Chybějící červená barva..

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
milanjasko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Chybějící červená barva..

Příspěvek od milanjasko »

Stala se mi věc.. Monitor mi přestal zobrazovat červenou barvu, jedná se o asi 4letý 17" CRT monitor FUJITSU Siemens.. Přes S-video jsem zjistil, že chyba je v monitoru, jelikož v TV červená barva nadále figuruje..
Přeinstalování ovladačů monitoru nepomohlo.. Je čas pro nový monitor nebo se s tím dá ještě něco provést..?? Děkuji..
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

zkus zakroutit kabelem jestli nenaskočí červená asi ti prasknul v kabelu drát to je nejčastější. pokud má konektor u monitoru zkusit jinej jinak servis.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jj problém je v kabelu. jeslti znáš šikovného elektrikáře - nejlépe známeho aby to moc nestálo - tak ho popros ať se na kabel koukne.
btw. jestli máš kabel na konektor i v monitoru tak ho zkus vyměnit :oops: :roll:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
milanjasko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za reakci, ale žel, kabelem to není.. Napadlo mě ještě, monitor je umístěný v dosahu mikrovlné trouby, je ale vypínán, pokud mikrovlnka běží, ale stejně..může být tady souvislost?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

:-) kamarád třeba hodil na monitor reprák a měl na monitoru zelenej půl měsíc :-)
zkus monitor na jiném pc a na tvém jinej monitor.
když máš puštěný monitor je mikrovlnka zapnutá? zkus jí vytáhnout ze zásuvky...taky může bejt chyba uvnitř monitoru
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
milanjasko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Hmm..

Monitor vypínám, pokud je zaplá mikrovlka.. Divné je, že barva zmizela tak náhle, naráz..
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

mohl to bejt špatný kontakt a jek si snim začal hejbat tak naskočil
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
milanjasko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

..

Bohužel nenaskočil.. Kabelem to na 95% nebude..
Dodheimsgard
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dodheimsgard »

no ja jsem mel neco podobneho,ale nesla mi prozmenu bila barva! Jinak je to asi na 99% studenym spojem v monitoru, tam jak se ladi barvy doporucuju service, nebo kamosa ktery tomu rozumi. Mi to spravil jeden typek na LAN party za 15 minut. Pak napis jestli to bylo tym
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

take jsem mel monitor s mizeji cervenou barvou, bluhee :( bila byla do modra, zluta a zelena nesla odlisit a cervena se zmenila na cernou. Bylo to kabelem (a jeste je :) ) Ted ten monitor ma kamos. Kabel v patricnem miste zakroutil a zafixoval tak ze je opet RGB :) Zkus hledat po par centimetrech, krut s kabelem a sleduj jestli se ti nezjevi cervena.
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
shafa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shafa »

karf píše::-) kamarád třeba hodil na monitor reprák a měl na monitoru zelenej půl měsíc :-)
zkus monitor na jiném pc a na tvém jinej monitor.
když máš puštěný monitor je mikrovlnka zapnutá? zkus jí vytáhnout ze zásuvky...taky může bejt chyba uvnitř monitoru
Pravda. Problém je většinou na patici obrazovky, kde máš tištěný spoj, který je určený přímo pro rozklad barev. Jsou tam 3 tranzistory (R,G,B). Nejlépe (bez měřáků) zjistíš danou barvu na daný tranzistor tak, že ho vyšlusuješ. Obrazovka se tím na plno rozsvítí v dané barvě kterou tranzistor ovládá... Pokud se ti červená rozsvítí, je v háji ten tranzistor, pokud ne, odešla v obrzovce tryska a monitor můžeš vesele zapálit....
(POKUS SI NA ELEKTRO MÁČO, RADĚJI TO NEDĚLEJ A ODNES TO DO SERVISU)
shafa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shafa »

Dodheimsgard píše:no ja jsem mel neco podobneho,ale nesla mi prozmenu bila barva! Jinak je to asi na 99% studenym spojem v monitoru, tam jak se ladi barvy doporucuju service, nebo kamosa ktery tomu rozumi. Mi to spravil jeden typek na LAN party za 15 minut. Pak napis jestli to bylo tym
Si pěknej krmič poslouchej....
Jak ti nemohla jít bílá barva???????? :-D
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

to by me taky zajimalo :P R+G+B=,,W,,
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“