Win98+WinXP síť - crossover

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

Win98+WinXP síť - crossover

Příspěvek od jjeniczek »

Mám takový problémek, mám na dvou PC nainstalovany jednak WinXP a jednak Win98. Problem je, kd&z je chci zasitit, tak kazdy PC vidi jen sam sebe i kdyz mam vse nastaveno spravne, dokonce jsem pouzil i disketu z XP pro instalaci site na W98. Firewall mam vypnuty a predtim sit mezi temito dvema PC fungovala, ale po vymene zakladni desky u PC s W98 prestala fungovat. Poradte prosim... Ovladac k sitovce jsem preinstalovaval.
test11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od test11 »

Pingneš na IP adresy? máš správně nastavenou síť? máš stejný skupiny?, maj oba compy stejnej subnet? máš na obou klienta sítě microsoft a sdílení souborů a tiskáren zapnutý? Je v těch win XP ta síťovka aktivní nebo hlásí odpojenej kabel?
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2
Powered By Fortron 350W
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

Vsechno se zda ok

Příspěvek od jjeniczek »

V tech XP je sitovka aktivni, mam nastaveny Klient site MS i Sdileni souboru a tiskaren. Stejny skupiny mam taky.

Pouzil jsem i disketu co mi vytvorily XP a nepomohlo to.

Ta sit predtim fungovala, jen jsem vymenil na W98 motherboard a uz to nejede.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Co ten PING? Tim musis zacit. Prvni si kazdej pingne na sebe a pak krizem jeden na druhyho. Tak zjistis, jestli Ti funguje spojeni na urovni transportniho protokolu. Pak muzes zacit resit tu viditelnost ve woknech.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

ping

Příspěvek od jjeniczek »

pingam na sebe normalne ale mezi sebou ne.
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

Zkousim vsechno

Příspěvek od jjeniczek »

Tak jsem ted zkusil preinstalovat Win98, jestli ta nová deska nemohla způsobit nějaký konflikt, ale nepomohlo to.

P L E A S E H E L P ! ! !
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

nastav napevno IP adresu. třeba 192.100.100.101 a 192.100.100.102 a masku podsítě 255.255.255.0
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

To mam

Příspěvek od jjeniczek »

Mam vsechno nastaveny, pevna IP na 192.168.0.1 a 192.168.0.2. Jsem totalne zoufalej!!!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jaké máš síťovky ? Umí autosense ? Zkontroluj, jestli obě jedou (nebo si aspoň myslí, že jedou) na stejné rychlosti a ve stejném duplexním módu (buď Half, nebo Full). Win9x umí udělat v síti pěknej bordel...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

Re:

Příspěvek od jjeniczek »

Jaké máš síťovky ? Umí autosense ? Zkontroluj, jestli obě jedou (nebo si aspoň myslí, že jedou) na stejné rychlosti a ve stejném duplexním módu (buď Half, nebo Full). Win9x umí udělat v síti pěknej bordel...
Síťovky jsou ok, včetně ovladačů obě nastaveny na half-duplex.

Divný je, že to předtim než jsem nainstaloval novou desku jelo uplne bez problemu.

Ted jaxem se v tom vrtal tak uz nevim jestli to nefacha proto, nebo proto ze jsem ze zoufalstvi nekde neco nastavil blbe :x :x :x
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ach jo. Zlatej Linux. Co přesně ti poví Ping, když zkusíš pinknout druhej komp ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

ping

Příspěvek od jjeniczek »

Co přesně ti poví Ping, když zkusíš pinknout druhej komp ?
Vypršel časový limit žádosti.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Jen takovej blbej dotaz... máš tu síťovku povolenou v BIOSu?
..
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

BIOS

Příspěvek od jjeniczek »

Jen takovej blbej dotaz... máš tu síťovku povolenou v BIOSu?
Jak to myslíš? Je to síťovka do PCI a Windows mi ji normálně našly a nainstaloval jsem ovladače.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Podle toho, co píšeš, tak v konfiguraci sítě chyba asi nebude a snad všechno, co Ti win umožňujou, jsi vyzkoušel. Psal jsem, že jde o blbej dotaz - pouze bych ještě zkusil povrtat se v komunikaci sběrnice - karta, tedy mrknout v BIOSu na bus mastering (předpokládám, že ovladače čipsetu máš nainstalovaný...), podívat se na sdílení PCI slotů a zkusit jinej PCI slot, zkusit kartě vnutit vyšší prioritu (IRQ 9 nebo 10), pohrát si s adresou karty (místo většinou běžné 300h ji vecpat 280h, 320h nebo 2A0h), zvýšit PCI time latency... Potom bych zkusil přehodit karty mezi sebou, abych vyloučil závadu síťovky... spustit net.exe... vypnout ten krám a jít na pivo...
..
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

H U R A A A A A A A A A A A A !!!

Příspěvek od jjeniczek »

Tak jsem tam dal jeste jinou desku a nevim jak je to mozny, ale uz to funguje. Mozna ji neumely W98 (QDI Advance II) Nicmemne problem je jiz vyresen, diky vsem za rady a pomoc :-D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“