Jde mi hlavně o cenu a barvu.Nehodlám dávat víc než 400,-
Je dobrej nebo doporučíte jinej?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Jenže ten není hotswap!!Já chci aby to šlo vytáhnout za choduB@RT píše:ten co chceš o dost levněji (asopň byl při psaní tohoto odkazu)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23871

No já nevim,mělo by to jít ne?Self-Ki11er píše:To je nejaky cudny ne???Vytahovat za chodu...

Blbost, nepůjde to - UATA standartně nepodporuje hotswap - sice disk vytáhneš, ale když se na něj pokusíš přistoupit, tak se ti Windows seknou, nebo přinejlepším hodí chybu.Luks píše:No já nevim,mělo by to jít ne?Self-Ki11er píše:To je nejaky cudny ne???Vytahovat za chodu...

Ok, a můžeš tedy hodit odkaz na nějaký rámeček, kde skutečně hotswap funguje u PATA disků ??? Taky mám rámeček, který se pišní popisem HotSwap, ale jak jsi psal, tak když ho vytáhnu tak to vytuhne ...sovicka2001 píše:Blbost, nepůjde to - UATA standartně nepodporuje hotswap - sice disk vytáhneš, ale když se na něj pokusíš přistoupit, tak se ti Windows seknou, nebo přinejlepším hodí chybu.Luks píše: No já nevim,mělo by to jít ne?
A naopak - když připojíš HDD, tak se ti nenadetekuje, pokud znovu nenabootuješ.
-samozřejmě to neplatí pro to, když tam máš vestavěný USB převodník a celý disk jede přes USB (což např. u tohoto modelu konkrétně si musíš dokoupit spec. modul)
-a pokud jen "vypneš a vytáhneš," tak myslím že tomu disku snížíš o dost životnost
Situace by měla být jiná u SATA, ale podle toho co jsem slyšel je to tam taky takové "kramlavé" = ne zrovna funkční
Jak je na tom SCSI nevím, ale za tím co jsem napsal výše si docela stojím - uvidíme až přijde někdo kdo tomu rozumí

Windows ho vezmou jako pevný disk, budou ukládat do mezipaměti a když ho vyjmeš, tak ti hrozí ztráta dat - jak říká Zombux = "HotSwap zavání průserem"B@RT píše:... ko nejde ale na to vypínání to je půlka práce.