Epox 8RDA3+ a procesor

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Epox 8RDA3+ a procesor

Příspěvek od Lord »

Cau, potreboval bych poradit, koupil jsem si na vasi radu tuto desku a vlastnim jeste stary procesor, jedna se o Durona 900 MHz. Jak jsem se informoval u prodejcu, tak by deska s nim mela nabehnout uplne v pohode, ale v manualu je napsano, ze od Athlona 1600 + a vyse. Proto by me zajimalo, jestli ma pravdu prodejce ci manual. Chystam se za mesic koupit Bartona, ale mesic bez complu, to pochopte. Diky
Cybe
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cybe »

Ja tam mel stary Durony 650MHz a 750MHz a slapala bez problemu. S TBredem 2100+ taky bez problemu (dokonce bezel na 2400+ stabilne)...
Ale s mym novym Bartonem 2600+ je jen samej problem :evil:
Tim te samozrejme nechci odrazovat od koupe Bartona, u me to bude zrejme zpusobeny slabym zdrojem anebo spatnym chlazenim :)

ps: jen nezapomen na desce nastavit switch u patice cpu na 1-2 (100/133Mhz FSB)
Naposledy upravil(a) Cybe dne čtv 4. pro 2003, 12:18, celkem upraveno 1 x.
Main: MB:ASUS M4A78T-E|CPU:Phenom II X4 955BE @3.2GHz (Noctua NH-U12P SE2)|MEM:2x2GB AData Vitesta DDR3 EE 1600MHz|GFX:Gigabyte HD5850
HTPC: MB:MSI KA780G|CPU:Athlon 64 X2 5050e @2.6GHz (Scythe Shuriken)|MEM:2x1GB AData Vitesta DDR2 EE 800MHz|GFX:Sapphire HD4350|Epson EMP-TW680 (via HDMI) + Projecta Screen 16:9 86" & Sony STR-DG520 (via Optical) + PureAcuostic XTI100 5.0 Loudspeakers
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

nastavil jsem to, ale porad nic hledam dal a snad se to povede
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Epox 8RDA3+ a procesor

Příspěvek od Orbithek »

Lord píše:Cau, potreboval bych poradit, koupil jsem si na vasi radu tuto desku a vlastnim jeste stary procesor, jedna se o Durona 900 MHz. Jak jsem se informoval u prodejcu, tak by deska s nim mela nabehnout uplne v pohode, ale v manualu je napsano, ze od Athlona 1600 + a vyse. Proto by me zajimalo, jestli ma pravdu prodejce ci manual. Chystam se za mesic koupit Bartona, ale mesic bez complu, to pochopte. Diky
Tento procák Ti tam pojede v pohodě,jen přepni ten switch na desce na těch 100/133 (viz. výše)
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

tak opet znovu, zase se ozvu
....ze by to byl MELOUN
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

tak sem tam dal Bartona 2500+ a kdyz to cely zapnu, tak se toci vetraky u vseho a na displeji sviti porad FF. Prehazoval jsem i jumpery vis vise. Tak uz vazne nevim. Nemuze me nekdo pomoci! Diky
....ze by to byl MELOUN
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

A co ti teď nejde??? Jinak že svítí FF je dobře.....
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

vloudila se malinkata chybicka, kvuli ktere si pripadam jako idiot, kamos me desku vydelal a namontoval tam svoje podlozky, ktere sem mimochodem ja ve svem casu nemel (ano takove ty oranzovohnede) a predstavte :o si ono to jede.
Alespon mame vsichni nejake ponauceni, :D
Jeste jednou bych vsem rad podekoval za rady.
....ze by to byl MELOUN
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

To už tak většinou bývá, že jde o nějakou "prkotinu" :)
Cybe
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cybe »

Takze vysledek - nejelo to bez podlozek? Na OC foru sem dostal radu, ze problem s tim, ze mi dva zdroje vubec nenabehly nejspis bude tim, ze tam ty podlozky mam, ze neni deska ukostrena... tak ja fakt nevim :cry:
Main: MB:ASUS M4A78T-E|CPU:Phenom II X4 955BE @3.2GHz (Noctua NH-U12P SE2)|MEM:2x2GB AData Vitesta DDR3 EE 1600MHz|GFX:Gigabyte HD5850
HTPC: MB:MSI KA780G|CPU:Athlon 64 X2 5050e @2.6GHz (Scythe Shuriken)|MEM:2x1GB AData Vitesta DDR2 EE 800MHz|GFX:Sapphire HD4350|Epson EMP-TW680 (via HDMI) + Projecta Screen 16:9 86" & Sony STR-DG520 (via Optical) + PureAcuostic XTI100 5.0 Loudspeakers
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

Cybe: presne tak nejelo to bez podlozek, ale uz to vali
....ze by to byl MELOUN
rupius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Podlozky, nepodlozky - k cemu vy me vubec jste?

