Win2K mi nedetekuji DVD-RAM pres USB2.0 PCI kartu - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Win2K mi nedetekuji DVD-RAM pres USB2.0 PCI kartu - vyřešeno

Příspěvek od Benjous »

Ahojte.
Mam DVD-RAM LG GSA-4120b v externim USB boxu. Protoze na desce mam stare 1.1 usb porty tak sem si dokoupil pridavnou PCI kartu se 4x USB2.0.
Po zasunuti usb kabelu do portu v PCI karte mi to winy detekuji jako cd-rom. Nepomohlo ani nainstalovani DVD-RAM ovladacu pro win2000. Po jejich nainstalovani mi to napise ze v poradku, potom se spusti detecke ram zarizeni a po nekolika vterinach to napise, ze win dokoncily v poradku instalaci a detekce a ze je treba restart systemu. Po restartu ale dvd-ram mechanika stale nikde a pri spusteni utilitky DVForm mi to napise, ze bud neni zapojeno dvd-ram zarizeni nebo neni vlozen DVD-RAM disk. Ale i po vlozeni disku do mechaniky to pise to same.
Prosim poradte kde by mohla byt chyba ???
Pri zapojeni stejneho boxu do notebooku s USB2 mi to fungovalo dobre. A zkousel jsem jak tu PCI pridavnou kartu tak i standardni USB1.1 co mam na desce a dela mi to to same :-(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zkus nainstalovat Force ASPI, jsou tady ve FAQ.
Bathory
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Tak aspi sem nainstaloval. Jen nevim jestli to k necemu bylo nebo ne.
Mam tu 2 znacky ramek. Verbatim 3xspeed (UDF2.0) a Emgeton 2xspeed (fat32). Kdyz vlozim Verbatim tak mi ho to nacte, ale chova se jen jako CD-ROM - lze jen cist, nejde zapisovat. U toho Emgetona mi to ten ram disk ani nenacte a pise: I:\ Neni pristupny-Nespravna funkce.
Ted jen nevim jestli ty ASPI zpusobili i jen to cteni tech verbatimek nebo to slo uz predtim.
Napada vas nejaka jina moznost proc to nejde?
Jeste sem chtel vyzkousel nainstalovat InCD ale to kdyztak pozdeji, az jestli uz nebudou zadne jine napady, ja uz fakt nevim :-(
Benjous
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benjous »

Tak uz jsem to vyresil.
Nevydrzel jsem to a zkusim ten InCD.
Odinstaloval sem dvd-ram ovladace a nainstaloval InCD k Neru.
A UZ TO SLAPE :-) hopsa hejsa :-))
Jen nevim proc to nechtelo spalat s tim driverem pro dvd-ram :-/
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“