Oprava Abit BX133-RAID

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Oprava Abit BX133-RAID

Příspěvek od Spirit »

Zdravim vas.
Prednedavnom som kupil tuto dosku s tym, ze je nefunkcna kvoli vydutym kondikom... Rozhodol som sa ju opravit, kondiky vymenit. Medzicasom som kupil celera 667ku k tejto doske.. Nez som tie kondiky vymenil, skusal som ten cpu, spolu s ramkou a grafikou, no doska komponenty rozjela, ramka, cpu, grafika, vsetko sa hrialo, ale doska nenabehla.... Vymenil som teda kondiky a inak som spozoroval, ze po case ked dosku zapnem, strasne sa vsetky kondiky na napajacich vetvach pre cpu... zohreju. Neudrzim na nich ani prst. A takto sa prehrievali ako tie stare, tak aj nove... :? Co ma fakt ale nasr*lo, skusal som po case na funkcnej doske ten celer a on neide... Niekde som sa docital, ze ak doska ma vydute kondiky (nedostatocny kapacity na napajacich vetvach), je mozne ze sa k cpu dostanu 5v spicky a odpecu cpu. Zrejme sa prave toto stalo, no na CPU nevidno ziadnu spaleninu, cpu nesmrdelo a dokonca ked je osadene v doske a dosku zapnem, CPU sa hreje...ale neide...
Tak by som privital nejake rady a skusenosti, pretoze nemam chut kupit dalsi celer, osadit ho a nechat ho odsr*t ako ten predchadzajuci... Na druhej strane by som rad dosku opravil... predsa je to slusna doska...
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

napájel si je tam správně (polaritou?)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

samozrejme, ale mohol si si vsimnut co som napisal a to ze aj tie povodne kondiky sa tak isto hriali... Je to normalne? Mal som moznost uz vela doskiek "osahat" za behu, no nikdy som sa nestretol s tak rozpalenymi kondikmi...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Nikto nic? :sad:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“