Výběr nového NB (Asus V6V)

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Galois
Nováček
Nováček

Výběr nového NB (Asus V6V)

Příspěvek od Galois »

Snažil jsem se dosáhnout lepšího poměru cena výkon, takže značky jako Dell, Ibm či Toshiba jsem ignoroval. Zbyly víceméně Acer, Asus a Prestigio. Acer nabízí širokou škálu modelů, ale design mi přijde otřesný a to nejen z hlediska estetického ale také z hlediska funkčního (dostal jsem celou řadu referencí, že klávesnice u Acerů tlači na LCD, který se časem proto deformuje). Prestigio vypadá obyčejně a moc o něm nevím, navíc s chipsetem i915 nabízí jen model s integrovanou grafikou. Designově zcela bezkonkurenční je v současné době podle mého názoru Asus se svým AlMg tělem.

Mobilitu a skutečně funkční regulaci výkonu nabízí v tomto okamžiku zřejmě jen Centrino, které je proto cenově nadsazené. Ovšem čekat na Turion nechci, neboť než se usadí a budou k dispozici solidní bezproblémové chipsety bude to nejspíš ještě dlouho trvat. Uvidíme jestli alespoň v blízké době nesrazí cenu Centrina.

Dostal sem se až k notebooku Asus V6V80078, jehož cena se blíží 50k s DPH (bez OS), což si myslím je slušné na to že je to Sonoma. Hmotnost 2,4kg při 15 palcovém displeji s tloušťkou 25mm jen dokládají, že Asusy jsou opravdu designově velmi podařené. Potřeboval bych ovšem ještě zjistit jak je na tom tento NB s hlučností, proto bych velmi uvítal jakékoli reference majitelů, resp. pokud někdo ví, kde v Praze mají tento NB na skladě a mohl bych se na něj mrknout.

Samozřejmě pokud má někdo nějaký postřeh obecně k tomu jak sem vybíral budu jen rád.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“