Doporučte 19" CRT nějaký už lepši hlavně na hry
Moderátor: maXXmilian
- Jeffry
- Nováček

-
Doporučte 19" CRT nějaký už lepši hlavně na hry
Doporučte 19" CRT nějaký už lepši hlavně na hry no ale zase aby nestal příliš mnoho.
- cabman
- Středně pokročilý

No bylo to tu asi milionkrát.
Tvé požadavky se vylučují (kvalitní vs. cena).
Ale podle mě čím víc zaplatíš tím víc dostaneš. Takže udělej v ceníku čáru podle ceny a ten kup. Nicméně podle dotazu vypadáš, že chceš ušetřit. Uvažoval jsi o starším Eizu které se prodává za extra peníze?
Ale držel bych se trinitronové obrazovky a min 100Khz.
Já mám Philips 109 a jako dobrý.
Tvé požadavky se vylučují (kvalitní vs. cena).
Ale podle mě čím víc zaplatíš tím víc dostaneš. Takže udělej v ceníku čáru podle ceny a ten kup. Nicméně podle dotazu vypadáš, že chceš ušetřit. Uvažoval jsi o starším Eizu které se prodává za extra peníze?
Ale držel bych se trinitronové obrazovky a min 100Khz.
Já mám Philips 109 a jako dobrý.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- sir.morpheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja bych ti mohl doporucit LG Flatron F900P. Velice kvalitní monitor za přijatelných 7000Kč.
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já zase Samsunga. Mám loňský model 957 DF a spokojenost.
Nyní je k mání 997 DF za cca 7500 Kč.
Samsung SyncMaster 997DF je plochý CRT monitor s technologií DynaFlat pro ostrý a čistý obraz bez zkreslení. Jeho velikost je 19", přičemž viditelných je 18" (max. 366 x 275mm). Dodává se v bílém provedení. Má moderní design; ovládací prvky jsou na bočních stěnách rámu. Excelentní obraz a velká zobrazovací plocha jsou největší přednosti tohoto 19" CRT monitoru s plochou obrazovkou, určeného pro náročné profesionály. Je proveden v klasické slonovinové barvě a kromě analogového VGA vstupu má i BNC rozhraní. Samozřejmostí je antireflexní a antistatická úprava obrazovky, stejně jako nejpřísnější ergonomická norma TCO 03. MagicTune zajišťuje snadné nastavení všech parametrů obrazu pomocí myši, zatímco software Natural Color umožňuje synchronizaci barev na obrazovce s výstupem tiskárny apod. Podpora sRGB se zase postará o jinou možnost synchronizace barev.
Nyní je k mání 997 DF za cca 7500 Kč.
Samsung SyncMaster 997DF je plochý CRT monitor s technologií DynaFlat pro ostrý a čistý obraz bez zkreslení. Jeho velikost je 19", přičemž viditelných je 18" (max. 366 x 275mm). Dodává se v bílém provedení. Má moderní design; ovládací prvky jsou na bočních stěnách rámu. Excelentní obraz a velká zobrazovací plocha jsou největší přednosti tohoto 19" CRT monitoru s plochou obrazovkou, určeného pro náročné profesionály. Je proveden v klasické slonovinové barvě a kromě analogového VGA vstupu má i BNC rozhraní. Samozřejmostí je antireflexní a antistatická úprava obrazovky, stejně jako nejpřísnější ergonomická norma TCO 03. MagicTune zajišťuje snadné nastavení všech parametrů obrazu pomocí myši, zatímco software Natural Color umožňuje synchronizaci barev na obrazovce s výstupem tiskárny apod. Podpora sRGB se zase postará o jinou možnost synchronizace barev.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pche
já mám klasiku 19GLR od AOC a nemůžu si stěžovat
seženeš jí za 4500,- kvalita uspokojující
a obraz parádní
dělám na tom i CADy apod
takže neprohloupíš hlavně za tyhle prachy ...
a nebo se podívej na www.monitory.tk a doporučím ti to 21" CRT IBM špičková kvalita ale jsou mírně používaný ...většinou z firem co přecházely na LCD ... a stojí myslim 4400-4800 pošta zdarma
a nebo se podívej na www.monitory.tk a doporučím ti to 21" CRT IBM špičková kvalita ale jsou mírně používaný ...většinou z firem co přecházely na LCD ... a stojí myslim 4400-4800 pošta zdarma
- cabman
- Středně pokročilý

