SATA - PATA u 7200.7

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SATA - PATA u 7200.7

Příspěvek od MAN »

Kupuji novy disk... vzhledem k me rychlost internetu 64/128 delam celkove tichy PC pro pomale stahovani pres noc. Vsechny vetraky uz jsou ztiseny na opravdu tichou hranici (rekl bych tak hlucnost cerpadla).

Ted mam WD 40GB, 2mb cachce. Nezda se mi hlucny, rozhodne vedle nej usnu (samozrejme zakrytovana bocnice, vzdalenost od PC je cca 2m), ale cim vetsi ticho tim lip

No a precetl jsem par testu a hlavne tady dulezite... nejtizsi je Seagate 7200.7 ale verze SATA je rychlejsi a hlucnej, PATA zas tizsi a pomalejsi.

Otazka: Jaky je rozdil ve vykonu? Jak se to projevi napr. v kopirovani z disku na disk. Ted dosahuji hodnot 30MB/s jak je to u PATA?
Diky moc vsem, doufam ze se to neprobiralo, docela jsem to projizdel
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Rychlost je podobná někdy rychlejší SATA nekdy PATA koukni na výsledky v HDtach.... :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

No zatim to vypada na SATA... ted jsem se bavil s Jaitnim a asi se zeptam v okoli jestli maj sici SATA, protoze na ATA to asi nejde pripojit :)))

Pokud je rychlost kopirovani podobna a neni rozdil treba 5MB/s tak je to jedno... ale tak 5, 10MB/s uz je docela dost
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

rozdil je celkem zanedbatelnej..pokud chces fakt tichej disk tak vem jednoplotnovou barču 7200.8 (!!!) PATA a nebudeš litovat....
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

No zas mam taky omezeny finance :)
Chtel bych ten od tebe MaWo tak ho asi vezmu a zavesim a bude po starostech :)
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

No neviem mne osobne sa disky Seagate uz pomerne dlhsie nijak tiche nezdaju...... ( ci uz Sata/Pata.... )
V tomto smere ma skor zaujali disky Samsung ....., dnes su to jednoznacne najtichsie disky na trhu..... :) ( naviac aj vykon je mierne vyssi ako pri diskoch Segate...... ) ...
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

No když říkáš že to máš na stahování, Tak proč by jsi potom řešil jeho výkonost ? Pata a Sata - ZAS TAK rapidní rozdíl zde určitě není, a možná platí že ATA jsou fakt tišší. Já bych vzal nějaký 40 ATA . . . Nebo nejspíš od MAWY . . . Barču
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“