sdílení dat u 3PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
dr.Neo
Nováček
Nováček

sdílení dat u 3PC

Příspěvek od dr.Neo »

Mám doma 2PC a notebook. Označíme si je jako PC1,PC2,notebook. No a já bych potřeboval aby bylo sdílení takhle: PC2 by mělo uplné sdílení všeho - v tom nevidím problém. PC1 by mělo pro PC2 jen pro čtení a pro notebook uplné sdílení no a notebook by měl jen pro PC1 uplné sdílení. Nemohli by jsteni prosím poradit jak to vyřešit? Díky!
marao
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od marao »

nainstaluj si tam nějaký FTP server např caesar ftp atd.... a nastavíš každému userovi práva, rychlý způsob,omezení rychlosti userovi...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

no cez to ftp by to samozrejme slo, ale ak tam ma winxp prof tak by to slo aj cez windowsacke zdielanie a povolit pristup len urcitym uzivatelom :wink:
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

johny128 píše:no cez to ftp by to samozrejme slo, ale ak tam ma winxp prof tak by to slo aj cez windowsacke zdielanie a povolit pristup len urcitym uzivatelom :wink:
tak tak... staci na to W2000 Pro a podle me i starsi NTcka.. :) a winXP je akorat potreba vypnout "zjednodusene sdileni souboru" a pak se objevi takovejch moznosti, ze si s tim budes hrat do zejtra :)
ASUS F3T
dr.Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr.Neo »

To FTP se mi moc nelíbí protože na tom PC2 se připojují síťové disky z PC1 a to by s FTP myslím nešlo. a Taky u FTP nemůžu soubory otvírat ze sítě ale musím ho nejdříve zkopírovat na lokal. Sice všude mám XP prof ale ty účty se mi taky moc nelíbí. Zaprvé bych musel mít hesla na spouštění woken a za druhé bych vždy musel zadávat heslo když bych chtěl něco stahovat. Nejraději bych prostě procházel složky na síti v průskumníku nebo total comanderu a třeba podle toho jaké bych měl IP bych taky měl oprávnění. Jestli není nějaký takový programek. Snad jsem to popsal srozumitelně. A nebo kdyžtak trošku poradit stěmi účty ať nemusím mít ty hesla.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

účty mohou být i bez hesel (akorát s tou bezpečností je pak takové zvláštní :D )
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
dr.Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr.Neo »

Když jsem tam ale neměl heslo a chtěl jsem se podívat do nějaké složky tak mi to napsalo že nemám oprávnění a přitom jsem dal všechny oprávnění. A když jsem dal heslo tak to šlo:-(.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

dr.Neo píše:Když jsem tam ale neměl heslo a chtěl jsem se podívat do nějaké složky tak mi to napsalo že nemám oprávnění a přitom jsem dal všechny oprávnění. A když jsem dal heslo tak to šlo:-(.
nie som si isty, ale toto by ti mohlo helpnut, daj si tam tie hesla, skoc do ovladacich panelov, user accounts(uzivatelske ucty), vyber svoj ucet(na tom kompe odkial sa chces pripajat) a vlavo hore mas Manage my network passwords(spravovat sietove hesla), tukni, daj Pridat(add) , napis ip kompu kde to zdielas, meno heslo a uz by ho nemalo od teba chciet..tod moja teoria

jo a na spustanie woken heslo mat aj tak nemusis(ak ti ta teoria so sietovymi heslami bude fungovat), cez program tweakUI od ms si nastavis ucet/heslo ktore sa ma pustat pri starte a nabieha ti to automaticky akoby si tam heslo nemal
http://download.microsoft.com/download/ ... ySetup.exe

tym som odpovedal na obidve tvoje problemy "preco nie s heslami" ;-) skus to
dr.Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr.Neo »

Tak jsem to nakonec udělal pomocí tech účtů. Našel jsem totiž návod http://www.opc.unas.cz/view.php?cisloclanku=2003011901 a podle toho to šlo hladce. Díky za rady!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“