praskání v monitoru???

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
ghf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

praskání v monitoru???

Příspěvek od ghf »

Při startu Win XP mi vždy v monitoru praskne, když se nastavují parametry plochy. Mám 19 monitor a používám rozlišení 1024x748 při 100 HZ.
To samé mi to dělá , když zadám na ploše pravé tl. myši , vlastnosti,nastavení a upřesnit.
Core2 Duo E8200, Asus P35 - P5KC, Sapphire 3870 512 MB- DDR4, 2x1024 DDR2 Corsaire 800 CL 5 5 5 12, Maxtor 400 Gb.
Mafox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mafox »

Já mám zase 21 Trinitron a taky to praská, ale samo od sebe a kdy se tomu zachce, prostě raz za čas v tom něco zapraská, zašramotí, ap. :-D ale závady to nemá žádné tak je to asi úmyslné :o
Stinker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stinker »

Ono praskání je úplně normální a dělá to při přepínání rozlišení obrazovky nebo tak. Při najíždění Windows běží pc v chráněném režimu, který podporuje rozlišení jen 640x480. Při najetí Windows se změní rozlišení a dojde k tomu divnému zvuku. Dělají to některé monitory AOC atd. Co se týče Trinitronu tak bych si s tím taky moc hlavu nelámal, protože Trinitron je technologie Sony a ta používá pro obrazovky jakousi rotační cívku (nevím přesně jak to funguje, ale mám takovou televizi) a při spouštění to dělá dost divné zvuky :x
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“