Návod, jak opravit CD/RW TEAC CD-W552E

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Návod, jak opravit CD/RW TEAC CD-W552E

Příspěvek od cert »

Pred tyzdnom (4.3.2005) sa u mna objavil na tomto fore spominany problem s Teacom CD-W552E. To znamena hrozne citanie(pomale ale hlavne nespolahlive) rovnako ne/nacitavanie medii, mechanika *vobec* nenapalovala CDR a CDRW media.
Tato mechanika bola *malo* pouzivana takze som dufal, ze pomoze otvorenie a precistenie(stetec+vysavac+vata s okenou na optiku). Takto som mechniku 2-krat precistil ale pomohlo to velmi malo! Iba zacala lepsie citat(chybovost prave napaleneho CDRW Verbatim 50%) a napalovala len CDRW aj to hrozne.

Takze som sa rozhodol, ze moju napalovacku rozoberiem poriadne!
Postup: Manualne som vysunul dvierka(hodinarskym srubovakom), odstranil som kryt predny(to moze byt mensi problem = opatrne) horny aj dolny. Odstranil som hrubsie necistoty stetcom. 3-krat som ocistil sosovku okenou + vata.
Rozobral a ocistil som cely mechanizmus(obe ramena na ktorych "visi" opticky mechanizmus a hriadel motorceka so zavitom) od vazeliny na ktoru na nalepili necistoty.
Opticky mechanizmus (sosovka v tom puzdre) som uplne odmontoval a odpojil aj od datoveho kabla(treba odistit dve zapadky ktore kablik istia). Nasledne som vysavacom ocistil celu spominanu optiku a lupou sa predvedcil ze sa v nej nenachadza ziadny prach, chlpy, vlakna.
Potom som iba zlozil mechaniku a naolejoval vodiace tyce na ktorych visi optika a spominany hriadel motorceka.
Vhodne nastroje: krížový srubovak, hodinarske srubovaky, jemny stetec,lupa, okena, vata, papierove servitky a vysavac.

Podla mna je mozno problem v horsej ochrane tejto napalovacky pred znecistenim prachom. Pretoze moja DVD JVC-LiteOn XJ-HD166S funguje bezchybne 1,5 roka *bez* cistenia.

Zatial napalovacka(Teac CD-W552E) ide na 100% - dokladny test v CDSpeede, Clone CD.
IN DUST WE TRUST
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Riesenie(skutočné ?): nefunkcna Teac CD-W552E

Příspěvek od Bathory »

cert píše:Pred tyzdnom (4.3.2005) sa u mna objavil na tomto fore spominany problem s Teacom CD-W552E.
Nikde jsem tebou vzpomínaný problém nenašel, kde že je ..... byl?
cert píše:3-krat som ocistil sosovku okenou + vata.
Nechci nikterak snižovat čistící schopnosti okeny, ale je to ten nejméně vhodný kadidát na čištění optické čočky a to že se ti to povedlo na tom nic nemění. :)
cert píše:Potom som iba zlozil mechaniku a naolejoval vodiace tyce na ktorych visi optika a spominany hriadel motorceka.
Ta vazelína plní svoji funkci nejenom tím, že dobře maže, ale hlavně se při prudkém pohybu mechanických částí neroztříkne jako olej a co dokáží způsobit kapičky oleje už si každý domyslí sám.

Nechci nikterak shazovat tvoje průkopnické nadšení, postup je v pořádku. Pouze okenu bych nahradil když už ničím jiným, tak francovkou a místo vazelíny zase jenom vazelínu. 8-)
Bathory
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Riesenie(skutočné ?): nefunkcna Teac CD-W552E

Příspěvek od cert »

Bathory píše:
cert píše:Pred tyzdnom (4.3.2005) sa u mna objavil na tomto fore spominany problem s Teacom CD-W552E.
Nikde jsem tebou vzpomínaný problém nenašel, kde že je ..... byl?

Tak napr: "http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... light=552e" a dalsie podobne

cert píše:3-krat som ocistil sosovku okenou + vata.
Nechci nikterak snižovat čistící schopnosti okeny, ale je to ten nejméně vhodný kadidát na čištění optické čočky a to že se ti to povedlo na tom nic nemění. :)

Ok, nic ine nebolo prave poruke.
cert píše:Potom som iba zlozil mechaniku a naolejoval vodiace tyce na ktorych visi optika a spominany hriadel motorceka.
Ta vazelína plní svoji funkci nejenom tím, že dobře maže, ale hlavně se při prudkém pohybu mechanických částí neroztříkne jako olej a co dokáží způsobit kapičky oleje už si každý domyslí sám.

Pouzil som velmi male mnozstvo oleja, pretoze problem jeho hustoty ma tiez trapil.

Nechci nikterak shazovat tvoje průkopnické nadšení, postup je v pořádku. Pouze okenu bych nahradil když už ničím jiným, tak francovkou a místo vazelíny zase jenom vazelínu. 8-)
IN DUST WE TRUST
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“