UPOZORNENIE pre zaujemcov: Arctic Cooling Copper Silent 2 TC

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

UPOZORNENIE pre zaujemcov: Arctic Cooling Copper Silent 2 TC

Příspěvek od cert »

Vsetkym co chcu kupit ten chladic!
Kupil som ten chladic a som spokojny, dokonca ventilator na zdroji je hlucnejsi nez tento chladic!!!
Tento chladic je asi jeden z mala tych ktore naozaj NEPOCUT (myslim nielen prve 3 minuty od bootu).
Ale budte opatrni - tento chladic je tichy aj preto lebo toleruje vyssie teploty CPU, tazke pre overclockerov mozno zle pouzitelny.
Ja konkretne mam na Bartone 2500+(netaktovany a spravne napastovany)
57˚C.
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amon-Ra »

Tak to já jsem s ním taky spojenej, mám ještě dva Arctiky ve skříňi a je to super tichý, ale jen do tý doby, než se roztočí CD-ROM! :-D Teplota 42-47C s malým windtunelem!
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
Rossi46
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: UPOZORNENIE pre zaujemcov: Arctic Cooling Copper Silent

Příspěvek od Rossi46 »

cert píše:Vsetkym co chcu kupit ten chladic!
Kupil som ten chladic a som spokojny, dokonca ventilator na zdroji je hlucnejsi nez tento chladic!!!
Tento chladic je asi jeden z mala tych ktore naozaj NEPOCUT (myslim nielen prve 3 minuty od bootu).
Ale budte opatrni - tento chladic je tichy aj preto lebo toleruje vyssie teploty CPU, tazke pre overclockerov mozno zle pouzitelny.
Ja konkretne mam na Bartone 2500+(netaktovany a spravne napastovany)
57˚C.
ehm tak tenhle chladic mam taky ale je blbost aby to meli u tebe 57˚C Z boxovanym jsem mel 60˚C, je sice fakt ze bios mi taky ukazuje s Arctitclem taky 57˚C ale je tam maximalne 45˚C, protoze kdyz jsem si na nej sahal rukov je vlaznej a vpohode na nem da udrzet prst, hold spatne mi snima cidlo na desce(teplota) a to podle me dela tobe taky protoze je blbost abysi s timhle chladicem a procikem mnel 57˚C, cus!
CPU:Intel C2D E6700@3.6GHz, CPU Fan:Scythe Infinity, MB:Gigabyte GA-965P-DQ6[bios F13], Pamet:Corsair TWIN2X4096-8500C5D, VGA:Sapphire Radeon HD 5850 1GB GDDR2, SB:Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM, HDD:2xWestern Digital Raptor WD1500AHFD[RAID0], Krysa:Logitech G5+fUnc F10S Large, Klavesnice:Logitech Media Keyboard, Case:Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS, Zdroj:Seasonic M12-700, Monitor:Samsung SyncMaster 215TW, Mechanika:Samsung SH-W183A black.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Vyssi teplota je u Artica TC normalni, to termocidlo je tak nastaveny. U me jede ve Windows kolem 1700ot/min (50C, i kdyz Soltek asi trochu pridava) a pri zatezi je teplota kolem 60C (65 pri PRIME) a cca 2100-2200ot/m.
Bohuzel, kdyz ztisis vsechno ostatni tak zas tak uplne tichy neni a Zalman 7000AlCu by byl asi tissi.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Tenhle chladič se mi nezdá až tak moc dobrý. Např. Arctic typu M je mnohem lepší. Jinak souhlasím s tím, že ta teplota je zcela normální!! Pro přetaktovaní je to špatná volba!
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Pajik píše:Tenhle chladič se mi nezdá až tak moc dobrý. Např. Arctic typu M je mnohem lepší. Jinak souhlasím s tím, že ta teplota je zcela normální!! Pro přetaktovaní je to špatná volba!
To bych ani nerekl. Tenhle chladic je urceny primarne pro tichy chod, ale nevidim duvod proc by neuchladil klidne 2,3-2.4GHz pokud bych mel CPU, ktere to zvladne. Proste dobra volba pokud chces mit pretaktovanej, ale zaroven celkem tichej pocitac za rozumnou cenu. Jediny za co bych ho asi vymenil je Zalman 7000 AlCu.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

nevim na co si stezujete, ja mam thermalrighta SK-7 + 92 Papst na 1100ot/min a WT. teplota mi lezla nejvice k 63 stupnum. Na to ze je to o 2-3 tridy lepsi chlazeni nez mate vy je to proklate slabe,ale co nadelam.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Jiri Drak píše:
Pajik píše:Tenhle chladič se mi nezdá až tak moc dobrý. Např. Arctic typu M je mnohem lepší. Jinak souhlasím s tím, že ta teplota je zcela normální!! Pro přetaktovaní je to špatná volba!
To bych ani nerekl. Tenhle chladic je urceny primarne pro tichy chod, ale nevidim duvod proc by neuchladil klidne 2,3-2.4GHz pokud bych mel CPU, ktere to zvladne. Proste dobra volba pokud chces mit pretaktovanej, ale zaroven celkem tichej pocitac za rozumnou cenu. Jediny za co bych ho asi vymenil je Zalman 7000 AlCu.
Promiň, ale s tím arcticem M dosáhneš nižších teplot a nižšího hluku, takže s tebou nemůžu souhlasit :( A na přetaktování se opravdu nehodí!!
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

uz trem kamosum zacal po pul-trictvrte roce chrastit... docela humus...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Pajik píše:Promiň, ale s tím arcticem M dosáhneš nižších teplot a nižšího hluku, takže s tebou nemůžu souhlasit :( A na přetaktování se opravdu nehodí!!
M-ko je uplne stejny chladic jako Copper Silent 2 R2, akorát místo termoregulace má 3 nastavitelné rychlosti. Jde jen o to jestli ti vic vyhovuje konstantní rychlost vetraku nebo automaticka regulace. Pri stejnych otackach jsou oba chladice stejne tiche a stejne i chladi.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“