Příspěvek od rupius »

Tak k tem podlozkam.
Ze skoly si pamatuju, ze zemnit by se melo v jednom bode. Proto mozna se taky ty podlozky davaji. To, ze je primarne nepouzivam je moje vec. :)) Kazdopadne si myslim, ze mensi chybou je nepouzivat je vubec, nez pouzit je vsude. Proc jinak by na deskach byly ty zemnici plosky? :)
SL-75FRN2-RL, D 700@890 (127*7, 1,75V), Spire FalconRockt II, 128MB, ST 80GB, TNT2 PRO 32MB, 17", Hercules DV Action PRO.

SL-75FRN2-RL, B 2500+@3200+ (11*200, 1,65V), Spire WhisperRock IV, 512MB, IBM 60GB + ST 40GB, GF4 mx440, TVout, 19" Hansol, Hercules Smart TV, Plextor 48 24 48, Toshiba 1712
Trickk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trickk »

Já mám na stejné sestavě stejný problém. Roztočí se ventilátory a dále nic.Ani se nezapne monitor.Vše šlo bez problémů,pak jsem si nechal zevniř nastříkat case. Celý den bylo vše O.K., na druhý den se mi počítač začal sám od sebe restartovat a poté už nenaběhl. Vyměnil jsem všechny komponenty,dal do jiné case,opět nic. Pak jsem desku reklamoval. Po měsíci přišla,že je v pořádku,ale stále nic. Po přečtení příspěvků mě napadlo špatné ukostření,což by ale odporovalo přidání těch izolačních podložek.Nátěr u úchytů MB jsem již odstranil,ale nemám možnost to nyní vyzkoušet,deska je na testování.Byla v jiné case,nešla. Všechny komponenty v jiném Pc jedou bez problémů.Na displeji FF někdy CF,jednou se i ozval speaker,nenačetl disky,nemožnost dostat se do biosu,jako by zamrzl.Reset Cmos samozřejmě nepomáhá. Už si nevím rady,dík za každý nápad.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Lord píše:tak sem tam dal Bartona 2500+ a kdyz to cely zapnu, tak se toci vetraky u vseho a na displeji sviti porad FF. Prehazoval jsem i jumpery vis vise. Tak uz vazne nevim. Nemuze me nekdo pomoci! Diky
To se mi stalo stalo nedávno :) Na displejimi to psalo FF...odešel bios...musíš ho znovu naflashovat.... v GM Elektronik to dělají za 50 kč :)
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
jendus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jendus »

Trickk píše:Já mám na stejné sestavě stejný problém. Roztočí se ventilátory a dále nic.Ani se nezapne monitor.Vše šlo bez problémů,pak jsem si nechal zevniř nastříkat case. Celý den bylo vše O.K., na druhý den se mi počítač začal sám od sebe restartovat a poté už nenaběhl. Vyměnil jsem všechny komponenty,dal do jiné case,opět nic. Pak jsem desku reklamoval. Po měsíci přišla,že je v pořádku,ale stále nic. Po přečtení příspěvků mě napadlo špatné ukostření,což by ale odporovalo přidání těch izolačních podložek.Nátěr u úchytů MB jsem již odstranil,ale nemám možnost to nyní vyzkoušet,deska je na testování.Byla v jiné case,nešla. Všechny komponenty v jiném Pc jedou bez problémů.Na displeji FF někdy CF,jednou se i ozval speaker,nenačetl disky,nemožnost dostat se do biosu,jako by zamrzl.Reset Cmos samozřejmě nepomáhá. Už si nevím rady,dík za každý nápad.
takze ti normalne zacne nabihat komp-pak to zatuhne a jde jen zdroj a toci se vetrone?podle toho co rikas by to mel byt ten uz vyse zmineny jumper.CPU je v poradku?
my pc is my destiny...
Trickk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trickk »

CPU je v pořádku,dal jsem tam XP1800+ a dělalo to samé. Nedá se říct že by komp začal nabíhat,v 90% se ani nerozsvítí monitor a když už se ozve speaker tak to skončí na úvodní obrazovce,před hledáním disků-vidím jakou mám gk,procesor a kolik paměti a to je vše. Víc nic.
Trickk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trickk »

Takže jste měli pravdu,trochu to bolelo. Na desce bylo třeba znovu flashnout Bios,proto tam nešla ani ta XP1800+,po fleshi už šla,ale Barton opět ne. Je v pr..... Dnes jsem koupil nového Bartona a vše jede jak má. /Mikroskopický úlomek čipu/
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“