bootování ze s-atab u A7N8X-E

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

bootování ze s-atab u A7N8X-E

Příspěvek od cabman »

Zdravím,
Mám MB Asus A7N8X-E a dva s-ata disky. Na jednom je XP a Fedora na druhém 2003.
Nedaří se mi nabootovat ty W2003 které jsou na s-atab.
Zkoušel jsem použít Windows zavaděč instalovaný na s-ataa, kde jsem nastavil XP a 2003 ale podařilo se mi bootnout jen ty XP. Pokud odpojím ten s-ataa disk na kterém jsou XP tak to bootne 2003 v poho.
Druhý pokus byl s tím že jsem na první disk za XP přiinstaloval Fedoru a použil zavaděč Grub. Výsledek je že nabootuji XP a Linux z s-ataa ale 2003 z s-atab ani náhodou a při zadání volby W2003 (nastaveno správně - možná) v zavaděči grub nastartují stejně XP z s-ataa.

Možná dělám něco špatně ale přijde mit to jak kdyby ten řadič neumožnil nabootovat z s-atab pokud je na s-ata nějaký systém? Nevím jestli je to možné ale nechce se mi tomu věřit.

Proto bych chtěl požádat někoho kdo k tomu má co říct o nějaký spásný nápad/vlákno kde se to řeší.
ps: Pročetl jsem toto fórum ale nějak jsem to nikde nenašel.

Díky za odpovědi.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“