Problem s AGP u ALi M1621 ALADDiN-Pro 2

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem s AGP u ALi M1621 ALADDiN-Pro 2

Příspěvek od Athilles »

Predem bych chtel rict, ze je to opravdu pekne blbe deska, nemuzu se o ni na netu dohledat niceho. Je mozna pravda, ze je to banalni problem, ale uz sem nad tim stravil dost casu, tak mi zbyva posledni moznost v podobe tohohle sqeleho fora, tak doufam v happy end.

Mam velky problem s deskou ALi M1621 ALADDiN-Pro 2 na ktere pouzivam GeForce 2 MX 400 32MB on vyrobce Manli. Mam nainstalovane ovladace ForceWare 71.84 (zkousel sem i spousty starsich) na Windows 98SE. Problemu sem si vsiml, kdyz sem se pokousel rozjet nejake gamesky, ktere se neprijemne trhaly, jako by nestihala grafika, proto vim, ze kdysi kamosovi na stejnem pcku jeli mnohem lepe. Tak jsem si rekl, ze ji otestuju v 3DMark2001SE a konecne hodnoceni me velice nemile prekvapilo .. pouhych 655 bodu, nevim mozna je to normalni pri takove sestave ale me se to zda proste hodne malo. Pak jsem vyzkousel AIDA32, ktery mi v polozce chipset vypsal tohle ...

Chipset Properties
Motherboard Chipset ALi M1621 ALADDiN-Pro 2
In-Order Queue Depth 8

Memory Slots
DRAM Slot #1 32 MB (SDRAM)
DRAM Slot #2 32 MB (SDRAM)
DRAM Slot #3 128 MB (SDRAM)

AGP Properties
AGP Version 1.00
AGP Status Disabled
AGP Aperture Size 64 MB
Supported AGP Speeds 1x, 2x
Current AGP Speed 1x
Fast-Write Not Supported
Side Band Addressing Supported, Disabled

Chipset Manufacturer
Company Name ALi Corporation
Product Information http://www.aliusa.com/eng/product/product_index.htm
Driver Download http://www.aliusa.com/eng/support/support_driver.htm

Problems & Suggestions
Problem AGP is disabled. This may cause performance penalty.
Problem Current AGP speed is lower than maximum supported. This may cause performance penalty.

Opravdu ted nevim co si mam myslet, jestli je ta grafika ve spojeni s tou deskou opravdu takovy shit, nebo tam proste neco nehraje. Ty problemy co vypsala AIDA, jako ze je AGP disabled nechapu vubec :? a to ze je podporovana rychlost agp 2×, ale vyuziva se 1× taky moc nechapu :?.

Doufam, ze se najde nekdo kdo poradi, myslim, ze sem problem vysvetlil podrobne, kdyby nahodou bylo neco nejasneho tak rad dovisvetlim. Jeste jednou sry, ze zahlcuju forum takovyma sra*kama, ale kdyz zatim neni lepsiho compa :(
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

No, to kolik mas bodu v 3dm hodne zavisi i na cpu o kterem se nezminujes, takze se to da dost tezko posoudit.

Jinak k desce - chce to v biosu nastavit AGP na 2x - to by mohlo pomoct na vykonu. To, ze je agp disabled bude nejaka chyba nebot mas grafiku v agp a jede, takze toho bych si nevsimal (nema ta deska integrovanou grafiku - to by mohlo byt k ni).

Taky bych ti doporucil vratit se ke starsim verzim ovladace grafiky - do doby detonatoru (tj. pred forceware), ktere byly delane pro tyhle starsi grafiky.
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

No dik za radu, uz jsem to trochu vyresil. Chtelo to nainstalovat jine agp drivery pro desku, protoze ty co sou na cd co byla u desky jsou nejake vadne (docetl sem se na netu), sice mi to dalo trochu prace tyhle ovladace najit, ale nakonec sem nasel. Po nainstalovani uz to jede v poho agp uz jede normalne 2× a uz ne pci modu tak jak to bylo predtim (nevim sice co to presne znamena, za grafika jede v pci modu, ale psaly to nv drivery). Kdyz jsem ted testoval znovu 3DMark tak mi hodili 669 bodu, coz je jen o 20 vice, coz jsem si teda moc nepolepsil. Co se tyce toho procaku tak je to Celeron 300A :oops:, coz asi bude ten problem proc mam tak malo tech bodu v 3DMarku 01.

Jen sem si jeste na neco vzpomel pred tim nez jsem nainstalovam ty agp drivery a mel jsem tech 650 bodu tak jsem mel ty forceware 71.84, o tech sem se docetl, ze jsou spise na kvalitu obrazu, narozdil od starych detonatoru 44.03 ktere na starsich kartach dosahuju vyssiho vykonu, tak jsem je vyzkousel a mel jsem 625 bodu, takze jsem si nepolepsil spis naopak. Tak se chci zeptat jestli neni opravdu lepsi mit co nejnovejsi drivery, mozna se pletu, ale zkusenost mi ukazala neco jineho, tak ted nejak nevim. Kdybyste nahodou vedeli o lepsi verzi detonatoru pro gf2mx tak ji rad testnu.

Nejde mi ani tak o tech par bodiku, stejne si na tomhle pc moc nezahraju, ale spise si tim zkracuju cas na cekani na noveho compika, takze se jenom tak bavim a zkousim. Doufam, ze nikomu nevadi ze zahlcuju tohle forum s tak pro nekoho nepodstatnyma dotazama, ale proste ted nemam lepsi stroj tak delam proste s tim co mam.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Uz neskoro, mas tu istu dosku ako som mal ja, takze presne viem o com si tu pisal... Kolko ja som sa natrapil s tou doskou... No uz neskoro ale chcel som poradit tie AGP drivery... na cd su myslim vo verzii 1.4, pricom novsie 1.7 mi nefungovali...komp v 3D mrzol...Takze u mna paradoxne fungovali prave len tie co boli na cd.... Co sa tyka agp, s tym som mal stale nejaky problem. Mal som geforce Manli mx400 a pod NT systemom som grafiku agp rezim a s tym suvisiaci aj monitor jednoducho nevedel rozbehat... Co sa tyka agp 2x, to mi pre istotu taktiez neslo korektne, no kedze som mal g2 mx400, vobec ma to netrapilo.... Inak k tomu skore.. Je to v pohode, ja som mal PII 300 a G2MX400 64mb....a skore som mal okolo 850b.. Takze to celkom sedi... Ano u teba ta brzdi cpu, pretoze g2mx400 ma okolo 2500b v 3dmark01 ak ju teda nebrzdi cpu... Sice neskoro, no aspon som sa vyjadril :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“