Momentalne mam ten CPU v mojej terajsej doske a ide "len" na 600MHz kedze zbernicu mam len 100MHz ...
Vdaka. Jarko.
Moderátor: Eddward

Nad 133 uz nema delicku a pameti taky asi o moc dal nepujdou, takze bych spis doporucil sehnat procak na 100FSB.Jarko01 píše:Cize na kolko mi odporucate max nataktovat ten CPU (PIII800,133FSB)?

Nejlepsi by byl Tualatin 1-1.1GHz 100FSB s FCPGA redukci a kopnout to na 133.Jarko01 píše:Vdaka za doporucenie ale zohnat taky CPU je kurevsky problem, prepacte ten vyraz ...tak nic, doska je uz na ceste, ked dojde, budem sa s nou hrat a ked to nepojde, tak ho niekomu predam a dam si tam Celeron II 667MHz "Coppermine" a nataktujem mu zbernicu na 100MHz a pojde mi na 1GHz a bude pokoj. ... aj ked Pentium je Pentium ...
Este raz vdaka.

Ja mam Tualatina 1200. S tou upravenou FCPGA redukci slapal na 128FSB, teda neco pres 1500MHz, do kanclu mi to bohate stacilo. Ale ted uz jsem to musel stahnou na 800MHz/66FSB, protoze to deska jinak nezvlada. Uz jsem na ni jednou menil nektere kondiky a zrejme zas nejake odesly, jeste sem to poradne neprohlizel.Jarko01 píše:Otazka č. 1:
Tualatin uz nepotreboval nahodou FC-PGA2 redukciu? pokial dobre vjem tak ano. A taku som este nevidel, poznam iba stranku kde je navod ako preobit FC-PGA na FC-PGA2 ale su tam straty pri pretaktovani ... teda nejde to az tak super vytiahnutako by slo s FC-PGA2 redukciou ...
Otazka č. 2:
Kolko by ste boli ochotny dat mi za tu MB?
Otazka č. 3:
Nahodou takeho Tualatina mate?

.T182 píše:Abit BE6 II tá PIII ti tam pôjde aj na FSB 133, len AGP budeš mať až na 89MHz(delička 2/3), PCI klasika 33MHz(delička 1/4)možno bude treba posledný BIOS. Pobežať by ti tam mohli aj tie pamäte, daj im horšie časovanie a možno pôjdu na 133MHz FSB. Ináč s tým Celerom na 1GHz by to nebola žiadna výhra tá PIII 800 na FSB 133 ho rozdrtí.

Tak tak, zhanam nieco take ale nemam k tomu redukciu, a prerabat si sam netrufnem ... ale CPU by som uz mal mat:)T182 píše:Na FSB 133 ti to šlape, AGP 89, PCI 33 ak ti to znesie grafika nevidím dôvod ísť na 100FSB, jedine ak bys zohnal Celera Tuleňa so 100FSb a taktol ho na 133FSB.

No to yo o tu kartu som mal zaujem kedysi, ale uz ma to preslo, som spokojny aj s tou 3000-kou:)T182 píše:Zohnať redukcie FCPGA2![]()
Ak zoženieš dáky Celer FCPGA okolo 1GHz, tú PIII si zatial nechaj s toho Celera by si mohol byť sklamaný.
Voodoodoma mi fachčí V3 3500TV