Pomale bootovani noveho HDD Seagate nastaveneho na master!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Fors
Nováček
Nováček

Pomale bootovani noveho HDD Seagate nastaveneho na master!

Příspěvek od Fors »

Zdravim vsechny. Mam takovy problem:( Koupil jsem si novy disk Seagate 120Gb a blbne mi pri bootovani jako master..trva to skoro minutu a pak to napise neco jako "Capable but disabled" a jde to, ale start systemu je taky pomaly..jako by to na neco cekalo...:( Jumpery jsou nastavene na master. Zkousel jsem ruzne varianty propojeni kabelu a nic.. (starsi disk IBM 80Gb funguje na stejne ksande jako master dobre). Kdyz se disk nastavi jako slave, tak nabehne hned, jen ten system startuje take pomalu.. Mozna jsem tam nahral spatne ovladace na desku(jak se to da odinstalovat? -v pridat odebrat programy to neni), ale pak jsem to prepsal starsimi, pod kterymi by to melo jit ok - zadna zmena, tak to tim asi taky nebude. Prosim poradte, dikas, Fors. PS: zakladni deska je KT3 Ultra2 chipset Via kt333.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No u Seagatu se da nastavit master 2 zpusobem. Master nebo Master alone. U kamarada jsem mel Seagate ktery zasadne nejel v modu master ale jedine jako Alone a to tam byl i druhy disk. Tak nevim. Samostatne jede??

BTW nemas nahodou otoceny IDE kabel ze?? tzn do boardu kratsi konec
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Fors
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fors »

Samostatne jede, ale jak jsem psal - jako master se pomalu bootuje jak sam tak s druhym diskem..jako slave je v pohode.

Jak se nastavuje ten master alone? Na disku jsou znazorneny jenom tri mody - 1)master ON slave OFF, 2) cable select, 3) limit 30GB ..nic jineho. Vse jsem vyzkousel.

Ide kabel mam urcite dobre:)
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Zkus tam ten jumper nedavat. Ale na 2 disku nej slave. Na tom disku co jsem mel ja byl ten jumper zapojeny vodorovne pres prave dolni piny
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Fors
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fors »

Zkousel jsem to s jumperem i bez nej..ted jedu bez a na slave - nabootoval rychle, ale nabeh systemu byl stejne pomalej. Myslim, ze problem bude jinde..tyhle vsechny kombinace jsem uz zkousel:(
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? imho, neviem no, capable but disabled, nasiel ti vobec bios ten disk?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

ted me tak napada ta 80 Gb je 100% OK.?? Protoze windows pri bootu pristupuji ke vsem zarizenim a pokud mas hodne pomaly disk tak je to tim. Mel jsem na zkousku starou 400mb a system mi bootoval pres 2 minuty oproti 30 sekundam. Je klidne mozne ze se ty disky nejak nesnesou.

Obrázek Obrázek
Fors
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fors »

Jj, bios disk najde. A s tou 80kou to jelo uplne stejne..ta je v poradku a ted ji mam stejne odpojenou.
Fors
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fors »

Tak to bootovani jsem uz vyresil :roll: Mel jsem odpojenou fdd a ono ji to nejspis hledalo, tze bootovani je uz ok, jen ten disk nejde porad nastavit jako master, tak ho mam nastavenyho jako slave a bootoju z nej a tu starsi 80ku jsem nastavil na mastera.. Jedu takhle a snad dobry..jen kdybyste nekdo vedeli, cim to, ze nejde ta 120ka nastavit jako master, bylo by to super! :wink:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Fors píše:Tak to bootovani jsem uz vyresil :roll: Mel jsem odpojenou fdd a ono ji to nejspis hledalo, tze bootovani je uz ok, jen ten disk nejde porad nastavit jako master, tak ho mam nastavenyho jako slave a bootoju z nej a tu starsi 80ku jsem nastavil na mastera.. Jedu takhle a snad dobry..jen kdybyste nekdo vedeli, cim to, ze nejde ta 120ka nastavit jako master, bylo by to super! :wink:
hmm...

A nastavení BIOSu ? Bootovací sekvence .. atp...

Asi tam bude zakopanej pes... Ale ty stary VIA desky neznám...
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“