Flat panel a gamesky?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Swap
Nováček
Nováček

Flat panel a gamesky?

Příspěvek od Swap »

Napište sem pls, vaše zkušenosti s využitím flat panelů v domácnosti (video, gamesky atd... )

Uvažuji jestli koupit 19' monitor či rovnou 18' panel.
Dík
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Aspon trochu slusny LCD jsou v pohode a dokonce i ty nejlevnejsi dnes uz staci na hry i video. Na domaci pouziti bych ale stejne vzal radeji 19" CRT. Uz jen proto ze LCD urcite nativni rozliseni a v nizsich obraz vypada divne (treba budes neco parit v 1024*768*32 a LCD bude mit 1280*1024 tak to bude vypadat trochu blbe, popripade budes mit tech 1024*768 jen uprostred a okolo tmu). Na doma je jeste porad lepsi CRT, pokud te nejak kritcky netlaci misto. Diskusi CRT vs. LCD bylo hodne.

ICE
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

Ani nahodou ICEi.mam doma LCD Hercules 17'' ProphetView 920DVi a za CRT uz bych to nikdy nevymenil.zaprve je to daleko lepsi na oci,nic neblika,nic nevyzaruje,zadruhe na hry i na video je to uplne v pohode,neni postrehnutelny zadny rozdil oproti CRT(mam odezvu 25ms).to ze je obraz uvnitr a okolo cernej ramecek uz se dlouhou dobu nedela,vzdy se interpoluje.a z vlastni uz pulrocni zkusenosti muzu rict ze v jakekoliv hre rozdil nepoznate,to proste NENI videt,je to poznat akorat 2D tzn ve windows,to je pravda,hrany pismen jsou jakoby rozmazanejsi a ne tak ostre,ale proc pouzivat ve windows mensi rozliseni nez muzete?ja osobne mam nativni 1280*1024 a nic by me nedonutilo pracovat ve windows v mensim,protoze je to strasny...a co se tyka her tak tam to fakt nepoznas,uz pul roku na tom parim a vsechny hry nepodporuji 1280*1024,i kdybych na to mel vykon,jakoze u tech novejsich nemam.hry-zadnej problem.a co se tyka videa a rychlosti odezvy taxi urcite kup 25ms a mene,jinak budes videt duchy.od 25ms vubec zadny,fakt.jediny co me na LCD vadi je, ze mu dlouho trva nez prehodi rozliseni (dlouho oproti CRT),takze pokud paris hru a prepinas se casto do windowsu v jinem rozliseni tak budes muset holt naky 2-3sekundy pockat nez se obraz objevi oproti 0.5sek u CRT.a dalsi vec,aspon na mem monitoru,kdyz mas hodne drobnych veci,jako treba stranku plnou textu,a ted s tim pohybujes(scrolujes) tak celej obraz tak mirne poblikava,jakoby to pri tom pohybu trochu nezvladalo a stridave se snizoval a zvysoval trochu jas...ale neni to tak hrozny.no a potom samostatnou kapitolou sou vadny pixely,radsi si to v obchodu nech predvest a kup si kousek kde zadny nejsou,ja teda osobne mam jeden u kraje (ruzovej! :D ) a vubec o nem nevim pokud si na nej sam nevzpomenu...no takze zalezi na tobe,ale ja osobne uz bych se k CRT nikdy nevratil,je pravda ze hodne ze zdravotnich duvodu,protoze me u LCD daleko min boli oci nez u CRT.pokud vidis dobre narozdil ode me a na svych ocich ti zatim nak moc nezalezi(to pride :-D ) tak CRT jsou precejenom levnejsi,ze...ale tech vyhod navic uz moc nemaj,nebyt daleko nizsi ceny tak uz davno neexistuji...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

