zdravim, poraďte jak změnit zapomenuté heslo u roota, po zadání hesla napíše že účet vypršel. Díky
PS: už se mi to jednou stalo ale byl jsem přihlášenej takže PASSWD pomohl ale co teď?
Díky
Zapomenuté heslo
- Houska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zapomenuté heslo
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1) restartuj PC
2) v zavaděči přidej za parametry jádra "init=/bin/bash"
3) nabootuj - objeví se ti jenom čistej bash s právy roota, nic jiného nepoběží
4) namountuj (pokud už není namountovanej - to si ověříš příkazem "mount" bez parametrů) si kořenový filesystém : mount -o rw /dev/hd** / (kde za hvězdičky dosadíš písmeno disku a číslo oddílu)
5) passwd
2) v zavaděči přidej za parametry jádra "init=/bin/bash"
3) nabootuj - objeví se ti jenom čistej bash s právy roota, nic jiného nepoběží
4) namountuj (pokud už není namountovanej - to si ověříš příkazem "mount" bez parametrů) si kořenový filesystém : mount -o rw /dev/hd** / (kde za hvězdičky dosadíš písmeno disku a číslo oddílu)
5) passwd
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Houska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1) restartuju PC
2) snažim se dát jádru parametr a klávesnice mi nechce napsat / (a taky nepíše čísla a další znaky)
nějakm záhadnym způsobem se mi podařilo se dostat do singleuser režimu zkusil jsem passwd a změnil jsem heslo a popár restartech opět login incorrect
tak jsem zase zkusil singluser mod a tentokrát jsem do /etc/shadow místo hesla dal mezeru a teď už se nedostanu ani do toho singleuser režimu - nejradši bych se nakopal
...holt jsem šikula
2) snažim se dát jádru parametr a klávesnice mi nechce napsat / (a taky nepíše čísla a další znaky)
nějakm záhadnym způsobem se mi podařilo se dostat do singleuser režimu zkusil jsem passwd a změnil jsem heslo a popár restartech opět login incorrect
tak jsem zase zkusil singluser mod a tentokrát jsem do /etc/shadow místo hesla dal mezeru a teď už se nedostanu ani do toho singleuser režimu - nejradši bych se nakopal
...holt jsem šikula
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
- Houska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Houska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Houska