Problém při instalaci Mandrake Linux 10.1

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Star-Blb
Nováček
Nováček

Problém při instalaci Mandrake Linux 10.1

Příspěvek od Star-Blb »

Čao lidi mám problém chtěl jsem nainstalovat Mandrake Linux 10.1 ale při instalaci to napíše:

RAMDISK: Compressed image found ato block 0
crc error
Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(1,3)

nevite čím by to mohlo bejt???
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

spatny CRC u initrd ramdisku. Mas instalacku vypalenou dobre?
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
Star-Blb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Star-Blb »

tosuja píše:spatny CRC u initrd ramdisku. Mas instalacku vypalenou dobre?
No nešel mi i SuSe Linux 9.1 a že by vypalene byly blbě obě? A nic to při vypalování nepsalo..... :)
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Dalsi moznost - spoustis jadro nekompatibilni s tvym strojem (K7 jadro na P3 apod). Obcas to jede, obcas se to hryzne hned, obcas to dela divne chyby.
Dalsi moznost - mas pretaktovany stroj.
Dalsi moznost - mas proste smulu....
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
Star-Blb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Star-Blb »

tosuja píše:Dalsi moznost - spoustis jadro nekompatibilni s tvym strojem (K7 jadro na P3 apod). Obcas to jede, obcas se to hryzne hned, obcas to dela divne chyby.
Dalsi moznost - mas pretaktovany stroj.
Dalsi moznost - mas proste smulu....
A stim asi moc nenadělám žene?
Star-Blb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Star-Blb »

Jo ješt sem chtěl že mi třeba SuSe Linux 8.0 Live CD ( myslim že bylo z chipu ebo jiného časopisu ) tak ten my šel v pohodě.... :?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Star-Blb píše:Jo ješt sem chtěl že mi třeba SuSe Linux 8.0 Live CD ( myslim že bylo z chipu ebo jiného časopisu ) tak ten my šel v pohodě.... :?
To neřeš, nejdřív si odpověz na otázky, co pokládal tosuja... Máš to dobře vypálený ? Pokud ano, máš přetaktovanej komp ? Pokud ano, nechybuje paměť (osobně považuju za nejpravděpodobnější) ?

Jinak, z vlastní zkušenosti, Linuxový instalačky je lepší pálit na nižší rychlosti (tak max 8x), je tam spousta malých souborů a může se stát, že se tam při rychlejším pálení objeví chyby CRCček...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Star-Blb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Star-Blb »

TomV píše:
Star-Blb píše:Jo ješt sem chtěl že mi třeba SuSe Linux 8.0 Live CD ( myslim že bylo z chipu ebo jiného časopisu ) tak ten my šel v pohodě.... :?
To neřeš, nejdřív si odpověz na otázky, co pokládal tosuja... Máš to dobře vypálený ? Pokud ano, máš přetaktovanej komp ? Pokud ano, nechybuje paměť (osobně považuju za nejpravděpodobnější) ?

Jinak, z vlastní zkušenosti, Linuxový instalačky je lepší pálit na nižší rychlosti (tak max 8x), je tam spousta malých souborů a může se stát, že se tam při rychlejším pálení objeví chyby CRCček...
Pálil jsem to 2krát podruhý mi to ani nenaskočilo... ( myslim instalace )
Přetaktovanej komp myslim nemám a pamět.... asi před měsícem sem dával memtest asi bych ho měl dát znova co? :-D
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Toto byva opravdu vetsinou problem s pametmi - zkus v BIOSu nastavit pomalejsi takt pameti, nizsi frekvenci pameti (266 misto 400 apod.)

Taky by nebylo od veci zkontrolovat, jestli mas dobre ztazene ISO obrazy - pomoci MD5 souctu. I pro Windows je nekde k sehnani program (necekane se jmenuje md5sum), ktery to umi zkontrolovat. Stejne tak bys mel zkontrolovat spravnost vypaleni - ve windows asi budes muset udelat ISO obraz toho vypaleneho CD a znovu ho prohnat md5sumem a opet to musi sedet. Jestli cokoliv z toho selze, mas zrejme spatne stazene/vypalene CD a pak se neni co divit....
Star-Blb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Star-Blb »

tosuja píše:Toto byva opravdu vetsinou problem s pametmi - zkus v BIOSu nastavit pomalejsi takt pameti, nizsi frekvenci pameti (266 misto 400 apod.)

Taky by nebylo od veci zkontrolovat, jestli mas dobre ztazene ISO obrazy - pomoci MD5 souctu. I pro Windows je nekde k sehnani program (necekane se jmenuje md5sum), ktery to umi zkontrolovat. Stejne tak bys mel zkontrolovat spravnost vypaleni - ve windows asi budes muset udelat ISO obraz toho vypaleneho CD a znovu ho prohnat md5sumem a opet to musi sedet. Jestli cokoliv z toho selze, mas zrejme spatne stazene/vypalene CD a pak se neni co divit....
Zkontrolováno jak ISO tak Mandrake na CD a i SuSe kterej sem vypaloval nedávno a nic mi to nenahlásilo... :?
Star-Blb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Star-Blb »

tosuja píše:Toto byva opravdu vetsinou problem s pametmi - zkus v BIOSu nastavit pomalejsi takt pameti, nizsi frekvenci pameti (266 misto 400 apod.)

Myslim že tu frekvenci mám na 100 :? :-D tak tim to taky asi nebude.......
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

jedna z poslednich moznosti je nenechat to CD nabootovat a sam si urcit, co se nabootuje, pripadne pridat parametry. Neznam Mandrake, ale kdyz nabehne uplne prvni obrazovka, tak jine distribuce mivaji neco jako "ENTER pro instalaci, F<neco> pro dalsi moznosti". Zkus spustit jine jadro (standardni se jmenuje vetsinou linux), mozna to pomuze.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“