PCI grafarna...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

VasekB
Začátečník
Začátečník

PCI grafarna...

Příspěvek od VasekB »

mam bohuzel MB ECS K7SOM+ / AMD Athlon XP 2200+ / 512RAM bez AGP a chtel bych alespon o trochu zvysit vykon grafiky ve hrach. nechci ale investovat do noveho MB+GR, takze chci jen koupit PCI grafarnu. ted mam integrovanou v MB SIS740: http://www.sis.com/products/sis740_features.htm
myslite si ze "nVidia GeForce4 MX-4000 64MB PCI" bude mit vetsi vykon (alespon +5 FPS ;o)) ?
jakou jinou GR jeste navrhuje ?
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? no do PCI by som nesiel ani za svet
radsej tam nechaj to integrovane, mozno by to na vykone pridalo, ale su to vyhodene peniaze dnes
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

vykon rozhodne prida a klidne bych do ni sel pokud by byla za rozumnou cenu, ta pci grafika se da pozdeji vzdy nejak sikovne vyuzit :roll:
0118 999 881 999 119 7253
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

je to otázka ona grafika co tam je je spíš pro kancelář kamarád měl 815čipset s integ. Sis a dodal sem tam GF4 440MX PCI a docela mu vše šlapalo co jelo na tý grafice normálě v AGP verzy, pokud nechceš nic víc měnit tak si pomůžeš určitě.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=21119 už jen tohle je několikrát výkonější než tam máš za lepší cenu než MX -4000
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? no MX4000 su najvacsie sunky co sa kedy vyrobili
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

no ono přez rozhraní PCI už nejde udělat žádný zázraky ( propustnost a ještě tlak na cenu výrobku)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

bych zkusil po bazarech poshanet
http://www.gen-x-pc.com/vg_P64R9000.htm

tohle :wink:
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Joži píše::? no MX4000 su najvacsie sunky co sa kedy vyrobili
o tom bych pochyboval , to zaprve.
za druhe je to porad xkrat lepsi nez ten "integrovanej zazrak"
navic clovek do toho nechce moc investovat tak by me teda zajimalo co bys mu doporucil kdyz nema agp port :wink:

edit: to co vysse navrhl ICE vypada hodne good , dkybys to sehnal jako bazarovku urcite bys nelitoval
0118 999 881 999 119 7253
VasekB
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od VasekB »

nechci do PC dal investovat. pouzivam ho z 90% na praci, ale kdyz uz ho mam, tak z nej chci vymacknout maximum. CPU i RAM uz mam docela dost, ted to nejvic brzdi grafika.
VasekB
Začátečník
Začátečník

radeon

Příspěvek od VasekB »

ICE: dik. netrvam na geforce.. rad bych to nejlepsi co v PCI je (za rozumnou cenu treba do 2tis), takze jestli to je radeon, tak do nej pujdu.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: radeon

Příspěvek od ICE »

VasekB píše:ICE: dik. netrvam na geforce.. rad bych to nejlepsi co v PCI je (za rozumnou cenu treba do 2tis), takze jestli to je radeon, tak do nej pujdu.
pak je to imho ten radeon... problem je, ze se strasne blbe shani :-/

za 2000 kč sezenes treba uz i slusnejsi desku + AGP grafiku... treba nejaky NF2 soltek + 8500LE a jedes :)

tuhle desku za 300 strelis, stravis den reinstalacema a budes happy :lol:
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Tak si myslim že neni zrovna nejlepší degradovat 2200+ s 512RAM PCI grafikou...za 2000Kč +něco za současnej MB toho zmůžeš dost...jen se to chce víc starat :) :wink:
VasekB
Začátečník
Začátečník

cena

Příspěvek od VasekB »

[quote="Boin"]Tak si myslim že neni zrovna nejlepší degradovat 2200+ s 512RAM PCI grafikou...za 2000Kč +něco za současnej MB toho zmůžeš dost...jen se to chce víc starat :) :wink: [/quote]

no. nechci do PC investovat. mam ho na praci, takze kvuli tem hram chci do nej naposledy investovat tak max 2-3tis. pak proste uz jen tak 5let dozije a bohuzel budu hrat jen ty stare hry (predchozi 486DX4/120Mhz mi vydrzela 8let). MB samozrejme za 1-2tis sezenu, ale kdyz uz budu mit lepsi MB, tak proc nekoupit za 2-3tis lepsi GR, pak uz jen 2-3tis za lepsi CP, abych tu MB teda vyuzil, RAM, HDD... a hle uz mam zase 6-15tis vyhozeno. navic mam se soucasnym PC koupene OEM WinXP a nechce se mi to zahodit jen kvuli tomu abych si zahral par her.
asi vypadam jak blazen, diskutovat na pctuning.cz takovou plecku ;o)
ale chci z PC ktere mam dostat uplne MAX a proto to diskutuju tady.

