Taktovani bez zvyseni teploty?
Moderátor: Eddward
- crashPC
- Mírně pokročilý
Taktovani bez zvyseni teploty?
koupil sem si novy 400MHz RAMky a razem muzu jit se sempronem2300+ nad 200MHz FSB... Jenze pri zvysovani FSB nad 180MHz se teplota CPU nezvysuje!!! mam dost shit chladic takze je mi to divny a radsi nejsem na tech 200MHz. hlasi to i bios i aida32. je neco s termalni diodou v CPU? nebo deska nechape teploty nad 60stupnu? mam se bat o CPU pri techto vyssich frekvencich?
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: hůůů :-)
hmm tak jestli to je PC-chips tak to bych se bál mít doma počítač:DcrashPC píše:deska je PC-Chips M848ALU a chladic spirecooler whisper XXXX... bez medenyho jadra. neni to box, ale trosku sem napajel na vetracek odpor, aby byl zticha...
radší bych to netaktoval,pac PC-chips je nejvetší shit na trhu!!
Takže to že ti tam asi nefuguje teplotní čidlo,tak jak by mělo ,mně vubec nepřekvapuje.....
Ale spíš bych to víděl,že mezi 166 a nad 180 FSB se teplota nemusí skoro vubec měnit,pac ten chladič to uchladi v pohode....a muže se to projevit jenom při burnu na maximu...
- prf.KuBA
- Středně pokročilý
Re: ne!!!
No to je výrok, to jsem ještě neslyšel.crashPC píše:ta deska ma sice slabsi vykon ale na rodinny PC az az..

Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Allatutti
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
pokud chces fakt vedet jestli ti pak teplota fakt stoupa tak si pujc od nekoho teplotni cidlo+display a uvidis co ti ukaze, stejne myslim ze rozdil mezi 180 a 200 neni tak veliki tudiz ani se to nemusi moc prehrivat, dalsi moznosti je ze proste na chladic prilozis ruku a uvidis jestli pujde teplota nahoru nebo ne