Abit BE6 II

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6 II

Příspěvek od Jarko01 »

Nazdar ludia, budem mat coskoro tuto dosku (Abit BE6 II) a chcem sa vas preto opytat ci podporuje tato doska asynchronny rezim, lebo planujem do nej dat CPU PIII 800MHz 133FSB Coppermine, a mam len 100MHz CL2 RAM.
Momentalne mam ten CPU v mojej terajsej doske a ide "len" na 600MHz kedze zbernicu mam len 100MHz ... :(
Vdaka. Jarko.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nejsem si uplne 100% jisty, ale myslim, ze pameti nemuzou byt u te desky nastaveny na nizsi hodnou nez FSB. V pondeli to muzu overit, pokud by to nikdo jiny nevedel.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6 II

Příspěvek od Jarko01 »

Dobre, tak poto daj vediet. V Pondelok mi bude poslana za Bratislavy tak nechcel by som sklanmanie ...
radonko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radonko »

ma ju moj foter, nepamatam si presne ale zda sa mi ze nastavenie rychlosti pamate +- 33Mhz oproti Fbs tam nieje, ale daju sa ovladat delicky
z manualu:
PCI/CPU FSB Clock
1/2, 1/3, and now 1/4 is also a selection option. It correlates with the CPU FSB clock
you set. For example, if you set the CPU FSB clock to 100MHz and choose 1/3 here, the
PCI bus clock will be 33.3 MHz. We suggest you choose the ratio, which brings the PCI
bus clock as close to 33MHz as possible.
! !! ! AGP/CPU FSB Clock
1/1 and 2/3 options let the user adjust the AGP clock. We suggest you choose the ratio
which brings the AGP clock as close to 66MHz as possible.

je to dobra doska ale je na nej HPT366 Ultra ATA/66 a ovladace su len pre win 98 a 2000 :-(
XP s 2000 ovladacmi chvilu idu ale po kratkom case sa dostavy modra obrazovka
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

A co sa tyka toho asynchronneho rezimu? moze ist FBS procesra napr na 150MHz a RAM len na 100MHz? lebo 150MHz RAm nemam a ani mat asi nebudem ... :(
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

A ak to nejde, tak preco je na tej doske mozne dvohnut FSb az na 200MHz? Ved 200MHz SDRAM pamate som v zivote nevidel, a ani o nich nepocul ... :(
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jede to jen synchrone.
Maximalni hodnoty FSB nedosahnes u zadne slusne OC desky.
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

Cize na kolko mi odporucate max nataktovat ten CPU (PIII800,133FSB)?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Abit BE6-II

Příspěvek od Jiri Drak »

Jarko01 píše:Cize na kolko mi odporucate max nataktovat ten CPU (PIII800,133FSB)?
Nad 133 uz nema delicku a pameti taky asi o moc dal nepujdou, takze bych spis doporucil sehnat procak na 100FSB.
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

Vdaka za doporucenie ale zohnat taky CPU je kurevsky problem, prepacte ten vyraz ... :( tak nic, doska je uz na ceste, ked dojde, budem sa s nou hrat a ked to nepojde, tak ho niekomu predam a dam si tam Celeron II 667MHz "Coppermine" a nataktujem mu zbernicu na 100MHz a pojde mi na 1GHz a bude pokoj. ... aj ked Pentium je Pentium ... :(
Este raz vdaka.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jarko01 píše:Vdaka za doporucenie ale zohnat taky CPU je kurevsky problem, prepacte ten vyraz ... :( tak nic, doska je uz na ceste, ked dojde, budem sa s nou hrat a ked to nepojde, tak ho niekomu predam a dam si tam Celeron II 667MHz "Coppermine" a nataktujem mu zbernicu na 100MHz a pojde mi na 1GHz a bude pokoj. ... aj ked Pentium je Pentium ... :(
Este raz vdaka.
Nejlepsi by byl Tualatin 1-1.1GHz 100FSB s FCPGA redukci a kopnout to na 133.

btw: Kdybyses te desky chtel zbavit, tak bych ji vzal, moje uz nejak dodelava.
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

