Sdileni pripojeni k internetu pres WIFI
Moderátor: Don
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sdileni pripojeni k internetu pres WIFI
Ahoj, mel bych takovej malej dotazek...
Mam doma modem 3COM OfficeConnect ADSL Modem Wireless 11G Firewall Router jsem pres nej normalne pripojenej na NET ja + 2 sousedi. Ted bych chtel pripojit kamose, ktery je ode mne vzdusnou carou cca 1 km a je prima viditelnost. Ten modem nema bohuzel odelavaci antenky, takze bych se chtel zeptat na reseni - co byste navrhovali?
Me napada u me umistit APcko a u neho taky (potrebuje pripojit 2 PC, samotna karta nestaci). Ja bych to moje APcko napich jako dalsi komp k tomu 3COMu...
Premejsim o OvisLink WL-1120AP...
Jake jsou potreba anteny na ten 1 km?
Stacilo kdybych doma na pude mel 5 dB vsesmerovku a on ze by si koupi tak 18 dB sito, nebo si bu muset i ja koupit smerovou? Nebo stacila by nejaka home-made antena?
Diky za odpovedi...
Jirin
Mam doma modem 3COM OfficeConnect ADSL Modem Wireless 11G Firewall Router jsem pres nej normalne pripojenej na NET ja + 2 sousedi. Ted bych chtel pripojit kamose, ktery je ode mne vzdusnou carou cca 1 km a je prima viditelnost. Ten modem nema bohuzel odelavaci antenky, takze bych se chtel zeptat na reseni - co byste navrhovali?
Me napada u me umistit APcko a u neho taky (potrebuje pripojit 2 PC, samotna karta nestaci). Ja bych to moje APcko napich jako dalsi komp k tomu 3COMu...
Stacilo kdybych doma na pude mel 5 dB vsesmerovku a on ze by si koupi tak 18 dB sito, nebo si bu muset i ja koupit smerovou? Nebo stacila by nejaka home-made antena?
Diky za odpovedi...
Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1km už je docela dost ... a na obou stranách musí být (měly by být) antény stejného výkonu ...
doporučil bych tak 20dBi Yagginy, všesměrovka je čistě pro APčka s všesměrovým přístupem
Home-made anténu si nedělej, šíleně tím zarušíš okolí...
-ad ten první dotaz: navrhuji dvě APčka, které poběží v režimu bridge a propojí vaše sítě
Ten OvisLink nevim, už se to tu někde řešilo a nevím jak to dopadlo...
doporučil bych tak 20dBi Yagginy, všesměrovka je čistě pro APčka s všesměrovým přístupem
-ad ten první dotaz: navrhuji dvě APčka, které poběží v režimu bridge a propojí vaše sítě
Francie ... sladká Francie
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No kamos ma takhle taky tazenej net apcko ma s normalni antenou ktera u toho byla a na druhe strane ma sito 24 dB a vali......sovicka2001 píše:1km už je docela dost ... a na obou stranách musí být (měly by být) antény stejného výkonu ...
Co je lepsi sito nebo yagina? Vetsinou ctu ze spis berou ty sita...
Co treba toto?
http://www.wifiobchod.cz/good.php?goodId=156
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
síto je výhodnější na přímej spoj - tvůj případ...www.i4.cz -> pw19 já mam pw25 a jsem připojenej na 12db sektor asi 1200m přímo
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sdileni pripojeni k internetu pres WIFI
Tak k antenam - nakonec jsem dal prednost cene a vytvoril home-made anteny (http://www.sweb.cz/jiri.jasa/wifi/) a makaj suprove.jiri.jasa píše:Ahoj, mel bych takovej malej dotazek...
Diky za odpovedi...
Jirin
Jo a ten Ovislink maka v rezimu bridge bezproblemove.... S nastavovanim nebyly zadne problemy...
Diky za rady - net vali perfektne.......
Jirin
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Není to zrovna tento případ, ale obecně antény dělané doma nedoporučuji...
I když to tak nemusí vypadat, má to šílené vyzařování i tam kde by to mít nemělo - je sice pravda, že se to dá např. "trchychtýřem" usměrnit - ale stejně jejich používání v oblasti, kde by taky někdo měl rád mikrovlný spoj je podle mě prostě prasárna a taková panelová anténa je za pár stovek, takže home-made nevim nevim...
(ale to jen tak na okraj)
I když to tak nemusí vypadat, má to šílené vyzařování i tam kde by to mít nemělo - je sice pravda, že se to dá např. "trchychtýřem" usměrnit - ale stejně jejich používání v oblasti, kde by taky někdo měl rád mikrovlný spoj je podle mě prostě prasárna a taková panelová anténa je za pár stovek, takže home-made nevim nevim...
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No na ten kilak by mi byla panelova antena prd platna........ Musel bych brat dve sita nebo yagginy a to jsou solidne usporene penize.......sovicka2001 píše:Není to zrovna tento případ, ale obecně antény dělané doma nedoporučuji...
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
"Není to zrovna tento případ"
jo, pochopil jsem, že by tam panelovka asi nestačila, neboj
Ale Yagina je prostě Yagina - a ceny už nejsou tak horentní - třeba tady
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo jasne.......sovicka2001 píše:"Není to zrovna tento případ"
Platil to kamos a nechtel do toho moc davat, ja jsem pro ostatni spojeni co jsem zatim delal vzdy pouzil kupovane anteny....
Ono se to rekne samotna antena jenomze k ni kabel atd...
Takhle me jedna plechovkova antena stala priblizne 500 Kc s kabelem a profi konektorama (nechtel jsem to odflaknout)
No a ta Yaggina by s kabelem vysla tak na 1500 Kc..........
Je to precejenom 3nasobek....
No a s tim trychtyrem mi prijde ze je z toho hodne smerova antena (nestaci priblizne nasmerovani), vyzaduje to presne zamereni...
Ta moja roura je 60 cm dlouha, v usti ma 35 cm no a uhel rozevreni 13° takze je dost smerova.... Jo a navic tady neni zadna jina wifi sit, kterou bych rusil...