1. Cena: tvuj hercul stoji silne pres 20000. vybornou 19" se super frekvencema stoji kolem 10000. za 20000 uz muzu mit 2!!!!
2.
zaprve je to daleko lepsi na oci,nic neblika,nic nevyzaruje
s tim nezbyva nez souhlasit. snad jen podotknout ze hodne dobry 19" taky nijak zvlast neunavuji.
3.
(mam odezvu 25ms)
Vazne? problematika odezvy byla resena na starym foru. Vsak jsem taky psal ze i nejlevnejsi modely jsou dneska dost v pohode. na video neni problemem ani 30 ms.
4. treba v noci ve zhasnutem pokoji je LDC mnohem min prijemne na oci nez CRT protoze nejde stahnout poradne jas.
5. LCD zere o pulku min nez CRT....
ICE
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

CALIS...ale notak.......

Příspěvek od Paja »

2CALIS: zapomnel jsi ale pripsat jednu podstatnou vec....mas jedno z nejkvalitnejsich LCD na trhu a taky tomu odpovida CENA 20000Kc (kupni cena 25000) (zhruba)

a proto je stale lepsi (podle meho nazoru :-) ) si koupit 19" CRT za 14000Kc ktere sice dnes jiz mirne ale precejen ma lepsi zobrazovaci proporce.........

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

Dyt sem psal ze nejvetsi rozdil je v CENE,jinak by uz to CRT prakticky nebyly.a SWAP si chtel kupovat 18'' panel tzn ze s cenou kolem nebo pres 20tis. zrejme pocita...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

presne. pokud bych hledel do takovych cen tak mozna. Ale porad by tu byla varianta treba EIZO T766 19" 1600*1200@92 Hz, 0,25, Flatron za necelych 20000 i s dani.
ICE
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

ICE píše:4. treba v noci ve zhasnutem pokoji je LDC mnohem min prijemne na oci nez CRT protoze nejde stahnout poradne jas.
No v hodne materialech uz jsem cetl,ze neni dobry mit noci rozlej jenom monitor,ale ze si mas vedle rozsviti i lampicku...a z vlastni zkusenosti se mi taky zda,ze je to daleko prijemnejsi na oci...a jas mi de stahnout velmi slusne,nehlede na to ze si to muzes stahnout i softwarove,nejen hardwarove...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Calis píše:Dyt sem psal ze nejvetsi rozdil je v CENE,jinak by uz to CRT prakticky nebyly.a SWAP si chtel kupovat 18'' panel tzn ze s cenou kolem nebo pres 20tis. zrejme pocita...
pokud teda nemyslel AOC LM 800 to stoji slabe pres 17 000. :-D radsi bych si koupil za 19000 to 19" Eizo...
ICE
Swap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swap »

No jde mě o to jestli mám vyhodit 12 až 15 tisíc za solidní 19" monitor, či připlatit a jit do flatu. Jenže v tom případě chci za ty prachy nějakou přidanou hodnotu.

V práci nějakou dobu používám 17" flat (Dell, response time 25ms, řekl bych celkem solidní), ale prostě mám zněj takové smíšené pocity. Na programování, inernet atd... je vynikající, za CRT bych již neměnil. Ale zkoušel jsem třeba UT 2003 v rozlišení 800x 600 (víc mě ten šrot v práci nezmákne :-)) a byla to docela bída, CS, DoD to samé. Obraz jakoby trochu v mlze, při rychlých pohybech znatelné zpoždění. Mlhu přičítám právě tomu, že to nejelo v nativních 1280x1024

Doma, mimo praci, si i občas zahraju, i po netu..., takže potřebuju trochu univerzálnější řešení.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vyhodil bych bud kolem 10000 za CRT nebo bych koukl az na to EIZO - musi mit super elektroniku... pokud chces priplatit za LCD tak si myslim ze zase tak moc navic nedostanes... - muj nazor.
ICE
Swap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swap »

ICE píše:vyhodil bych bud kolem 10000 za CRT nebo bych koukl az na to EIZO - musi mit super elektroniku... pokud chces priplatit za LCD tak si myslim ze zase tak moc navic nedostanes... - muj nazor.
ICE
To máš asi pravdu... .
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

