Síťová karta po instalaci zmizí...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
toorek
Nováček
Nováček

Síťová karta po instalaci zmizí...

Příspěvek od toorek »

Mám tu velkou záhadu. Kámoš mi přinesl opravit comp s tím, že mu přestala jít síťová karta. Před tím běžela asi dva roky bez problémů v té samé sestavě. Otevřel jsem správce zařízení a karta tam nebyla. Tak jsem ji dal do svého compu a tam šlapala v pohodě. Zkusil jsem ji teda dát zpátky, ale do jiného slotu. Po najetí WinXP Pro (sp2) proběhla instalace, ale po jejím úspěšném dokončení karta opět ze správce zmizela. Tak jsem zkusil do toho compu dát jinou síťovku a stalo se úplně to samé - úspěšně se nainstalovaly ovladače, ale karta ve správci není. Tak jsem tam dal zas tu původní a začal pátrat v systému. A přišel jsem na dvě věci. Když dám ve správci zařízení volbu Zobrazit skrytá zařízení, vidím obě karty, které jsem do compu zkoušel instalovat (teď je tam jen ta původní). Nejdou ale odinstalovat, počítač hlásí, že se ZŘEJMĚ jedná o zařízení potřebné ke startu systému. Dělá to i v nouzovém režimu. Když tam zkusím dát jinej ovladač, začne to nadávat, že zařízení nejde zapnout. Ale co je nejdivnější, ta síťovka normálně funguje. Připojím se s ní na druhej comp a přes něj i dál do internetu. A to ji nevidím ani v seznamu síťových připojení, tam to píše, že na compu není nainstalován potřebný hardware. Tak jsem z toho celkem mimo, poradí mi někdo?
MSI Neo2 Platinum, AMD64 3000, 4x256 MB RAM Transcend 400 CL2.5 (dual), Sapphire Radeon 9600XT, SB Audigy, Cisco 350 WiFi, PATA 40 GB Seagate, SATA 120 GB Samsung, zdroj 500W Eurocase, combo LG GCC-4480B, DVD LITE-ON SOHW-1653S, WIN XP Pro sp2, atd.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

podobný bordel mi dělá skener v XP, nejrychlejší bude asi reinstall komplu a pak se uvidí
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
toorek
Nováček
Nováček

Příspěvek od toorek »

Tak jsem se pustil do reinstalu. Napřed jsem zkusil jen volbu Opravit systém, ale to nestačilo. Po formátu a čisté instalaci už vše šlape.
MSI Neo2 Platinum, AMD64 3000, 4x256 MB RAM Transcend 400 CL2.5 (dual), Sapphire Radeon 9600XT, SB Audigy, Cisco 350 WiFi, PATA 40 GB Seagate, SATA 120 GB Samsung, zdroj 500W Eurocase, combo LG GCC-4480B, DVD LITE-ON SOHW-1653S, WIN XP Pro sp2, atd.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“