USB Scanner Canon + WinXP SP2

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
k23
Začátečník
Začátečník

USB Scanner Canon + WinXP SP2

Příspěvek od k23 »

Zdravím,

na notebooku Toshiba Satellite 2800-800, s WinXP SP2 provozujeme USB scanner Canon Canoscan Lide 30 s originál ovladači z CD a program ABBY Finereader 7.0.

Po určité době používání ovšem systém při inicializaci scannovacího procesu (nejspíš když se volá TWAIN) zařve, že volání RPC procedury selhalo :( a celý proces skončí touto chybovou hláškou. Samozřejmě je vyřazeno scannování úplně, tj. nefunguje to ani v jiném programu.

Zkoušel jsem přeinstalovat jak samotný OCR soft, tak ovladače, ale bohužel bez úspěchu. Jediná chyba, kterou windows vykazují je přístup do paměti (seg. fault) při startu ACPI, nevím jestli to s tím zas až tak souvisí... Jinak to nic nehlásí...

Pokud byste někdo věděl co s tím, budu vděčnej, protože reinstall systému je pěkná nuda, zvlášť když jsem si zapoměl udělat zálohu ghostem :(((
Naposledy upravil(a) k23 dne sob 2. dub 2005, 22:07, celkem upraveno 1 x.
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Tak scannerem to není (nejspíš)... mám doma náhodou ještě jeden, úplně stejnej a dělá to s ním taky, v jiným PC to jede bez problémů.
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Vyřešeno :) stačilo důkladně odinstalovat drivery, utilitou deldrv.exe, http://software.canon-europe.com/softwa ... es6461.asp

a nanstalovat nový ovladače :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“