Doporučte 19" CRT nějaký už lepši hlavně na hry

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Jeffry
Nováček
Nováček

Doporučte 19" CRT nějaký už lepši hlavně na hry

Příspěvek od Jeffry »

Doporučte 19" CRT nějaký už lepši hlavně na hry no ale zase aby nestal příliš mnoho.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

No bylo to tu asi milionkrát.
Tvé požadavky se vylučují (kvalitní vs. cena).
Ale podle mě čím víc zaplatíš tím víc dostaneš. Takže udělej v ceníku čáru podle ceny a ten kup. Nicméně podle dotazu vypadáš, že chceš ušetřit. Uvažoval jsi o starším Eizu které se prodává za extra peníze?
Ale držel bych se trinitronové obrazovky a min 100Khz.
Já mám Philips 109 a jako dobrý.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
sir.morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sir.morpheus »

Ja bych ti mohl doporucit LG Flatron F900P. Velice kvalitní monitor za přijatelných 7000Kč.
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Já zase Samsunga. Mám loňský model 957 DF a spokojenost.
Nyní je k mání 997 DF za cca 7500 Kč.

Samsung SyncMaster 997DF je plochý CRT monitor s technologií DynaFlat pro ostrý a čistý obraz bez zkreslení. Jeho velikost je 19", přičemž viditelných je 18" (max. 366 x 275mm). Dodává se v bílém provedení. Má moderní design; ovládací prvky jsou na bočních stěnách rámu. Excelentní obraz a velká zobrazovací plocha jsou největší přednosti tohoto 19" CRT monitoru s plochou obrazovkou, určeného pro náročné profesionály. Je proveden v klasické slonovinové barvě a kromě analogového VGA vstupu má i BNC rozhraní. Samozřejmostí je antireflexní a antistatická úprava obrazovky, stejně jako nejpřísnější ergonomická norma TCO 03. MagicTune zajišťuje snadné nastavení všech parametrů obrazu pomocí myši, zatímco software Natural Color umožňuje synchronizaci barev na obrazovce s výstupem tiskárny apod. Podpora sRGB se zase postará o jinou možnost synchronizace barev.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

pche :) já mám klasiku 19GLR od AOC a nemůžu si stěžovat :) seženeš jí za 4500,- kvalita uspokojující :) a obraz parádní :) dělám na tom i CADy apod :) takže neprohloupíš hlavně za tyhle prachy ...

a nebo se podívej na www.monitory.tk a doporučím ti to 21" CRT IBM špičková kvalita ale jsou mírně používaný ...většinou z firem co přecházely na LCD ... a stojí myslim 4400-4800 pošta zdarma :)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Přesně proto jsem ti říkal to s tou čárou v ceníku protože platí každý chválí svého koně - já bych taky chválil ten můj.
Ještě bych poznamenal, že některý prodejce ti povolí si monitor v obchodě přeskoušet než ho zaplatíš. Já ho kupoval v jednom Autonotu a v pohodičce jsem tam naběhnul s NokiaMonitorTestem.... .
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Jeffry
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jeffry »

ok čára je 9000,-Kč
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

AOC... ne e... :lol: :lol: :lol: rikalo se lepsi.
LG??????? uz asi 3 roky ne e... fujky fuj...

takze nejaky samsung NF ;) nebo eizo :lol:
lakladno
Nováček
Nováček

crt

Příspěvek od lakladno »

Doporucuju znacku SAMSUNG :D vyborne zkusenosti
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Myslím, že ten Samsung by ti mohl stačit DF. Je cca o 3 tis. levnější a má menší rozteč bodů oproti NF.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

ka-spel píše:Myslím, že ten Samsung by ti mohl stačit DF. Je cca o 3 tis. levnější a má menší rozteč bodů oproti NF.
Ta menší rozteč je daná hlavně tím, že DynaFlat má luminoflory do trojúhelníka.

