NOVY IBM A NEMOZNOST NABOOTOVAT Z CD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NOVY IBM A NEMOZNOST NABOOTOVAT Z CD

Příspěvek od Alois »

Tak jsem dneska vrazil do kompu DVD Toschiba a IBM 120 GB. Kdyz jsem nechal IBM na slave, vse v pohode az na maly detail, chvili po zapnuti kompu a detekci IDE je cerna obrazovka, tak 10 vterin, coz u me nebylo normalni . Pak jsem ho prepnul na mastera, a chtel na nej nainstalovat WIN XP SP1. Z DVD to nezacalo ani bootovat a pak rval hlasku typu memory overflow ci tak nejak. Kdyz jsem to spustil z CDromky, trvalo uhersky rok nez se objevila hlaska ze zkouma hw pocitace a pak po dalsi pul minute mi kyksly nervy a prehodil jsem to do puvodniho stavu.

/edit/ Po hodine testu vysledek: Pri pripojeni IBM jako master nebootuje z cdromky ani dvd. Pri odpojeny nebo pripojeny disketovce a stejne tak pri odpojenym nebo pripojenym dvd nebo cd rom. Puvodni konfigurace se chova normalne. Jediny pripad kdy bootuje z CD je kdyz je IBM jako slave a starej dobrej WD jako master.

Zajimavy je, ze v momente problemu s bootovanim z CD sviti kontrolka HDD tak napul, obcas se rozsviti normalne, pak zas napul. Neni to ale poblikavani.

Diky za jakejkoliv napad co s tim muze byt.

Podotykam ze ve win se chova disk i dvd i cd rw podle sandry normalne.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
mild@
Nováček
Nováček

IBM

Příspěvek od mild@ »

No ja mam uplně stejnej disk (IBM IC35L120AVV207-1) mam ho zapojenej jako Master a jako Slave mam DVD Toshiba a CD-RW Samsung a obe mechaniky bootuji naprosto bez problemu ...

Zkuste zapojit IBM jako Primary Master a DVD Toshiba jako Secondary Master no a ten zbytek na Slave ...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“