Mam problemek, nainstaloval jsem si cerstve system WinXP Pro, pouzil jsem vsechny updaty zë stranek MS atd.
Pri kopirovani souboru z cd-rw mechaniky (pripojena pres 40zilovy kabl jako secondary master - rezim UDMA2) na zarizeni HDD (pripojeny na primary slave, ale i master pres 80zil kabl v rezimu UDMA5) se mi temer pokazde resetuje komp. Nove hyperiony mam (4.50) posledni bios taky (3.7) a posl firmware pro cd-rw mech (Teac 1.0H) taky. Mam dojem ze to souvisi nejak s bugem v chipsetu ktery se aktivuje pri kopirovani (vetsich souboru) mezi primary a secondary zarizenimi v modu UDMA, ale nemuzu si vzpomenout jak to napravit.
BTW: Pred cerstvou instalaci jsem provozoval taktez Win XP a to na stejne konfiguraci a toto se mi nestavalo - jediny rozdil byl ze na systemovem disku je ted FS NTFS a pred tim tam byl FAT32...a jsem si take jisty ze RAM je taky v poradku
Komp: AMD Athlon 900Mhz, 256+128 MB SDRAM 133Mhz CL2, MB ECS K7VZA rev 3.0 s chpsetem KT133a, atd atd...
ECS K7VZA (KT133A) a restart pri kopirovani
Moderátor: Eddward
- Patrik P.
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Koukni se na typ southbridge na desce. Jestli je to čip VT82C686B, tak může jít o známou chybu IDE řadiče v tomto čipu. Tuším, že se to dalo opravit nějakým nastavením v BIOSu, ale jelikož mě to naštěstí nikdy nepostihlo, tak z hlavy nevím, jak to opravit. Zkus to vygooglovat, určitě to půjde...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Patrik P.
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Uz to snad mam, je to v nastaveni PCI Delay Transaction, atd... (BIOS), mam na to stesti protoze problemovy jsou prave ty my chipsety (ano mam 686B) a navic mam SB Live!, s kterou si chipset taky zrovna moc nerozumi (praskani pri cteni z HDD, atd..) nj, novej kompl uz bych potreboval...shanim sponzora 
2TomV ...diky za odpoved
2TomV ...diky za odpoved