Modrá smrt těsně před naběhnutím WIN XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Zerox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Modrá smrt těsně před naběhnutím WIN XP

Příspěvek od Zerox »

Mam stim poslední dobou docela problém, ale dělá mi to jenom někdy. Vždycky když zčínají nabíhat windowsy, tak těsně před naběhnutí plochy se objeví modrá smrt.

Co je tam napsaný:

Byly zjištěny potíže a system windows byl ukončenm aby nedošlo k poškození počítače.

Pokud je to poprve, co vidite obrazovku s chybou zastavení zastavení počítače, restartujete počítač. Pokud se obrazovka objeví znovu, pokračujte těmito kroky:

Zkontrolujte, zda mate k dispozici dostatek paměti na disku. Pokud je v koncové zprávě určen ovladač, ovladač zakažte nebo se obraťte na dodavatele ovladače a vyžádejte si jeho poslední verzi. Zkuste změtit videoadaptery.

Obraťte se na vašeho dodavatele hardwaru a vyžádejte si poslední verzi systemu BIOS. Zakažte paměťové možnosti systemu Bios, například použitím mezipaměti nebo stínování. Pokud potřebujete pro odebrání nebo vypnutí součásti použit nouzový režim, restartujte počítač a, po stisknutí klávesy F8 vyberte upřesnění možností spouštění a pote vyberte položku nouzový režim

Technické informace:

*** Stop: 0x0000007E(0xC0000005, 0x00000000, 0xF7985384, 0xF7985080)

.... a to je všechno ... a poprvý jsem to rozhodně neviděl :(

a nevim co stim ... a hlavně to nedělá furt, ale fakt jenom někdy!

Počítač zavirovanej nemam a věškerý ovladače mam aktualizovaný.

Jinak moje sestava je:
MB Gigabyte GA-8IPE1000 Pro-G (verze biosu F4),P4 3GHz HT(Prescott), 2x 512MB dual Buffalo 2.5CL, 80GB Seagate SATA, ASUS Ati Radeon 9600XT 128MB(ovladače od Asusu 8.09), DVD+-RW Nec ND-3500AG(firmware 2.19), Win XP Prof. + dodatečne doinstalovanej SP2.

Začalo to dělat od tý doby co jsem zkoušel u sebe kámošovu grafiku(SAPPHIRE Ati Radeon 9800pro 128MB) a měl jsem tam nainstalovaný Catalyst 5.1. Jsem si právě myslel, že to je tou jeho grafikou, ale pak když jsem tam dal zpátky tu moji, tak to blblo furt!A už to dělá asi měsíc!Tak jsem ještě zkoušel dát tam prímo ovladače od Asusu,ale stejně nic:( A nechce se mi to formátovat ... nejlepší by bylo to prostě jakkoli vyřešit, jen ne formátem.

Pokud si někdo s tim víte rady, tak mi poradtě .. díky za cokoli!

pokud máte nějakej dotaz, tak se ptejte!!!
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

mozna se ti do slotu agp dostala nejaka spina vyfoukni ho a uvidis jeste se ujisti ze karta sedi spravne v agp, nebo skus posledni ovladace :?
T.H.O.R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T.H.O.R »

ja som taketo chyby najcastejsie videl ked bola vadna pamet, skus memtest alebo gm
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

T.H.O.R píše:ja som taketo chyby najcastejsie videl ked bola vadna pamet, skus memtest alebo gm
nebo moc velkej oc :roll:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S26 Ultra 1TB NtB: Dell Pro 14 TV: Samsung 65" OLED S90F + Yamaha YAS-207
T.H.O.R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T.H.O.R »

Luks píše:
T.H.O.R píše:ja som taketo chyby najcastejsie videl ked bola vadna pamet, skus memtest alebo gm
nebo moc velkej oc :roll:
no alebo ale najskor to bude v pametiach bud velke oc a pamete to nezvladaju alebo su chybne(jedna z nich alebo obe) alebo procak a to kvoli tiez velkemu oc
Zerox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zerox »

taktovaný to nemam ... ale teď jsem udělal testy na ramkách(goldmemory a memtest) a oba dva našli chybu :( takže ještě budu muset zjistit která z ramek to je a pak ji poslat na reklamaci
Zerox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zerox »

tak sice mi to píše chybu při testech, ale když zkoušim testovat jenom jednu ramku, tak je to v pořádku ... blbne to jenom, když jsou zapojený v duálu ... a i když to jeden jenom na jednu 512cku, tak to tu modrou smrt ukazuje furt!!!
T.H.O.R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T.H.O.R »

Zerox píše:tak sice mi to píše chybu při testech, ale když zkoušim testovat jenom jednu ramku, tak je to v pořádku ... blbne to jenom, když jsou zapojený v duálu ... a i když to jeden jenom na jednu 512cku, tak to tu modrou smrt ukazuje furt!!!
a testoval si to scim jednu aj druhu :? gm, alebo memtest alebo oboje, skus tam dat inu pamet ak mozes aby sa vylucila doska alebo ine zariadenie, alebo os :wink:
Zerox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zerox »

T.H.O.R píše:
Zerox píše:tak sice mi to píše chybu při testech, ale když zkoušim testovat jenom jednu ramku, tak je to v pořádku ... blbne to jenom, když jsou zapojený v duálu ... a i když to jeden jenom na jednu 512cku, tak to tu modrou smrt ukazuje furt!!!
a testoval si to scim jednu aj druhu :? gm, alebo memtest alebo oboje, skus tam dat inu pamet ak mozes aby sa vylucila doska alebo ine zariadenie, alebo os :wink:
Tak jsem to otestoval zvlášť a jedna je opravdu špatná, takže zítra jí jdu vyreklamovat, ale i když to jede na tý dobrý, tak modrý smrtě jsou tam furt :(

takže to bude chyba někde ve winech, ale kde?
T.H.O.R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T.H.O.R »

Zerox píše:takže to bude chyba někde ve winech, ale kde?
safe mode ti ide? alebo tiez to iste?
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

To co je tam napsaný nevypadá na problém paměti. Spíš bych viděl problém v nějakým jiným zařízení, nebo nějakym ovladačem, nejdřív zkus odpojit všechno zbytečný (tiskárna,...) a pak Poslední známá funkční konfigurace
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Konzolový zotavení s novejma paměťama ...
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Zerox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zerox »

Tak jsem odpojil tiskárnu(která stejně předevčírem odešla)a taky jsem ji odinstaloval, pak jsem dal poslední známá funkční konfigurace a následovala modrá smrt:( ... takže tiskárnou to nebylo a jiný věci na odpojení nemam ... dneska jsem tam zkoušel i jiný paměti (A-DATA) a furt to dělá to samý:( ... taky jsem nainstaloval nový ovladače pro grafiku, ale nic!Prográmkem od Seagatu jsem otestoval disk, ale ten je v pořádku ... ještě dneska zkusim přes Prime95 otestovat procík, ale to stejně asi tim nebude ... takže když na nic kloudnýho nepříjdu, tak to zformátuju:(a jestli to bude dělat i po formátu, tak mi jebne!
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“