Co mi to chrastí v CD-ROM?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
peetr
Nováček
Nováček

Co mi to chrastí v CD-ROM?

Příspěvek od peetr »

Když nahýbám svou LG, jako by se v ní přesípal jemný píseček. Co to proboha je a jak se toho zbavím !? 3 roky s ní nejsou žádné problémy :?
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Přesně ti nepovim co to je, ale mě takhle "chrastili" všechny mechaniky co jsem kdy měl (asi 6 kousků CD,CDRW,DVD i DVDRW)
První mechanika kterou jsem měl v ruce a nechrastila byl NEC3500 a 3520.
Tudíž to neni žádná závada :wink:
(ale jestli ti upadla na schodech tak to bude něco jinýho :-D )
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Intelman
Začátečník
Začátečník

Re: Co mi to chrastí v cdromce ?

Příspěvek od Intelman »

peetr píše:Když nahýbám svou LG, jako by se v ní přesípal jemný píseček. Co to proboha je a jak se toho zbavím !? 3 roky s ní nejsou žádné problémy :?
Volně by se tam měla pohybovat jen ta magnetická destička, která po zasunutí drží CD. Zkus s ní zahýbat i s CD a už by chrastit neměla. Jinak by to mohl být nějaký bordel, co Ti tam za ty tři roky napadal.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Tak ten "píseček" jsou u některých mechanik vyvažovací kuličky které najdeš v rotoru na hlavnám motorku. Pokud to nedělalo od začátku, tak to opatrně nad stolem rozeber a uvidíš co vypadne. Může to být šroubeček, něco z posuvu, ...

Doplněno: Vzpoměl jsme si, že to taky může dělat nějaký malý prodradný skřítek. :wink:
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“