Otazka č. 1:
Tualatin uz nepotreboval nahodou FC-PGA2 redukciu? pokial dobre vjem tak ano. A taku som este nevidel, poznam iba stranku kde je navod ako preobit FC-PGA na FC-PGA2 ale su tam straty pri pretaktovani ... teda nejde to az tak super vytiahnut :( ako by slo s FC-PGA2 redukciou ...
Otazka č. 2:
Kolko by ste boli ochotny dat mi za tu MB?
Otazka č. 3:
Nahodou takeho Tualatina mate?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jarko01 píše:Otazka č. 1:
Tualatin uz nepotreboval nahodou FC-PGA2 redukciu? pokial dobre vjem tak ano. A taku som este nevidel, poznam iba stranku kde je navod ako preobit FC-PGA na FC-PGA2 ale su tam straty pri pretaktovani ... teda nejde to az tak super vytiahnut :( ako by slo s FC-PGA2 redukciou ...
Otazka č. 2:
Kolko by ste boli ochotny dat mi za tu MB?
Otazka č. 3:
Nahodou takeho Tualatina mate?
Ja mam Tualatina 1200. S tou upravenou FCPGA redukci slapal na 128FSB, teda neco pres 1500MHz, do kanclu mi to bohate stacilo. Ale ted uz jsem to musel stahnou na 800MHz/66FSB, protoze to deska jinak nezvlada. Uz jsem na ni jednou menil nektere kondiky a zrejme zas nejake odesly, jeste sem to poradne neprohlizel.
Pokud je funkcni dal bych za ni max. 500,-, vice kdyztak pres SZ.
T182
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T182 »

Abit BE6 II tá PIII ti tam pôjde aj na FSB 133, len AGP budeš mať až na 89MHz(delička 2/3), PCI klasika 33MHz(delička 1/4)možno bude treba posledný BIOS. Pobežať by ti tam mohli aj tie pamäte, daj im horšie časovanie a možno pôjdu na 133MHz FSB. Ináč s tým Celerom na 1GHz by to nebola žiadna výhra tá PIII 800 na FSB 133 ho rozdrtí.
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

T182 píše:Abit BE6 II tá PIII ti tam pôjde aj na FSB 133, len AGP budeš mať až na 89MHz(delička 2/3), PCI klasika 33MHz(delička 1/4)možno bude treba posledný BIOS. Pobežať by ti tam mohli aj tie pamäte, daj im horšie časovanie a možno pôjdu na 133MHz FSB. Ináč s tým Celerom na 1GHz by to nebola žiadna výhra tá PIII 800 na FSB 133 ho rozdrtí.
.
.
.
Dobre, zatial vdaka za rady, ked mi dojde doska, vyskusam a napisem ze co ako.

//JD - promazane OT prispevky
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

No tak a pisem ako som povedal:)
Doska mi dosla v pohode a plne funkcna, ta PIII 800 mi ide na nej hladko so 133MHz FSB, na moje pocudovanie mi aj ta moja RAM ide aj pri frekvencii 133MHz s casovanim CL2, dokonca aj pri FSB=145MHz (CPU@870MHz) mi ide taktiez CL2, avsak zariadenia v PCI slotoch robia uz blbosti ... Teda jedine co mi ostava je bud si zaobstarat CPU so 100MHz FSB alebo prerobit redukciu na FC-PGA2 a kupit nejakeho Tualatina ... tusim ze kamarat ma jedneho Celeron Tualatin 1GHz s FSB=100MHz ... alebo vie tu niekto zohnat nejaky CPU s FSB=100MHz ???
T182
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T182 »

Na FSB 133 ti to šlape, AGP 89, PCI 33 ak ti to znesie grafika nevidím dôvod ísť na 100FSB, jedine ak bys zohnal Celera Tuleňa so 100FSb a taktol ho na 133FSB.
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

T182 píše:Na FSB 133 ti to šlape, AGP 89, PCI 33 ak ti to znesie grafika nevidím dôvod ísť na 100FSB, jedine ak bys zohnal Celera Tuleňa so 100FSb a taktol ho na 133FSB.
Tak tak, zhanam nieco take ale nemam k tomu redukciu, a prerabat si sam netrufnem ... ale CPU by som uz mal mat:)
A co sa tyka tej VGA, tak mi ide v pohodicke, mam Voodoo3 3000 AGP TV Out ... moja laska prevelka :):):):)
T182
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T182 »

Zohnať redukcie FCPGA2 :lol:
Ak zoženieš dáky Celer FCPGA okolo 1GHz, tú PIII si zatial nechaj s toho Celera by si mohol byť sklamaný.
Voodoo :inlove: doma mi fachčí V3 3500TV 8)
Jarko01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Abit BE6-II

Příspěvek od Jarko01 »

T182 píše:Zohnať redukcie FCPGA2 :lol:
Ak zoženieš dáky Celer FCPGA okolo 1GHz, tú PIII si zatial nechaj s toho Celera by si mohol byť sklamaný.
Voodoo :inlove: doma mi fachčí V3 3500TV 8)
No to yo o tu kartu som mal zaujem kedysi, ale uz ma to preslo, som spokojny aj s tou 3000-kou:)
Inak ako si to myslel ze ak zozeniem Celer FC-PGA okolo 1GHz ...? myslel si tym to ze ak ho zozeniem a pretaktujem tak pojde lepsie ako ta PIII 800MHz FSB 133MHz ... ?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“