potíže po připojení P-ATA HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

potíže po připojení P-ATA HDD

Příspěvek od james.flashpoint »

Zdravím,
Tak mám tu celkem zapeklitý problém. Nevím kde mám začít ale asi takhle:
Dá se říct že už pokaždé když na svoji P4P800 přidám nějaký pevný disk (kámošův) nebo jenom ten svůj vyndám (P-ATA) a po chvíly zandám (většinou s novými daty od kamaráda) tak se stane nějaký problém. Většinou se to dotkne mého P-ATA disku na data. Měl jsem dva:
160GB P-ATA samsung - po spuštění systému hned nabíhá chkdsk a hlásí chyby, na disku se bez upozornění ztrácejí některá data, jakoby tam nikdy nebyly.
ze zoufalství jsem myslel že je to diskem a nechal si ho vyměnit za:
160GB P-ATA Hitachi, ale ted se mi to stalo znova. Kamarád (jiný než u předešlých případů) ke mě přinesl P-ATA disk, s tím že chce udělat zálohu. Záloha byla provedena a po odpojení jeho disku mi po startu systému znovu naběl chkdsk a opět se mu něco nelíbilo (na mém P-ATA hitachi) , ale po chvíly (30s) to opravil a zatím se zdá že na disku jsou věchna data.
Zatím jsem pozoroval že toto to dělá pouze po připojení P-ATA disků a působí to jenom na P-ATA disky v mém PC.

Takže to znamená něco s radičem na desce? (asus P4P800)
potřebpval bych to vědět nutně, jelikož mám desku v alzasoftu a tam nejsou reklamace zrovna nejkratší a bezproblémové...
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Na jakých řadičích ty "jiné" disky běhaly?
Zkus přepojit svoje P-ATA jednotky tak, aby tvůj boot disk byl na jiné kšandě než disky připojované.
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

JirkaH píše:Na jakých řadičích ty "jiné" disky běhaly?
Zkus přepojit svoje P-ATA jednotky tak, aby tvůj boot disk byl na jiné kšandě než disky připojované.
ty jiné disky běhali na jiných MB. řadiče newim...
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

JirkaH píše:Na jakých řadičích ty "jiné" disky běhaly?
jinak boot disk je S-ATA ten se v poho s tou kšandou myslíš že mám připojovaný disk hodin na ODE k mechanikám?
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

kurva tak data na hitachine jsou taky poškozený :((

pls help :sad:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“