Borderlands 4 - problém s ukládáním hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Borderlands 4 - problém s ukládáním hry

Příspěvek od Donic »

Zdar, v podstatě od včera mi na Steamu začal problém s ukládáním hry Borderlands 4...a přetrvává to bohužel i dneska. Vždy v intervalech mi vyskočí toto okénko: "Uložení selhalo - zápis dat se nezdařil. Může dojít ke ztrátě postupu." A ono ne že může dojít ke ztrátě postupu, ono k němu skutečně už 2x došlo. Pak to nemá moc význam hrát...
Má někdo podobnou zkušenost a co by se s tím případně dalo dělat? Díky

P.S. Vezmu to ještě jednou a postupně...Každopádně prvních 30 hodin hraní žádný problém nebyl a najednou, z ničeho nic ano, moc nechápu :roll:
1) Při zapnutí - spuštění hry se objeví nejprve v menu okénko - "CHYBA. Zápis dat se nezdařil. Zkontroluj dostupný úložný prostor."
2) Při hře - objeví se okénko: "Uložení selhalo - zápis dat se nezdařil. Může dojít ke ztrátě postupu."
3) Při vypnutí hry - objeví se okénko: "The UE - OakGame Game has crashed and will close. Fatal error."

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Borderlands 4 - problém s ukládáním hry

Příspěvek od Delarge »

Ta čestina se ti tam objevila kdy? Z ničeho nic asi ne. Co z tohohle jsi zkoušel?:

1. Verify Game Files
Corrupted or missing files can cause save-related errors.
Open your game launcher (e.g., Steam).
Right-click on Borderlands 4.
Select Properties > Installed Files.
Click Verify integrity of game files.
2. Disable Controlled Folder Access
Windows Defender can block the game's ability to save.
Go to Windows Security > Virus & threat protection.
Select Manage ransomware protection.
Turn off Controlled Folder Access to allow the game to save files.
Remember to re-enable this feature after testing for security purposes.
3. Run as Administrator
Running the game with administrator privileges can resolve permission issues.
Locate the game's main executable file (e.g., Borderlands4.exe in the game's installation folder).
Right-click the file and select Run as administrator.
4. Add Firewall & Antivirus Exceptions
Security software can block the game's save functions.
Add the Borderlands 4 installation folder and its executable files to your antivirus and Windows Defender Firewall exceptions.
This ensures they have the necessary permissions to access and save data.
5. Check for Updates & Reinstall
Update the game and launcher: Ensure both Borderlands 4 and the platform you use (Steam, etc.) are fully up to date.
Reinstall the game: If the previous steps don't work, uninstalling and reinstalling can fix more serious corruptions.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Mumaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mumaq »

Podla mna to bude tou cestinou...
Ja mam iny problem a najskor to bude optimalizaciou hry - grafika mi nevyskoci na viac ako 55% vyuzitia. 310W max a hotovo. Na mid - high detaily tak 100fps bez FG. cpu ide na 40%, takze ani tym to nebude.
Guglil som, aj chatgpt vyuzil a vyzera to na zlu optimalizaciu high end HW pre tuto hru.
MaxiBeast:ROG CROSSHAIR X870E HERO, Ryzen 9 9950X3D, KRAKEN 360, MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC, 64GB 6200 CL28 Expo, Crucial T700 4TB Gen5(System/games), 990PRO 4TB(Data), ROG Strix Platinum 1200W, Lian Li O11 Dynamic Evo + 10x Noctua A12x25 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX.
MiniBeast: Minisforum BD790i+A12x25, Ryzen 9 7945HX3D, Inno3d 5070Ti X3 OC SFF, SO-DIMM 32GB 6400MHz CL38, Kingston Fury Renegade G5 2TB, Corsair SF1000 Platinum ATX3.1, Fractal Terra + Noctua Sterrox A12x15, Samsung S90F 65"/// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Tak čeština v každé hře je určitě fajn, toť můj názor...Nicméně tu češtinu jsem tam měl hned od začátku hry, jen postupně měnil verze z komunitních překladů od 0.11 - 0.12 - až po nejnovější 0.13. Ověření herních souborů jsem dělal = nepomohlo a co mi dnes odpoledne pomohlo, bylo ve Windows Defenderu vyloučení celé složky Borderlands 4 ve Steamu...No a zatím se to ukládá (musím zaklepat). Ale že to nedělalo prvních 30 hodin hraní a začalo až takto dlouho...pro mě divné, ale stávají se asi horší věci :roll:
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Tak asi mi ta hra není souzena...když se vyřešil problém s ukládáním hry, tak se bohužel vyskytl další. V sobotu jsem nainstaloval poslední aktualizaci z 23.10.2025 a poté spustil hru. Na začátku vše nabíhá jak má, ovšem pak hra zůstane stát po zobrazení "Downloading patch 100%"....a to mi takto zůstalo několik hodin a pořád se nic neděje. Dal jsem i ověřit integritu souborů, pořád stejné. Dal jsem tam češtinu, a stále zůstává několik hodin "Stahování záplaty 100%".
Dneska už jsem nevěděl co, tak jsem hru odinstaloval a stáhnul celou hru znovu...bohužel po stažení a spuštění to dělá stále stejně a hra spustit po tomto nejnovějším update prostě nejde.
Hraje to někdo v současné době a případně poradí, co by se s tím dalo ještě udělat? Díky
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Jestli používáš OneDrive, tak vypnout synchronizaci a taky můžeš zkusit povolit Borderlands4.exe v Řízeném přístupu ke složkám, jestli máš zapnuto. Prostě to něco blokuje, stejně jako jsi měl předtím problém s ukládáním.
Mně se patch stáhnul normálně, takže bych to zkusil.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“