Šuplík.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Šuplík.

Příspěvek od Luks »

Mám v plánu koupit tenhle šuplík http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=45675

Jde mi hlavně o cenu a barvu.Nehodlám dávat víc než 400,-
Je dobrej nebo doporučíte jinej? :?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
cicin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cicin »

jasny, ja mam taky tento a je to podle mne nejrozsirenejsi typ. Ale mrkni se spis po tom samym akorat ne se zamykanim na klic ale na vypinac - ten klicek je celkem otrava. A jinak se priprav ze pokud kupujes ten typ s vetrackem tak ti to zachvili zacne rvat usi. Ja ho zanedlouho po koupi odpojil - nastesti je tam ten vetracek na konektor. Takze asi tak...
Athlon XP 2500+ || Asus A7N8X-X || 2x 256 Kingston 400mhz || Saphire Radeon 9600PRO || Hitachi 160G PATA + 76G IBM do supliku
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Moje osobní zkušenosti:
-větrák nejprve vrčel, následně pískal = odpojil jsem ho a HDD se docela topil (pravda, byl to seagate, ale stejnak...)
-diody jsou strašně silný a indikujou ti to samý co na case, takže jsem je okamžitě odstřihl...
-upevnění do kastle - nevím zda to bylo mojí case nebo tím šuplíkem, ale musel jsem si vyvrtat extra díry do toho plastu na boku šuplíku, protože to prostě do těch původních děr nešlo...
Jinak jsem byl vcelku spokojen :wink:
Francie ... sladká Francie
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Bohužel mám možnost koupit to jen v Alzasoftu :(
Otáčet klíčkem mi nevadí :) A vetřáček kdyžtak vyměním :)
Díky....
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

je lepší ten s tím vypínačem, s tim klíčkem jsou dva druhy a ten jeden jde omylem vytánout zachodu ven, kdežto u toho s vypínačem to normálně vypneš (vypne napájení HDD) a vyndáš ven (aniž bys vypínal PC) Ten větrák jde koupit jiný a kvalitní, ten co tam je (standartní 40) je dost levný a začne brzo pískat, rozhodně ti ho nedoporučuju vypínat, protože HDD je pak pouze v Plastu a nechladí se tolik jako HDD v bedně (chladí se plechy na kterých drží)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

ten co chceš o dost levněji (asopň byl při psaní tohoto odkazu)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23871
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

B@RT píše:ten co chceš o dost levněji (asopň byl při psaní tohoto odkazu)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23871
Jenže ten není hotswap!!Já chci aby to šlo vytáhnout za chodu :)
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

jo to sem přehlídl :oops:
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Self-Ki11er
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Self-Ki11er »

To je nejaky cudny ne???Vytahovat za chodu... :?
MB: Asus A7V880 CPU:AMD Athlon XP 2600+ @ 3200+(11.5x193) CASE COOL:2x CoolerMaster TLF-S82-EB,SPIRE FD08025B1L3 CPU COOL:SPIRE FalconRock II VGA:Leadtek Winfast A6600GT THD @ 585/1165 Cooled By Zalman VF700-AlCu HDD:Seagate Barracuda 120GB (U-Ata,7200 Rpm,8MB Cache) RAM: 2x Samsung 512MB DDR 400 mhz CL 2,5 (2,5-3-3-6) MOUSE:Genius NetScroll+ Superior ZDROJ:LC Power 550W Gold
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Self-Ki11er píše:To je nejaky cudny ne???Vytahovat za chodu... :?
No já nevim,mělo by to jít ne?
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

to právě ten šuplík podporuje, vypneš vypínač a vytáhneš.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Luks píše:
Self-Ki11er píše:To je nejaky cudny ne???Vytahovat za chodu... :?
No já nevim,mělo by to jít ne?
Blbost, nepůjde to - UATA standartně nepodporuje hotswap - sice disk vytáhneš, ale když se na něj pokusíš přistoupit, tak se ti Windows seknou, nebo přinejlepším hodí chybu.
A naopak - když připojíš HDD, tak se ti nenadetekuje, pokud znovu nenabootuješ.
-samozřejmě to neplatí pro to, když tam máš vestavěný USB převodník a celý disk jede přes USB (což např. u tohoto modelu konkrétně si musíš dokoupit spec. modul)
-a pokud jen "vypneš a vytáhneš," tak myslím že tomu disku snížíš o dost životnost

Situace by měla být jiná u SATA, ale podle toho co jsem slyšel je to tam taky takové "kramlavé" = ne zrovna funkční
Jak je na tom SCSI nevím, ale za tím co jsem napsal výše si docela stojím - uvidíme až přijde někdo kdo tomu rozumí :wink:
Naposledy upravil(a) sovicka dne úte 22. bře 2005, 21:29, celkem upraveno 3 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

sovička má pravdu :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

no já to používám jen na vytahování, někdo příjde pro něco na disk :D Tak vypnu komp, vložim rámeček zapnu a nakopíruju co chce , pak vyp. na šuplíku a vyndám jeho HDD, pokud bych ho tam chtěl zase zapnout tak ko nejde ale na to vypínání to je půlka práce.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

sovicka2001 píše:
Luks píše: No já nevim,mělo by to jít ne?
Blbost, nepůjde to - UATA standartně nepodporuje hotswap - sice disk vytáhneš, ale když se na něj pokusíš přistoupit, tak se ti Windows seknou, nebo přinejlepším hodí chybu.
A naopak - když připojíš HDD, tak se ti nenadetekuje, pokud znovu nenabootuješ.
-samozřejmě to neplatí pro to, když tam máš vestavěný USB převodník a celý disk jede přes USB (což např. u tohoto modelu konkrétně si musíš dokoupit spec. modul)
-a pokud jen "vypneš a vytáhneš," tak myslím že tomu disku snížíš o dost životnost

Situace by měla být jiná u SATA, ale podle toho co jsem slyšel je to tam taky takové "kramlavé" = ne zrovna funkční
Jak je na tom SCSI nevím, ale za tím co jsem napsal výše si docela stojím - uvidíme až přijde někdo kdo tomu rozumí :wink:
Ok, a můžeš tedy hodit odkaz na nějaký rámeček, kde skutečně hotswap funguje u PATA disků ??? Taky mám rámeček, který se pišní popisem HotSwap, ale jak jsi psal, tak když ho vytáhnu tak to vytuhne ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pro IDE potřebuješ hotswap řadič, rámeček sám o sobě je k ničemu (leda ty bastly přes USB)
ignorelist: kremrole a dezoláti
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

tobě nejde ani bez sekutí XP odebrat?
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

B@RT píše:... ko nejde ale na to vypínání to je půlka práce.
Windows ho vezmou jako pevný disk, budou ukládat do mezipaměti a když ho vyjmeš, tak ti hrozí ztráta dat - jak říká Zombux = "HotSwap zavání průserem"

ad kuceraj: Jó, tak to ti nepovím, protože nevím - ale jsou tu dvě varianty:
a) koupit si externí rámeček pro 3,5" disk, který má řadič IDE/USB integrovaný (ale cena je asi kolem 1200Kč-1500Kč) TŘEBA TENHLE
b) Koupit si k tomuhle modelu asi za 1500Kč-2000Kč USB/IDE řadič (dá se koupit myslím na TNTrade) - proto se tyto modely označují jako USB-ready a podobně :wink:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

stači interni swaprack USB 2.0
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Aha...tak to jo.....V tom případě ten HOTSWAP je k ničemu :? :(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“