Přesně proto jsem ti říkal to s tou čárou v ceníku protože platí každý chválí svého koně - já bych taky chválil ten můj.
Ještě bych poznamenal, že některý prodejce ti povolí si monitor v obchodě přeskoušet než ho zaplatíš. Já ho kupoval v jednom Autonotu a v pohodičce jsem tam naběhnul s NokiaMonitorTestem.... .
Ještě bych poznamenal, že některý prodejce ti povolí si monitor v obchodě přeskoušet než ho zaplatíš. Já ho kupoval v jednom Autonotu a v pohodičce jsem tam naběhnul s NokiaMonitorTestem.... .
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ta menší rozteč je daná hlavně tím, že DynaFlat má luminoflory do trojúhelníka.ka-spel píše:Myslím, že ten Samsung by ti mohl stačit DF. Je cca o 3 tis. levnější a má menší rozteč bodů oproti NF.
///EDITED: A Každopádně bych na rozteči výběr nezakládal, je to všechno srovnatelný. Spíš de o to, co od monitoru člověk chce - jestli mu u trinirtonovejch masek (třeba NF) nebudou vadit stabilizační drátky a bude rád za zářivější barvy oproti DF, nebo zářivý barvy oželí (někomu to může vadit - často to moc svítí do xichtu).
- Hrk
- Začátečník

- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Naprostěj souhlas. Samsung nebo pak až Eizo, jak už řekl také ICE.ka-spel píše:Podle mě Samsung je jeden z posledních co ještě dělají kvalitní CRT.
Levným AOC popř LG nebo Hyundai se radši vyhnout obloukem.
BTW pokud někdo chce 19" CRT za 9000Kč...Já bych si tedy připlatil 2000Kč a koupil 17" LCD
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To bych už taky uvažoval. Ty ceny jsou za ten rok někde úplně jinde. Loni 17" LCD tak 15 tis. Kvalitou zobrazení mě to však pořád nepřesvědčuje. V práci mohu srovnat 15" AOC - šmejd, 17" HP - nic moc a u kolegy, který má na stole 17" LCD Eizo a 19" CRT Eizo to jasně vyhrálo to CRT. I u toho LCD Eiza prostě černá není černá.Butch píše:BTW pokud někdo chce 19" CRT za 9000Kč...Já bych si tedy připlatil 2000Kč a koupil 17" LCD
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jedna baba povídala.
Nevím jak si k tomuto závěru došel ,ale pokud máš na stole vedle sebe seřízené CRT EIZO a LCD řady L**8 tak při stažení jasu i kontrastu u obou monitorů ,CRT-čko pořád vykazuje zbytkový jas...má na stole 17" LCD Eizo a 19" CRT Eizo to jasně vyhrálo to CRT. I u toho LCD Eiza prostě černá není černá.
Takže tvé tvrzení bude pravděpodobně jenom tvůj subjektivní pocit.
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jedna baba povídala.
Nebyly to poslední modely, ale CRT FlexScan T766 (19“), LCD FlexScan L565 (17“). Obraz pěkný u obou, ale prostě ten CRT se mi líbil víc - možná subjektivní pocit.NANAO píše:Takže tvé tvrzení bude pravděpodobně jenom tvůj subjektivní pocit.
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano,ale pokud chceš přímou náhradu za CRT, takTakže do těch dnešních 19" už jde bez obav jít? Co něco levnějšího? Někde jsem četl ve fóru chválu na Fujitsu Siemens.
- po stránce věrnosti barev je nezbytně nutné ,aby LCD bylo 10-bitové
- po stránce rychlosti je nezbytně nutné aby elektronika LCD disponovala "overdrive" technologií.