Jak často používáte diskety???
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Butch
- Středně pokročilý

Jak často používáte diskety???
Nazdárek. Chtěl bych zjistit jak jste na tom a čím jste nahradili, nebo jak Vám vyhovuje toto nestabilní pomalé a zastaralé médium?
Dále pak. Jaké máte zkušenosti s programem na emulaci disket?
Vyšel o tom článek v PC tuningu.
Já například FDD už téměř nepoužívám a uvažuju, že ji i "vypářu" z compu. Jako dobrá náhrada mi příjde USB flash disk. Osobně mám 64MB a jsem naprosto spokojen.
Hlasovací otázky jsou seřazeny od velmi častého používání až po naprostou ignoranci disket.
Dále pak. Jaké máte zkušenosti s programem na emulaci disket?
Vyšel o tom článek v PC tuningu.
Já například FDD už téměř nepoužívám a uvažuju, že ji i "vypářu" z compu. Jako dobrá náhrada mi příjde USB flash disk. Osobně mám 64MB a jsem naprosto spokojen.
Hlasovací otázky jsou seřazeny od velmi častého používání až po naprostou ignoranci disket.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- miho
- Čestný člen

-
Ja nemam zadnou flopynu v pocitaci uz pres ctyri roky... Proste jednoho krasneho dne odesla do vecnych lovist a ja si rekl, ze si novou poridim az ji budu potrebovat. Do dnesniho dne se nestalo a myslim, ze se uz ani nestane.
Do nasi firmy nedavno prinesl zakaznik data na diskete. Museli jsme pobihat po cele firme abychom nasli nejakou funkcni FDD mechaniku.
Pokud potrebuju prenest vetsi mnozstvi dat na kratsi vzdalenost tak pouziju cd-rw v opacnem pripade pres internet.A hardware nepripojeny k internetu nema dle meho nazoru pravo nazyvat se pocitacem.
Case closed.
Do nasi firmy nedavno prinesl zakaznik data na diskete. Museli jsme pobihat po cele firme abychom nasli nejakou funkcni FDD mechaniku.
Pokud potrebuju prenest vetsi mnozstvi dat na kratsi vzdalenost tak pouziju cd-rw v opacnem pripade pres internet.A hardware nepripojeny k internetu nema dle meho nazoru pravo nazyvat se pocitacem.
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Já používám diskety jen v největší nouzi.Spíš pouze jako bootovací (fdisk,format, atd..)Ale už se delší dobu chystám udělat boot CD v neru a disketám dát sbohem.Dávám přednost CD.Ale myslím si,že flash disky a paměťové karty jsou budoucnost.Osobně mám USB čtečku paměťových karet a dvě CF 1 karty se shodným obsahem 256MB.Mají velkou přenosovou rychlost a Windows je zobrazí jako další disk.
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Butch
- Středně pokročilý

Podle mě mají paměťové čipy budoucnost na rozdíl od CD, DVD, Blue Ray.
Bude se určitě preferovat médium, k jehož přečtení nebude potřeba mechanický pohyb. Přeci jen i ta nejkvalitnější CD, DVD palírna/čtečka se opotřebovává, CD, DVD oxidujou apod. A že by udělali tenčí paprsek než bude u Blue Ray aby se na to CD vešlo víc jak 50GB bych taky moc nevěřil. Hlavně bych pak chtěl vidět ty mechaniky, co by to četly.
Už se těším, až budu mít 1TB a více na klíčích. Až budu mít místo HDD čip o velikosti několik TB.
To by snad mělo v budoucnu jít, udělat HDD jenom jako čip nebo ne?
Bude se určitě preferovat médium, k jehož přečtení nebude potřeba mechanický pohyb. Přeci jen i ta nejkvalitnější CD, DVD palírna/čtečka se opotřebovává, CD, DVD oxidujou apod. A že by udělali tenčí paprsek než bude u Blue Ray aby se na to CD vešlo víc jak 50GB bych taky moc nevěřil. Hlavně bych pak chtěl vidět ty mechaniky, co by to četly.
Už se těším, až budu mít 1TB a více na klíčích. Až budu mít místo HDD čip o velikosti několik TB.
To by snad mělo v budoucnu jít, udělat HDD jenom jako čip nebo ne?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja ji pouzivam kdyz si potrebuji neco vytisknout(setrim svou napln v tiskarne)
tak si to odnesu o patro niz a vytisknu si to u tati 
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rad bych ale ten tatovej komp je firemni,musel bych kupovat dve sitovky a hlavne tata se mnou nechce mit nic spolecnyho
Chtel sem,ja s tim nemam zadny problemy,ale tata
Jeste to budu zkouset 
- zombux
- Odborník PCT

- Scorp
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
...
Disktety sou fakt strašný, používám taky leda na botování a flash BIOSu. Hrozně mě deptá jejich kapacita a rychlost, Když si vezmu že i při nejpomalejší rychlosti 4X vypálim za 2 sekundy "celou disketu" tak je mi z těch disket zle
)
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pouze při flashování biosů, jinak ne
na přenos dat už vůbec ne
na přenos dat už vůbec ne
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem z kompu vyparkoval FDD asi před měsícem a na její místo přišel panýlek se dvěma USBčkama a FireWirem. Mám 256MB USB 2.0 flashdisk, takže diskety považuju za trapný přežitek. Instalace systémů bootuju z CD, takže jediné, na co potřebuju FDD je flashování BIOSu, protože ten můj umí flashovat jenom z diskety (flashovací utilitka je součástí BIOSu - podle mně geniální nápad, jen by to chtělo update).
BTW, dneska jsme s kámošem zjistili, že notebooky Acer TravelMate umí bootovat z USB flashdisku. Nevíte, jestli to umí i nějaký desky pro desktopy ?
BTW, dneska jsme s kámošem zjistili, že notebooky Acer TravelMate umí bootovat z USB flashdisku. Nevíte, jestli to umí i nějaký desky pro desktopy ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Butch
- Středně pokročilý

Umí. Myslím, že to jsou nějaké desky od MSI.TomV píše: BTW, dneska jsme s kámošem zjistili, že notebooky Acer TravelMate umí bootovat z USB flashdisku. Nevíte, jestli to umí i nějaký desky pro desktopy ?
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Tak tohle je tedy už pořádně staré téma.Joži píše:obcas
po dvoch rokoch ako?
Používám jen, když dělám z ghost boot diskety, boot cd v neru.
Jsem línej se patlat s emulací.
K flashi biosu používám CD
jinak fdd suxx
- Max Casper
- Začátečník

Za poslední rok jsem disketu použil jen na flash biosu. (pokud mě pamět neklame
)
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- Butch
- Středně pokročilý

No kdybys vyrobil boot cd v neru a na něj dal soubor s updatem biosu, tak bys to nepotřebovalMax Casper píše:Za poslední rok jsem disketu použil jen na flash biosu. (pokud mě pamět neklame)