problem se sestavou AMD64 3000+ (winchester) + A8V Deluxe

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

problem se sestavou AMD64 3000+ (winchester) + A8V Deluxe

Příspěvek od lukynno »

ahoj,
mam veliky trapeni :? , kopil jsem si AMD64 3000+ (winchester), Asus A8V Deluxe, 512Mb 400Mhz DDR (A-data asi s CL 4)
proble jsem spozoroval nejdrive pri prehravani mp3, kdy zvuk praskal, preskakoval a spomaloval se (a to jiz pri vytizeni cpu nad 20%) to same filmy, obray a zvuk se zrychluje a spomaluje. kdyz je procesor nad 30% tak se na to neda divat ani poslouchat.
Dale je to vubec cele nejake pomale, kdyz se instaloval windows update cpu byl na 100% a to jiz pri stahovani, nemohl jsem nic delat.
Taky windows nabiha asi 3 minuty(pocitam jen dobu zobrazeni loga win xp na cernem pozadi) je to fakt doba!!!
preinstaloval jsem uz system, nainstaloval nejnovejsi ovladace cpu, chipsetu, bios (1009).
A porad nic!!! :sad:
mate nekdo podobny problem? Umite mi pomoct?
prosim HELP!!! jsem bezradnej
diiik

//Edit by Paja: presunuto ze sekce AMD...
Janosik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Janosik »

ked som mal tento skvost ja { asus a8v dl } tak mi toto zrychlovanie a spomalovanie robilo iba v hre ut 2003 a bolo to sposobene cool and quiet -om. Inac mal som to korektne nainstalovane atd ... . takze ak mas ten c n q enable skus ho vypnut a uvis ci to pomohlo ak nie tak neviem ..... :)
AMD Opteron 2 x 246 { 2 x 2 ghz } @ 2 x 2,2 Ghz , mobo : Tyan Thunder K8WE atx ext format , ram : 4 x 512 mb cl 3 , hard drive : Maxtor 160 GB 8 mb cache sata , DVD RW : Teac , PSU : Tagan 480 W
lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukynno »

c and q, mam vypnuty
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Mas win so SP2? :?
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Tek
Nováček
Nováček

Možná řešení?

Příspěvek od Tek »

Časopis computer 4/5. Na CD je program BootVis 1.3.37.0, nabíhání XP jsem zkrátil na polovinu, v časopise je popis jak na to...
lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukynno »

SP2 nemam, mel bych mit?
ten casopis, nemam a muj problem se ale netytz jenom nabihani win, pomale nabihani win jen jeho dusledkem
mašina
Nováček
Nováček

Příspěvek od mašina »

Zkontroluj připojení veškerých komponentů v compu,měl sem podobnej problem a pak sem zjistil špatný připojení k hadru,vyzkoušej!!!
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skus win so Sp2,mozno to vyriesi tvoj problem............
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Kepson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepson »

Skusil bych ten již zminěnej SP2, spomaloval se mě zvuk a Service pack dvojka mě to vyřešila.
lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukynno »

ted me napadlo. A8V Del. ma pametovy radic, a winchester ma jeden svuj integrovany take, takze jsou tam dva. nemohlo by toto spusobovat zmineny problem??? :?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

lukynno píše:ted me napadlo. A8V Del. ma pametovy radic, a winchester ma jeden svuj integrovany take, takze jsou tam dva. nemohlo by toto spusobovat zmineny problem??? :?
:? kde jsi přišel na dva paměťové řadiče :? ? :?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

teda co tady clovek nezjisti :o :lol:
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukynno »

treba tady ?
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=48976
"""""Operační paměť:
Dvoukanálový řadič pamětí
4 patice pro paměťové moduly DDR DIMM
Podpora 266/333/400 MHz, max. 4GB """""
z toho jsem nabyl nazor ze ho ma deska
amd64 winchester ho ma taky :? :? :?
???!!!
lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukynno »

tak co??? budou mit vase prispevky charakter technicke a odborne rady, nebo to budou jen priblble posmesky???
nabyl jsem dojmu ze by se v sestave mohli nachazet dva a navzajem si vadit, pokud tomu tak neni tak aspon napiste proc ne, a necim do podloste!!!
, aspon teda pokud se mi chcete posmivat :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

lukynno píše:tak co??? budou mit vase prispevky charakter technicke a odborne rady, nebo to budou jen priblble posmesky???
nabyl jsem dojmu ze by se v sestave mohli nachazet dva a navzajem si vadit, pokud tomu tak neni tak aspon napiste proc ne, a necim do podloste!!!
"priblble posmesky" - no comment ;-) CPU A64 pro sc.939 má v sobě integrovaný dual ch. Dva paměť. řadiče (jeden v CPU a druhý na MB :lol: ) tam nejsou. :wink:
Základem desky je čipová sada VIA K8T800Pro, která umožňuje osadit desku až 4 GB paměti do dvoukanálového paměťového řadiče se čtyřmi 184-pinovými sloty
Tím se myslí řadič v CPU. ;-)
lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukynno »

ok, kdyz napises ze na mb neni a ze sem nekde ja asi nabyl spatneho dojmu, tak ok tak ti budu verit a neco se zese dozvim.
vety typu : "teda co tady clovek nezjisti" me neposunou k vyreseni meho problemu ani o krok...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

se nezlom ale dost me to zaskocilo
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukynno »

tak ja se zlobit nebudu :wink:
prosim ale aspon napis proc tomu tak neni, protoze ja chci jen vyresit muj problem, ktery me moc a moc sere a pokud to nevyresim asi me to bude stat penize abych si koupil novou desku nebo cpu, protoze pc je pro me pracovne nepostradatelne a nechci tady marnit cas takovymito nepraktickymi debatami, coz prave ted delam, ze ano
a co vrcholne nesnasim jsou podobne reakce jako jsem napr. videl v jedne nejmenovane debate, kdy nekto chcel resit taky nejaky problem a nekdo napsal " to hodl musi to clovek s tim pc umet " , takovy chytrolinsky blabol a komu to pomuze.
tak budme prosim prakticky a resme tenhle problem, protoze se poseru naseru desku rozkopu a cpu splachnu do hajzliku a pobezim koupit neco jinyho, a aspon nekdo zas vydela.
stejne si myslim ze to asi nevyresim, mozna je to vadny komponent, nemam si to bohuzel ale kde odskouset
maniak2
Nováček
Nováček

Příspěvek od maniak2 »

řeknu ti to takhle: mam samej procesor, ale desku sem mel samou jak ty a take mi to delalo, ted mama desku msi K8T Neo2 pameti 2x Kingston 512 MB a problemy sou pryc. je take mozny, ze je to pameti(A-Data nejsou moc kvalitni). pak sem zjistil ze deska byla vadnej kus :( ale ted je to OK :-D
lukynno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukynno »

jo snad se mi ted naskytne moznost vyskouse to na jine desce. pokud je to fakt deskou, tak uz na ten asus seru, posledni dobou porad slysim, ze to s nima jde dolu vodou.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“