Mam takovy problem a doufam ze mi poradite.
Mam disk IDE Samsung 120GB (8MB) a pokud ho vyndam z pocitace a znovu pripojim tak mam skoro 100% jistotu ze az mi nabehne do WinXP(sp1) tak ho nactou pouze jako PIO(v Biosu i ve Win mam nastaveno povolit DMA) - co s tim? Kdyz to potom asi 20x zapnu vypnu vypojim zapojim a znova dokola tak mi ho nakonec nacte s DMA. Deskou to asi nebude protoze to same dela i u kamose a i u meho domaciho Kompu. Nejhorsi na tom je ze jsem s timto problemem uz jednou ten disk reklamoval( uspesne- dali mi novy - je to asi mesic). Nemate negdo nejaky podobny problem - popripade jak se da vyresit?
Dekuji za odpovedi
Vypinani UDMA u IDE disku Samsung 120GB (8MB)
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- bublu
- Nováček

-
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

Re: Vypinani UDMA u IDE disku Samsung 120GB (8MB)
Hmm tak to vypada na slusnej problem.Koukni se jestli je dobre najumprovanej.Zkus ho dat samotnej jako Primary Master a poripade vyzkousej ruzny kombinace.To znamena treba : Primary Slave, Sekundary Master atd.Kamos ma taky samsunga a neco podbonyho mu to taky dela.No zkus to co sem napsal a zkus to reklamovat a rict jim, at ti daj jineou znacku disku.bublu píše:Mam takovy problem a doufam ze mi poradite.
Mam disk IDE Samsung 120GB (8MB) a pokud ho vyndam z pocitace a znovu pripojim tak mam skoro 100% jistotu ze az mi nabehne do WinXP(sp1) tak ho nactou pouze jako PIO(v Biosu i ve Win mam nastaveno povolit DMA) - co s tim? Kdyz to potom asi 20x zapnu vypnu vypojim zapojim a znova dokola tak mi ho nakonec nacte s DMA. Deskou to asi nebude protoze to same dela i u kamose a i u meho domaciho Kompu. Nejhorsi na tom je ze jsem s timto problemem uz jednou ten disk reklamoval( uspesne- dali mi novy - je to asi mesic). Nemate negdo nejaky podobny problem - popripade jak se da vyresit?
Dekuji za odpovedi
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |