zaměňovač textu během psaní

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

zaměňovač textu během psaní

Příspěvek od zombux »

napadlo mě, že by se mi hodil následující program:

ideálně by běžel v systrayi, šel by levým klikem myši aktivovat a deaktivovat

pravým tlačítkem by vyjelo menu s nastavením

když by byl aktivovanej, sledovalo by to stisky kláves klávesnice a pokud by byl ten momentálně zadanej znak v databázi přenastavenej, rovnou by ho to zaměnilo za jinej. de facto by to umožnilo rovnou psát jakousi šifrou.

neví někdo o něčem takovýmhle? samo freeware. napsal bych si to sám, ale moje znalosti programování ve windows GUI nejsou až tak dobrý :( beru i rady jak tohle udělat v C#, to by bylo možná úplně ideální :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Pokud bys netrval na tom, že to musí běžet na pozadí a překládat realtime, tak bych ti to byl schopen v JavaScriptu (a možná v C++ na příkazové řádce :/) sesmolit
...ale to bych ti osekal nejzákladnější požadavky (realtime a pozadí)
//takže asi nemůžu sloužit :sad:
Francie ... sladká Francie
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

j já jsem už našel program kterej je schopnej překládat slova - jako to dělá word. ale realtime to chci, aby to kašlalo na slova a překládalo to libovolnou sekvenci znaků který zadám.

na pozadí to poběží jen proto, aby mě to neotravovalo při fungování :-D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no a já pro změnu podám radu jak to napsat:

HOOK ve Windows je zvláštní typ obslužné rutiny, která se napíchne na obsluhu události (v tomto případě stisk klávesy, ale může to být prakticky libovolná událost), dostane zprávu, tu nějka zpracuje (třeba zamění znak za jiný) a událost předá dalšímu hooku v pořadí, v této chvíli je to ten Word.

Vtip je v tom, že těch HOOKů může být libovolný počet a za předání jsou odpovědní. Je tam něco jako řetezec (jednosměrný lineární seznam) a každý HOOK předá tu zprávu svému následníkovi, ale samozřejmě ji může změnit, což se v tomto případě děje.

jména Win32API funkcí pro práci s HOOKy bohužel ze sebe nevysypu, ale to už snad pan google udělá za mě :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

google rulez :) našel jsem něco málo o obsluze InputListeneru, až restartuju počítač ( :-D ) a nainstaluju VS.NET tak to prubnu a dám vědět :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mno, na restart PC jsem se ještě nedostal :oops: tak jen teoreticky. objevil jsem tohle http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=3592. chápu dobře, že stačí místo zapsání zprávy do logu pozměnit wParam zprávy?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zombux píše:chápu dobře, že stačí místo zapsání zprávy do logu pozměnit wParam zprávy?
ano, to je přesně to co jsem psal nahoře, sežereš zprávu, změníš, pošleš dál a cílová aplikace už dostane to, co stiknuto nebylo :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“