Zdravim vas, neviem ci to patri do tohto diskusneho fora. O co vlastne ide. Vedel by mi niekto poradit resp. co si o tomto mojom probleme myslite? Mam takyto problem.
Mam zdroj ATX MICASE 400W a zakladnu dosku MSI K7N2 DELTA2 . A som si vsimol, ze ked proste zdroj vypnem jeho hlavnym vypinacom co ma vzadu na sebe a znova ho zapnem tak potom ako stlacim vypinac v predu na skrini , ktorym spustate pocitac tak sa mi hned nezapne . Musim postlacat viackrat ten vypinac na skrinke alebo len raz no pocitac sa nespusti hned ale az po istom case teda asi po 30 sekundach alebo minute samovolne nabehne bez toho aby som stlacal v tomto case vypinac.
Pri dalsich vypnutiach pocitaca normalne z windowsu uz ide spustat pocitac normalne teda hned sa da spustit po stlaceni toho vypinaca. No toto oneskorene spustanie robi vzdy ked ten hlavny vypinac vzadu na zdroji vypnem a potom novu zapnem. Mne to pripada ako keby na zakladnej doske sa bud rychlo vybijali nejake kondenzatory ked sa mi potom neda hned spusti komp. Alebo mozno trva nejakym tranzistorom kym sa dostanu do saturacie no ale potom co to je za blbost, predca 30 sekund cakania to je nemyslitelne. Tak si myslim ze ta doska je asi chybna co myslite? Poradte, prosim. Mam ju ist reklamovat?
MSI K7N2 DELTA2 Spustanie s niekolko sekundovym oneskorenim?
Moderátor: Eddward
- trenco
- Nováček

-
MSI K7N2 DELTA2 Spustanie s niekolko sekundovym oneskorenim?
Naposledy upravil(a) trenco dne pon 21. bře 2005, 10:06, celkem upraveno 1 x.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- trenco
- Nováček

-
No na inom zdroji som to neskusal tu dosku ale ked som mal ten zdroj pripojeny na starsiu dosku t.j. ASUS A7V133 tak to nabiehalo hned . Tak preto mam podozrejnie ze by to mohla byt doska, pretoze zdroj sa aktivuje tym ze sa skratuju dva piny na atx konektore. A tento skrat musi elektronicky vytvorit maticna doska pretoze ked som to skusal na tvrdo pri odpojeni vsetkeho od zdroja a len drotom som skratoval tie piny tak zdroj nabiehal hned. A inak vcera sa mi stala taka divna vec ze som skusal hru Chronicle of riddick a po istom case hrania mi proste komp zamrzol. Dal som tvrdy reset no komp po inicializacii mechanik pri vypisani okna "Windows 2000 sa spusta" alebo nieco take tak ani ta spodna lista nic nenacitala. A nepomohli ani viacere restarty a ani podtaktovanie systemu. Pomohlo az resetovanie CMOSky. Mam taky dojem ze som znacku MSI precenil. A mozno to doskou nebude, neviem.
- Mawson
- Začátečník

trenco píše:No na inom zdroji som to neskusal tu dosku ale ked som mal ten zdroj pripojeny na starsiu dosku t.j. ASUS A7V133 tak to nabiehalo hned . Tak preto mam podozrejnie ze by to mohla byt doska, pretoze zdroj sa aktivuje tym ze sa skratuju dva piny na atx konektore. A tento skrat musi elektronicky vytvorit maticna doska pretoze ked som to skusal na tvrdo pri odpojeni vsetkeho od zdroja a len drotom som skratoval tie piny tak zdroj nabiehal hned. A inak vcera sa mi stala taka divna vec ze som skusal hru Chronicle of riddick a po istom case hrania mi proste komp zamrzol. Dal som tvrdy reset no komp po inicializacii mechanik pri vypisani okna "Windows 2000 sa spusta" alebo nieco take tak ani ta spodna lista nic nenacitala. A nepomohli ani viacere restarty a ani podtaktovanie systemu. Pomohlo az resetovanie CMOSky. Mam taky dojem ze som znacku MSI precenil. A mozno to doskou nebude, neviem.
Myslim ze si MSi tymito doskami novych zakaznikov neziska, podla mna su vyrabane lacno a rychlo, ja mam uz tretiu ale zase stale novsiu, prvu som mal k7n2 delta, teraz mam k7n2 delta2 platinum, vacsina skladov tuto dosku ani moc neskusa a poslu ti novu... (ked je samozrejme chyba v doske)