ASUS P8P67 - KO?

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
malli
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ASUS P8P67 - KO?

Příspěvek od malli »

Ahoj,

známému ze dne na den přestalo bootovat PC. Zkusil jsem vyměnit zdroj, grafiku, přeházet a vyndat RAM, vyměnit baterku, smazat CMOS, odpojit všechno, co šlo, vyndal jsem MB z bedny... nic nepomohlo.
Do desky proud jde, větráky se roztočí, proběhne test RAM (červená dioda v rohu problikne a zhasne), ale to je všechno. Dál nic, monitor je černej.

Na desce jsem si všiml tohohle...
.
MB.jpg
Je to na spodní straně desky, na vrchní vypadá vše OK.

Tak bych jen rád znal váš názor, jestli to může být příčina a deska je KO. Je fakt, že už má něco za sebou.

Díky všem za názor.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ASUS P8P67 - KO?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Můžeš tu korozi zkusit odstranit + reflow zasažených obalstí pájkou, ale tohle je jen přídavnej NEC USB3 controller, tzn tohle by nemělo afektorvat celou desku. Sorry no, 14 let starej HW.
malli
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malli »

Díky. Opravovat to asi nemá cenu a ani to neumím.
Ale jestli by to nemělo mít vliv na fungování desky, tak už pak nevim, kde hledat chybu :-(
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Studeňák pod chipsetem nebo pod CPU socketem je typicky ono. Nic co by jsi pravděpodobně dokázal opravit. Sorry.

Pokud budeš shánět náhradní desku do retro kompu pro late XP až win7 éru jako toto, doporučim ty čínský X79 boardy. Existujou i verze s legacy PCI sloty, seženeš je za hubičku, Xeony do nich taky seženeš prakticky za nic, RAM také protože to žere i serverové RDIMM kterejch se všude válej tuny a výkon to má sympatickej, netopí to, atd, atd.
malli
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malli »

OK, díky za tipy ;-)
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“