Swap píše: Ale zkoušel jsem třeba UT 2003 v rozlišení 800x 600 (víc mě ten šrot v práci nezmákne :-)) a byla to docela bída, CS, DoD to samé. Obraz jakoby trochu v mlze, při rychlých pohybech znatelné zpoždění. Mlhu přičítám právě tomu, že to nejelo v nativních 1280x1024
Ja teda osobne mam obraz uplne v pohode,zadna mlha,zadne zpozdeni...i kdyz nemam nativni rozliseni.prece jen na UT2003 v takovem rozliseni ani ta 1700+ a 9100 nestaci...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Calis píše:
Swap píše: Ale zkoušel jsem třeba UT 2003 v rozlišení 800x 600 (víc mě ten šrot v práci nezmákne :-)) a byla to docela bída, CS, DoD to samé. Obraz jakoby trochu v mlze, při rychlých pohybech znatelné zpoždění. Mlhu přičítám právě tomu, že to nejelo v nativních 1280x1024
Ja teda osobne mam obraz uplne v pohode,zadna mlha,zadne zpozdeni...i kdyz nemam nativni rozliseni.prece jen na UT2003 v takovem rozliseni ani ta 1700+ a 9100 nestaci...
taky za 25000......
Swap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swap »

Calis píše:Ja teda osobne mam obraz uplne v pohode,zadna mlha,zadne zpozdeni...i kdyz nemam nativni rozliseni.prece jen na UT2003 v takovem rozliseni ani ta 1700+ a 9100 nestaci...
Asi jsem se špatně vyjádřil, vyložene mlha to nebyla, ale obraz už nebyl tak jasnej a ostrej jak ve winech, či na monitoru. Zpožděni je viditelné když se rychle otočíš kolem vlastní osy
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

LCD jsou bezva do kancelari kde vypadaji hezky, kdyz do nich clovek par hodin civi tak ho 100% neboli oci, malo zerou. To asi tak vsechno. Domu je proste porad lepsi dobry CRT se vsema jeho neduhama i kladama.
ICE
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

Ja osobne jsem do toho investoval tolik protoze se mi za poslednich 5 let asi o 200% zhorsili oci...ale jinak je pravda ze se ostatni budou divat spis na cenu,tzn CRT...
Swap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swap »

ICE píše:LCD jsou bezva do kancelari kde vypadaji hezky, kdyz do nich clovek par hodin civi tak ho 100% neboli oci, malo zerou. To asi tak vsechno. Domu je proste porad lepsi dobry CRT se vsema jeho neduhama i kladama.
ICE
njn, ja se živím jako vývojář, v práci dělám na počítáči cca 8-10hod denně + dojdu domů a .... .
Proto ten můj zájem o flat.
Máš pravdu, že domů je flat pořád velkej luxus, ale mě by se celkem hodil.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Swap píše:
ICE píše:LCD jsou bezva do kancelari kde vypadaji hezky, kdyz do nich clovek par hodin civi tak ho 100% neboli oci, malo zerou. To asi tak vsechno. Domu je proste porad lepsi dobry CRT se vsema jeho neduhama i kladama.
ICE
njn, ja se živím jako vývojář, v práci dělám na počítáči cca 8-10hod denně + dojdu domů a .... .
Proto ten můj zájem o flat.
Máš pravdu, že domů je flat pořád velkej luxus, ale mě by se celkem hodil.
AHA... takze ti jde v prvni rade o unavu oci. Hmm, tak to mozna meni vyber. Asi uz jen jedna rada. Bez se na ty monitopry podivat primo. pokud chces super LCD tak ten hercul co ma Calis je opravdu dobry. koukni nekde na to EIZO, porovnej a uvidis. myslim ze od klavesnice toho vic nevyresime.

ICE
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ceny spadly dolu jak svina... ted uz je to celkem jasny. Koupit LCD... aspon se clovek nemusi porad statrat o konvergenci a geometrii. Hercul 920 DVI - 18000 s dph...
ICE
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“