Problémy s KINGSTON 400 MHz v MSI Neo2FISR

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Problémy s KINGSTON 400 MHz v MSI Neo2FISR

Příspěvek od pavel.minarik »

Prosím o Vaše názory. Stalo se mi toto. Pořídil jsem desku viz předmět a dva kousky těchto drahých pamětí. Zkoušel jsem asi tak 8x instalovat WinXP i Win2K a nikdy se mi to nepodařilo až do konce. Pak jsem spustil MemTest-86 a ejhle. Najednou chyb jak maku. Takže jsem důkladně testoval každou pamět zvlášt. Ta jdena hlásila šíleně chyb se zapnutý cachováním i bez něj. No a druhá házela chyby při zapnutém cachování při testu, jinak se tvářila v pohodě. No teď by mě zajímalo co to znamená. Není mi jasný to cachování, má s tím taky něco společnýho deska? Mám dojem že ty paměti jsou vadný, ale je jistý? Nemůže být problém i v desce?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Nektere desky se spatne snaseji s nekterymi pametmi. Konkretne MSI NEO2 je v tomto ohledu smutnym prebornikem http://www.anandtech.com/memory/showdoc ... =1828&p=18
Ovsem tak je to s MSI vetsinou takze co jsi cekal?
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Aha, takže podle toho odkazu cos mi dal to vypadá na problém s časováním, nenapadlo mě stáhnout z 2 na 2.5 a podle informací na té stránce se jim podařilo rozběhat KINGSTON až na CL 2.5. Vyzkouším to vyřešit takhle.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bohuzel, ani takhle to nejelo a skoncil jsem s vysledkem, ze se mi ta deska vubec nerozbehne. Zustane viset na "memmory damager or not installed" kdyz jsem ju prubnul jinde vcetne Memtestu, tak je uplne v pohode. Zkousel jsem resetovat cmos, ale deska naprosto nereaguju. Navic jsem jeste v BIOSu videl DDR Voltage 2.65 (nadetekovala deska), ale na tech Kingstonech je napsano 2.5V. Co muze byt zase tohle za vtipek? Za namety predem diky.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

A což takhle nový bios?
Zkoušeljste nastavit veškeré nejhorší časování pamětí, nižší frekvenci, bez dualchanel?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Na MSI je nový bios z 12.6, zatím pouze beta
http://www.msi.com.tw/program/support/b ... ME=MS-6728
tada pokud je to ta deska co máte.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nový BIOS bych dal rád, jenže jsem teď ve fázi že nemůžu udělat ani tohle, deska se zasekne hned na hlášce že nemá ramku, tj. nemůžu udělat ani Recovery BIOSu podle jejich návodu. Naprosto netuším co se jí stalo, půjde na reklamaci.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Konecny vysledek je, ze deska se nesnasi s pametmi Kingston. Takze bohuzel nekompatibilita. Dal jsem tam Kingmax a jsou v pohode, bohuzel ne tak dobry timing, ale co se da delat.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“