kontakt na autorizovaný servis Aceru?
Zeptám se jich, jestli když si to koupím a přinesu si to tam, jestli mi to tam za úplatu namontují :o) uvidíme co mi řeknou :o)
jistě, že namontují
autorizovaný servis Aceru: Asupport (www.asupport.cz, nedoporučuji) nebo GCC Services (www.gcc.cz)
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

TM 4502 má MediaBay. To je ten šuplík, ve kterém je standardně optická mechanika. MediaBay je MediaBay právě proto, že se dá vysunout a vyměnit za jinou během 15 vteřin, je to k tomu přímo určeno, o záruku nepřijdeš. Takže ve tvém případě by sis koupil kompatibilní DVD*RW mechaniku, vytáhl MediaBay šuplík s původní mechanikou, sundal MediaBay šuplík ze staré mechaniky, nasadil ho na novou a zasunul. Hotovo. Dokonce se to dá zcela čistě udělat za běhu NB. Odebereš optickou mechaniku a šup, už může jet ven. Já si takhle občas od kámoše půjčuju DVD palírnu a žonglujem s tím zcela bez problémů. S tím HDD to bude technicky taky jednoduché, ale tady už bys asi fakt přišel o záruku, takže raději servis. Budou to mít za 5 minut.

Já osobně mám tisíc chutí udělat taky obě změny, které popisuješ, ale narážím na podstatný problém: komu ty staré komponenty prodám? Disk ještě možná... ...ale to DVD combo? A postavit si to do vitríny a nedostat za to ani korunu se mi vážně nechce :(
Veterán
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Spectral píše:TM 4502 má MediaBay. To je ten šuplík, ve kterém je standardně optická mechanika. MediaBay je MediaBay právě proto, že se dá vysunout a vyměnit za jinou během 15 vteřin, je to k tomu přímo určeno, o záruku nepřijdeš.
jasně, pokud je ta mechanika v nějakém MediaBay (každý výrobce tomu má tendenci říkat jinak), tak je vyměnitelná bez zásahu do NB a samozřejmě tím záruka dotčena není
Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Parkmanek »

Jo a ty kompomenty si musím koupit u nich nebo si je můžu přinést?
Kolik za tu montáž obou věcí můžou chtít?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Parkmanek píše:Jo a ty kompomenty si musím koupit u nich nebo si je můžu přinést?
Kolik za tu montáž obou věcí můžou chtít?
komponenty si pochopitelně můžeš přinést (autorizovaný servis bude mít zřejmě jen originální díly výrobce)
GCCčko účtuje cca 500,- za hodinu práce, takže počítám že zhruba tolik za to budou chtít
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“