///EDITED: A Každopádně bych na rozteči výběr nezakládal, je to všechno srovnatelný. Spíš de o to, co od monitoru člověk chce - jestli mu u trinirtonovejch masek (třeba NF) nebudou vadit stabilizační drátky a bude rád za zářivější barvy oproti DF, nebo zářivý barvy oželí (někomu to může vadit - často to moc svítí do xichtu).
Hrk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hrk »

A co tenhle?

Samsung SyncMaster 997DF - 19"
Cena: 6 375,- vč. DPH
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Hrk píše:A co tenhle?

Samsung SyncMaster 997DF - 19"
Cena: 6 375,- vč. DPH
Mám skroro ten samý (starší model) a max. spokojenost. Podle mě Samsung je jeden z posledních co ještě dělají kvalitní CRT.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

ka-spel píše:Podle mě Samsung je jeden z posledních co ještě dělají kvalitní CRT.
Naprostěj souhlas. Samsung nebo pak až Eizo, jak už řekl také ICE.
Levným AOC popř LG nebo Hyundai se radši vyhnout obloukem.

BTW pokud někdo chce 19" CRT za 9000Kč...Já bych si tedy připlatil 2000Kč a koupil 17" LCD :roll:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Butch píše:BTW pokud někdo chce 19" CRT za 9000Kč...Já bych si tedy připlatil 2000Kč a koupil 17" LCD :roll:
To bych už taky uvažoval. Ty ceny jsou za ten rok někde úplně jinde. Loni 17" LCD tak 15 tis. Kvalitou zobrazení mě to však pořád nepřesvědčuje. V práci mohu srovnat 15" AOC - šmejd, 17" HP - nic moc a u kolegy, který má na stole 17" LCD Eizo a 19" CRT Eizo to jasně vyhrálo to CRT. I u toho LCD Eiza prostě černá není černá. :x
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jedna baba povídala.

Příspěvek od NANAO »

...má na stole 17" LCD Eizo a 19" CRT Eizo to jasně vyhrálo to CRT. I u toho LCD Eiza prostě černá není černá.
Nevím jak si k tomuto závěru došel ,ale pokud máš na stole vedle sebe seřízené CRT EIZO a LCD řady L**8 tak při stažení jasu i kontrastu u obou monitorů ,CRT-čko pořád vykazuje zbytkový jas :( .(měřeno v naprosté tmě sondou GretagMacbeth)
Takže tvé tvrzení bude pravděpodobně jenom tvůj subjektivní pocit. :lol:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jedna baba povídala.

Příspěvek od ka-spel »

NANAO píše:Takže tvé tvrzení bude pravděpodobně jenom tvůj subjektivní pocit. :lol:
Nebyly to poslední modely, ale CRT FlexScan T766 (19“), LCD FlexScan L565 (17“). Obraz pěkný u obou, ale prostě ten CRT se mi líbil víc - možná subjektivní pocit. 8) a neměl žádné problém se scroll. Kaliborováno sondou to nebylo.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

..CRT FlexScan T766 (19“), LCD FlexScan L565 (17“).
Máš pravdu u 8-bitové L565 je to opravdu znát :( . Technologie od té doby hodne pokročila. Aspoň u japonců. :wink:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

NANAO píše:Máš pravdu u 8-bitové L565 je to opravdu znát :( . Technologie od té doby hodne pokročila. Aspoň u japonců. :wink:
Takže do těch dnešních 19" už jde bez obav jít? Co něco levnějšího? Někde jsem četl ve fóru chválu na Fujitsu Siemens.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Takže do těch dnešních 19" už jde bez obav jít? Co něco levnějšího? Někde jsem četl ve fóru chválu na Fujitsu Siemens.
Ano,ale pokud chceš přímou náhradu za CRT, tak
- po stránce věrnosti barev je nezbytně nutné ,aby LCD bylo 10-bitové
- po stránce rychlosti je nezbytně nutné aby elektronika LCD disponovala "overdrive" technologií.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“