CloneCD - nastavení

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
Tuky
Začátečník
Začátečník

CloneCD - nastavení

Příspěvek od Tuky »

Chtěl bych se zeptat jak mám nastavit Clon 5.1.0.0 aby mi to četlo i drobet poškozené CD. Protože jsem se setkal už z pár CDéčkama který jsem dal kopírovat v Clonu a potom to při instalaci dělalo bordel.
--> Když spustím klon a dám vytvořit image tak mi naskočí tabulka s
dostupnýma mechanikama, když vyberu mechaniku a kliknu na ní
pravým tlačítkem a dám nastavení tak co tam mám nastavit v
záložce chyby.
--> Potom když to odkliknu tak se objevý další tabulka s různýma profilama uložení ( Game CD, Data, Audio CD.... ), tak když znovu vyberu například "Data" a kliknu na to pravým tlačítkem a dám upravit tak co tam mám zase nastavit.

Díky za odpověď.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Co myslíš tím, drobet poškozené? Schopnost číst poškozená média je vlastnost mechaniky a ne software. CloneCD slouží k zálohování originálních her, kde se například vyskytují vadné sektory jako součást ochrany a mezi vadným a poškozeným souborem je velký rozdíl.
Prostě, data musí být vždy čitelná, jinak nemá smysl kopírovat datové médium.
Bathory
Tuky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tuky »

Myslel jsem ty vadný sektory. Ale vždyť v tom nastavní jak jsem se už zmiňoval je přeci záložka "Rychlé vynechání chyb" a tam je "Počet zopakování načtení" (0-15), "Oprava chyb" (Softwarová, Hardwerová nebo žádná). Tak jsem myslel že mi poradíte co je výhodnější, nebo jaký tam mám zadat hodnoty pro lepší čtení.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Vadný sektory jsou skutečně něco jinýho, než poškozený, nebo nečitelný, proto z toho taky udělaly ochranu proti zkopírování "Bad Sectors", nebo tím prokládají jiné ochrany jako např. "SafeDisc1-3". A teď záleží za typu ochrany, jestli je možné ty vadné sektory opravovat či nikoli a navíc ne každá vypalovačka to umí. U některých typů ochran se opravovat ani nesmí.
Nejjednodušší by bylo, kdybys napsal, jakou ochranu chceš kopírovat, nebo o jakou se jedná hru a já ti pomůžu s nastavením. :)
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“