takze znova k otazce:
1) jaka PCI karta mi da nejvetsi vykon ?
2) a jak velky ten vykon cca bude ?

zatim jsem jedinou castecnou odpoved nasel tady:
http://www.svethardware.cz/art_doc-5B26 ... 900A4.html
Boin
Začátečník
Začátečník

Re: cena

Příspěvek od Boin »

VasekB píše:
Boin píše:Tak si myslim že neni zrovna nejlepší degradovat 2200+ s 512RAM PCI grafikou...za 2000Kč +něco za současnej MB toho zmůžeš dost...jen se to chce víc starat :) :wink:
no. nechci do PC investovat. mam ho na praci, takze kvuli tem hram chci do nej naposledy investovat tak max 2-3tis. pak proste uz jen tak 5let dozije a bohuzel budu hrat jen ty stare hry (predchozi 486DX4/120Mhz mi vydrzela 8let). MB samozrejme za 1-2tis sezenu, ale kdyz uz budu mit lepsi MB, tak proc nekoupit za 2-3tis lepsi GR, pak uz jen 2-3tis za lepsi CP, abych tu MB teda vyuzil, RAM, HDD... a hle uz mam zase 6-15tis vyhozeno. navic mam se soucasnym PC koupene OEM WinXP a nechce se mi to zahodit jen kvuli tomu abych si zahral par her.
asi vypadam jak blazen, diskutovat na pctuning.cz takovou plecku ;o)
ale chci z PC ktere mam dostat uplne MAX a proto to diskutuju tady.

takze znova k otazce:
1) jaka PCI karta mi da nejvetsi vykon ?
2) a jak velky ten vykon cca bude ?

zatim jsem jedinou castecnou odpoved nasel tady:
http://www.svethardware.cz/art_doc-5B26 ... 900A4.html
Jasně asi ti rozumim...
Co jsem tak koukal na netu tak vážně jenvýkonější seženeš toho Radeona...pak asi G4MX440...co se týče G4MX4000 tak to je klasická G2MX400 s vylepšenym TV-outem...takže je asi jedno jestli MX4000, nebo MX400...
podle výkonu:
1) R9000
2) G4MX440
3) MX4000 a MX400

Tu Geforce2MX400 ještě prodávaj, ale za 1000 je to nepřijatelný...takže jedině se poptat v bazaru po Geforce4MX440 popřípadě MX400...
TNT2 a podobně bych tam asi nedával...to bysis tolik nepomohl :)
Naposledy upravil(a) Boin dne pon 14. bře 2005, 07:52, celkem upraveno 1 x.
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

Tuhle desku jsem měl taky a taky jsem chtěl něco trochu lepšího za levný peníz. Teď mam M848A a semprona a nemůžu si stěžovat, stojí necelých 1100Kč. V bazaru k tomu koupíš nějakou AGP grafarnu, bez problémů taky do 1000 a máš vystaráno. Na práci super a hry to taky zvládne.
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
VasekB
Začátečník
Začátečník

R9000

Příspěvek od VasekB »

Radeon 9000 je ale pouze AGP, nebo se vyrabela i PCI verze (ja ji jeste nenasel. posledni PCI RADEON jsem nasel R7000 http://www.sapphiretech.com/dev/vga/7000pci.asp) ?!?
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Ovšem nejbrutálnější je toto:
http://www.pny-europe.com/uk/verto_fx_5200_pci.asp

Newim ale kde ji u nás koupit, ale třeba by ti ji poslali i z venku nee :?
hasta la vista
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

jen tak mimochodem tu Gf2MX do PCI jsem do nedavna mel a na to co ma za sebou jsme si nestezoval.. mel jsme ji v sestave:
Intel Celeron 1200Mhz
256 SDRAM
....
Sice s dnesnima Agp a pci e se to neda srovnavat ale treba NFSundegroundy jsme na ni v poho rozfakal... testoval jsem ji i v 3dmark 01 ale vysledek si moc dobre nepamatuju..... :x
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja ti naprosto ruzumim, ale proc kupovat drahe a nevykonne reseni, kdyz za stejne penize muzes mit mnohem lepsi...

treba tady:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31563

Deska s NF2, AGP slotem a tak za 1100...

a tady:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31711
Hercules 8500LE za 600 - 1000 Kč, podle toho, kam se to vysplha... takze to mame cca ty 2000... a nesrovnatelne lepsi a kvalitnejsi reseni ze SUXXozni MB co mas ted a PCI blbe sehnatelna nevykonna grafika ;)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Souhlasím s ICE
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“