Vzdálená plocha - spouštění prezentací

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Acer1
Nováček
Nováček

Vzdálená plocha - spouštění prezentací

Příspěvek od Acer1 »

Prosím o pomoc, hlavne Dony by si to mel precist :-)

Mam ve vyloze monitor, na kterym chci promitat prezentace. Takze je spatne pristupny a pokazde bych ho musel pracne obracet, abych mohl spustit to ci ono. PC, ktere na ten monitor zobrazuje, je pripojene v siti. Jsou na nem zalozeni DVA uzivatele, ale i kdyby byl jen jeden, tak se asi problem nezjednodussi, nebot pouziti vzdalene plochy vyzaduje prihlaseni vcetne hesla!

Moje predstavy jsou takove:

1. predstava: rano prijdu a zapnu to PC s monitorem ve vyloze a ono nabehne samo az do Windows.
Problem: to se ale samozrejme nedeje, protoze pri nabihani Windows to skonci na uvodni obrazovce, kde musim vybrat uzivatele a zadat heslo :-( Takze musim otacet ten monitor ve vyloze a sachovat primo na tomhle kompu s prihlasovaci obrazovkou :-( Jak z toho ven?

2.predstava: Z jineho kompu v siti se pripojim ke vzdalene plose, spustim nejakou prezentaci - flash, slideshow, PowerPoint apod. Pak se od vzdalene plochy odhlasim a na monitoru ve vyloze pojede ta prezentace.
Problem: Ve chvili, kdy se pripojim k tomuto pocitaci pomoci klienta vzdaleneho prihlasovani, tak na tom monitoru ve vyloze se objevi opet prihlasovaci obrazovka Windows (coz ma logiku, nemusi prece nekdo videt, co zrovna na tom pocitaci na dalku delam). Nakopiruju tam soubory, spustim prezentaci, takze mi bezi na monitoru, ktery zobrazuje tu vzdalenou plochu a na monitoru ve vyloze stale prihlasovaci obrazovka! Odpojim se od vzdalene plochy, nahlasi to, ze spustene aplikace zustanou v behu, ze se ukonci jenom ta relace, coz je spravne. JENZE STALE NA TOM MONITORU VE VYLOZE ZUSTAVA PRIHLASOVACI OBRAZOVKA DO WINDOWS, takze stejne musim jit, otocit ten monitor, prihlasit se. Na monitoru v tu chvili je videt bezici prezentace, takze ho otocim do vylohy. To je proste sileny a neresitelny, alespon pro mne... :(

Zná někdo řešení? A jakej program (legalne, zdarma) pouzivate na slideshow?

Diky vsem Acer
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

1. nastav automatické přihlašování

http://support.microsoft.com/kb/315231/cs

2. použij místo vzdálené plochy VNC

http://www.realvnc.com/download.html
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Acer1
Nováček
Nováček

Diky

Příspěvek od Acer1 »

No, k bodu 1) jsem se uz taky dopracoval, kdyz jsem zacal lip hledat na PCtuningu, takze sorry za opetovny dotaz, priste se polepsim...

Bod 2) O VNC jsem uz mockrat slysel, ale nikdy nepouzil, stahuju, zkusim, na druhou stranu si rikam, pro pouzivat neco, kdyz to ma WinXP uz v sobe... Ale diky za tip...

A co ten soft na slideshow? Co kdo pouzivate?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

mozna by slo take pouzit remote assistance XP (nezamkne plochu) s nastavenim platnosti pozvani treba na rok, ale to nemam vyzkousene
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

A co takhle Remote Administrator???? Sqela vec a neprepne te do prihlasovani.
1. vim, zes chtel neco primo z Win, coz tohle neni
2. neni to zdarma!
3. jinak super vec, jsem s nim moc spokojenej, jednoduche, rychle, rezim "prohlizeni", "uplne ovladani", "prenos souboru" .... vzdaleny restart, nebo vypnuti.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Stanley píše:A co takhle Remote Administrator???? Sqela vec a neprepne te do prihlasovani.
musím oponovat, mám důkladně otestovány oba tyto softy a jediná věc, která je na RemoteAdminovi lepší je přenos souborů na ovládaný PC, jinak je VNC rychlejší a to je u vzdálené správy velké plus
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Acer1
Nováček
Nováček

VNC a popis

Příspěvek od Acer1 »

No, chlapy, diky za rady, ja se ted snazim prokousat tim VNC. Normalne nejsem moc tupej, ale jeste se mi nepodarilo spojit se :-( Na jednom (IP 192.168.1.209) bezi server jako sluzba (v nastaveni mam Bez autentizace a v Connection->Access Control se snazim zadat natvrdo adresu toho serveru s Viewer 192.168.1.2/255.255.255.0, ale stale se mi to do seznamu zapisuje jako 192.168.1.0/255.255.255.0 - asi to tam pise celou mnozinu, nevim), na druhym PC (IP 192.168.1.2) bezi Viewer, ale nejsem schopnej se z neho konektnout na ten server, at zadavam IP toho serveru, nebo jeho nazev...

Acer
Acer1
Nováček
Nováček

Nerozumim

Příspěvek od Acer1 »

Kdyz ten server ale spustim v User mode, tak to funguje.... Ale jakej je rozdil mezi Service a User mode, to jsem vazne nepobral...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“