síť maká jako blázen, ale nic na ní nedělám :-O :)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

síť maká jako blázen, ale nic na ní nedělám :-O :)

Příspěvek od KOFis »

zdar, mám menší problémek, spíše je to záhada jak problém :D

sem připojen k rozsáhlé kolejní síti v brně ( k internetu se připojuju taky přez LANku, to je jasné :). Cělá sít je schovaná za firewallem, povoleno je jen několik základních portů(to je ale celkem jedno). Používám OS winXP SP1, se všema záplatama, kerio personal firewall 2.1.4 a program Down2Home pro monitorování sítě(celkem dobrý program, používám ho už hodně dlouho).

problém je následující: někdy mě začne PC komunikovat se sítí a to rychlostmi i kolem 50 kB/s!!!, což se mě zdá celkem dost! Ověřoval sem jestli někdo něprohlíží moje sdílené soubory-nikdo. Všechny programy (icq, irc a podobně) mám pochopitleně vyplé. A co je největší záhada firewall žádnou komnunikaci vůbec nezaznamenává :-O ukazuje všechny zaplé procesy, ale u všech je rychlost 0.0kB/s, max 0,1kB/s. Přesto mě správce úloh ukazuje celkem výraznou komunikaci se sítí, stejně tak jako program Down2Home. Takže co se to tady vlastně děje :-O

PS: viry žádné nemám(nebo sem nic nenašel), záplaty mám -jak sem říkal- a že by to byl hacker o tom taky silně pochibuju.

Napadá něco někoho? thx for help
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Nainstaluj si commview a ten bude chytat fyzicky pakety v síti a ukazovat zdroj a cíl. Nekde na webu to najdes, je to shareware a dost dobrej!
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No pokud vim tak XP maji defaultne zaply QoS coz by mohlo byt ono. Ale jinak bych se s tim nevzrusoval.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

mno jo, mě jen ten objem dat celkem zaráží, 50kB/s???
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Pokus sis jisty, ze to neni virem ani nejakou proxy, pres kterou ti tahaji spameri emaily tak by to mohl byt ARP flood. Stal ses obeti nejakeho routeru, ktery do tebe busi ARP pakety s dotazama na IP adresy.. mozna je nekde v tvem okoli spatne nastaveny router co si te plete s jinym routerem... zkus vymenit na chvilku sitovku.
Toshiba Tecra A6
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Velmi dobrá statistika sítě je Outpost Firewall který přehledně zobrazí podrobnou komunikaci v síti a porty.
Méně podrobný ale také ukáže dost je NetLimiter.

... v podstatě tvůj problém může diagnostikovat každý lepší firewall nebo chytač packetů.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? jak bajgy vravi len si nie som isty,podobne som mal aj ja, traffic bol 4KB/s an rozdiel od teba, behali mi tam nejake arp, ci jak sa to vola, uz nefim packety, si loadni ethereal a checkni tym co to tam beha
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

to vypada ze ma nekdo v siti blastra. Pošli screenshot s toho comwieva kdys to bude delat, a bude hned jasno.
tomesik

Příspěvek od tomesik »

vypada to opravdu na ARP pakety, tohle mam na sity taky. Dokonce zjistim od koho pakety odchazeji (kdo to vyvolava), ale jsou to pouze uzivatele s windows - setkal se s tim nekdo - viry ani spywary na pocitacich nemaji - jak to opravit???
consider
Začátečník
Začátečník

Re: síť maká jako blázen, ale nic na ní nedělám :-O :)

Příspěvek od consider »

Sorry za vytahování tak starého tematu, ale: je mozne mit takove problemy i o 3 roky pozdeji, v dobe windows vista? :-D

Mam problem (a muzu si za nej sam) - pustil jsem kolegyni pres den k pc...za par hodin, co nevidim, na icq pridany novy uzivatel "floodbot******" (doplnte cisla)
Tak jsem ho odstranil, dal ignorovat...
Ale od te doby (potom, ted proto? kdo vi...ale nic jineho se nezmenilo) mi internet skoro nechodi :(
Vypadava to kazdych par sekund (skvele napr na onlinovky), pritom mam 2 dalsi pc pres router na stejnem kabelu a slapou jako hodinky...takze v siti problem neni...
Co s tim? Dela to i s vypnutym icq, Eset nic nehlasil, v komunikacich same "nasloucha"...
Ale zjevne je to zvenku, protoze v systemu neni nejmensi zmena...
:?:
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“