Ucty win2k3

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jack68
Začátečník
Začátečník

Ucty win2k3

Příspěvek od jack68 »

Presel jsem z linuxu na win2k3(spis muj sef)
Nema prosim nekdo skript pomoci ktereho bych hromadne mohl vytvaret ucty?V linuxu jsem to mel pomoci skriptu awk.Verim ze neco podobneho existuje i pro win2k3.
Predem dekuji
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus hledat na internetu, je spousta skriptu pro zakladani uzivatelu do AD, nebo utilitka z resourcekitu ADDUSER, ktera pouziva jako zdroj textovy soubor
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:zkus hledat na internetu, je spousta skriptu pro zakladani uzivatelu do AD, nebo utilitka z resourcekitu ADDUSER, ktera pouziva jako zdroj textovy soubor
dva jsem nasel ale nefungovaly spravne.Mas prosim nejaky funkcni?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

kazdopadne si to budes muset upravit pro tvoje nastaveni, tak jen pro inspiraci...

http://www.microsoft.com/technet/prodte ... kstep.mspx
http://www.microsoft.com/technet/prodte ... dbulk.mspx

klicova slova pro hledani: Active Directory Add User vbscript
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:kazdopadne si to budes muset upravit pro tvoje nastaveni, tak jen pro inspiraci...

http://www.microsoft.com/technet/prodte ... kstep.mspx
http://www.microsoft.com/technet/prodte ... dbulk.mspx

klicova slova pro hledani: Active Directory Add User vbscript
dekuji.Chtel jsem se zeptat az tam budu mit napr 30 uzivatelu a pouziji ten skript pro dalsich 20 lidi.NEsmaze mi ty predchozi?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nesmaze, uzivatel se bud pridava, nebo maze, pokud bys chtel pridat uzivatele se jmenem, ktere uz existuje, nedovoli ti to.

U zalozenych uzivatelu muzes menit velke mnozstvi vlastnosti, da se s tim docela dost hrat...
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:nesmaze, uzivatel se bud pridava, nebo maze, pokud bys chtel pridat uzivatele se jmenem, ktere uz existuje, nedovoli ti to.

U zalozenych uzivatelu muzes menit velke mnozstvi vlastnosti, da se s tim docela dost hrat...
takovy blby poddotaz.Urcite muzu pomoci toho skriptu tvorit uzivatele do ruznych skupin(v linuxu jsem mel tri)?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

staci si to trochu prostudovat, muzes mit skriptu 10 nebo klidne jeden, je jen na tobe jak si to udelas
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:staci si to trochu prostudovat, muzes mit skriptu 10 nebo klidne jeden, je jen na tobe jak si to udelas
asi to je ode me drzost.Ale nemas nejaky na prostudovai(vyzkouseni ktery funguje)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

poslu ti mailem samply, ktery jsem kdysi stahnul od MS, ted je tam uz nemuzu najit, z tabulky excelu generuji a mazou uzivatele...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“