Jaký kopit 17" LCD monitor?
Moderátor: maXXmilian
- Méďa
- Nováček

Jaký kopit 17" LCD monitor?
Prosím kdo poradí jaký koupit 17" LCD monitor(hraní her, Photoshop, internet, filmy)? Má někdo zkušenosti s Neovo F 417
? Poraďte jakou jinou značku případně vybrat (ACER, ADI, BENQ, AOC....). Díky
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Méďa
- Nováček

- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
velmi se me posleni dobou zalibily monitory od ACERa.... kousek AL1721 je s cenou necelych 16000Kc a udavanou odezvou 16ms jiste velmi lakavy kousek....
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Méďa
- Nováček

- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
cena byla brana z CC, samozrejme po cele CR se budou ceny naramne lisit....Méďa píše:Na netu jsem ho našel(18.11) od 14104.- až 14775,- možná se ta cena od té doby někam přesunula. Přemýšlel jsem jestli je u LCD hodně důležitý kontrast. Čím vyšší tím lepší?
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- Méďa
- Nováček

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Acheron
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
...
ty vole si říkám co je to za cenu oni ty acery zdražili ! myslím že ještě před měsícem byl za 11xxx bez daně !
CPU - AMD Athlon XP 3000+ (2500+ Barton, FSB 380Mhz, 11.5x190Mhz) / MB - Gigabyte GA-7N400V Pro / RAM - 2x 256MB DDR PC3200 Dual Channel (DDR 380Mhz) / GFX - ATI Radeon 9500Pro (340/300MHz) / SND - Soundstorm, Repro Kinyo TW-440 (4.1), Hi-fi sluchátka Philips SBC HP890 / HDD - Seagate Barracuda 7200.7 160GB SATA, Maxtor 80GB ATA133, Maxtor 40GB ATA133 / OPTICAL - TEAC DV-516D, SONY CRX-230E / MON - AOC 7Klr+ / KB - Samsung Internet Keyboard
- Méďa
- Nováček

- Acheron
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
...
jasně, já jen že sem si ho chtěl koupit pod stromeček a on je najednou o dva tácy dražší. ach jo
CPU - AMD Athlon XP 3000+ (2500+ Barton, FSB 380Mhz, 11.5x190Mhz) / MB - Gigabyte GA-7N400V Pro / RAM - 2x 256MB DDR PC3200 Dual Channel (DDR 380Mhz) / GFX - ATI Radeon 9500Pro (340/300MHz) / SND - Soundstorm, Repro Kinyo TW-440 (4.1), Hi-fi sluchátka Philips SBC HP890 / HDD - Seagate Barracuda 7200.7 160GB SATA, Maxtor 80GB ATA133, Maxtor 40GB ATA133 / OPTICAL - TEAC DV-516D, SONY CRX-230E / MON - AOC 7Klr+ / KB - Samsung Internet Keyboard
- Haski
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ted pred Vanoci je takova mizerie s LCD, ze jsem hledal a hledal....a nic a nic.
Pripadal v uvahu Acer 1721m, ale ten uz davno neni dostupny a jeho cena okolo 14k s DPH uz je davnym snem. Dnes se prodava za 15k a vys...a to ne....to bych pak radeji LG 1710b..
Hledal jsem LCD s podobnymi parametry ACERu za podobne prachy a snad jen jediny LCD co jsem nasel na netu je Relisys TL775 17" za 14400,- s DVI, ktery jinde stoji i 15000,- nebo i vice. Dale ma repro, odezva 16ms, uhly 140/140, jas 450:1 a kontrast 250...ma jen trochu vetsi ramecek....
Tak jsem si ho objednal u jiste firmy....maji omezeny pocet kusu (30ks).
Je to asi jediny LCD, co mi parametry a cenou ted momentalne vyhovuje a jako darek pod stromecek...hmm uz se tesim.
Pripadal v uvahu Acer 1721m, ale ten uz davno neni dostupny a jeho cena okolo 14k s DPH uz je davnym snem. Dnes se prodava za 15k a vys...a to ne....to bych pak radeji LG 1710b..
Hledal jsem LCD s podobnymi parametry ACERu za podobne prachy a snad jen jediny LCD co jsem nasel na netu je Relisys TL775 17" za 14400,- s DVI, ktery jinde stoji i 15000,- nebo i vice. Dale ma repro, odezva 16ms, uhly 140/140, jas 450:1 a kontrast 250...ma jen trochu vetsi ramecek....
Tak jsem si ho objednal u jiste firmy....maji omezeny pocet kusu (30ks).
Je to asi jediny LCD, co mi parametry a cenou ted momentalne vyhovuje a jako darek pod stromecek...hmm uz se tesim.
- Haski
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je mi líto,že jsi se zařadil mezi další napálené zákazníky, kterým učarovali parametry z oblasti "science fiction"takze moje teseni na LCD je u pryc, obraz neni moc duverihodny...cili nedoporucuji toto LCD.
Tato značka Ti Vánoce určitě nepokazí
- cert
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pozor na 16ms pri LCD !
Bud v casaku CHIP, alebo na webe bolo uvedene, ze ta hodnota odozvy 16ms je klamstvo(ak sa nemylim je to len urcita cast odozvy a treba k tomu este nieco pripocitat).
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pozor na 16ms pri LCD !
jj, myslimže 16ms doba nutná pouze k rozsvícení. ne k rozsvícení i zhasnutí (uplné zhasnutí trvá tušim kolem 10ms).cert píše:Bud v casaku CHIP, alebo na webe bolo uvedene, ze ta hodnota odozvy 16ms je klamstvo(ak sa nemylim je to len urcita cast odozvy a treba k tomu este nieco pripocitat).
ty hodoty ale stejně nejsou podstatný - podstatný je jak to vypadá v reálu (případná rozmazanost).
- nanami
- Začátečník

- Spectral
- Středně pokročilý

-
Re: Pozor na 16ms pri LCD !
Ne, 16 ms je rozsvícení i zhasnutí (11+5), ale fígl je v tom, že tuhle dobu to splňuje jen pro cca 260 000 barev z celkových 16 miliónů. Zbytek smůla. Jinak souhlas s tím, že nejdůležitější je, jak LCD vypadá v reálu. Response time počítá každá firma jinak, navíc se to snaží co nejvíc ochcat, takže porovnávat podle parametrů nemá cenu.Marsellus Wallace píše:jj, myslimže 16ms doba nutná pouze k rozsvícení. ne k rozsvícení i zhasnutí (uplné zhasnutí trvá tušim kolem 10ms).cert píše:Bud v casaku CHIP, alebo na webe bolo uvedene, ze ta hodnota odozvy 16ms je klamstvo(ak sa nemylim je to len urcita cast odozvy a treba k tomu este nieco pripocitat).
ty hodoty ale stejně nejsou podstatný - podstatný je jak to vypadá v reálu (případná rozmazanost).
Veterán
- Tornquist
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ehm, nemohu uplne souhlasit. 1) Dneska v podstate se o odezvu obrazu nemusite starat, letajici duchove byly pred 2-3roky, dneska sem uz HODNE dlouho nevidel LCD, ktery by tim trpelo. 2) Vadny pixely- svata pravda. Ale pozor, jsou 2 typy vadnejch pixelu. Zeleny, cerveny, modry nebo cerny (ja vim, to sou 4typy:) ale ted mysleno deleni barevny\nebarevny..) A vyrobci udavaj moznost reklamace pri urcitym poctu baravnejch (klidne i 10) a jinej pri poctu cernejch (bejva min). Duvod? Kazdej bod se laicky receno dela ze 3 barev, vsem znamy RGB, red green blue. Kdyz odejde jedna "barva" v tom danym bode, tak sviti ty ostatni a udela to barevnej pixel. Kdyz odejdou vsechny, udela to cernej. Vtip je v tom, ze cernej pixel rusi daleko min nez barevnej:) Mluvim z vlastni zkusenosti, mam Eizo L465 s cernym pixelem ( to je uz duvod u Eiza k reklamaci, ja ho ale koupil se slevou 5000:))a naprosto o nem pri praci nevim... 3) U LCDcek je hafo dalsich parametru, ktery je treba sledovat. Jas, kontrast, uhly pohledu... Obecne plati, nekupovat zajice v pytli a nechat si to predvist. V KAZDYM pripade. 4) DVI neni nutnost, kvalita je (prej, nemluvim z vlasni zkusenosti, DVI mod zkusim az za cas, s novou grafarnou..) stejna, ale v zasade je dobry, aby ho LCDcko melo.Marsellus Wallace píše:no, záleží na ceně. já bych koupil Eizo, ale ta cena![]()
pokud to má odezvu max 25ms a předem si vyzkoušíš že nemá vadné pixely, tak je to v podstatě jedno, jakou značku vybereš.
Jinak Eizo je libovka a k CRTcku bych se nevratil:) Mimochodem, v Eizo shopu (obchod jen s Eizem) Vam pan Svec vse ochotne predvede a vysvetli. A OPRAVDU tomu rozumi...