nemuzu nainstalovat zadny 32 bit OS

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
termit256
Začátečník
Začátečník

nemuzu nainstalovat zadny 32 bit OS

Příspěvek od termit256 »

Na PC (athlon 2400...) mi nejde nainstalovat XP (nt, 2000). Pritom 98 a milenia jedou bez problemu. Pri pokusu o instalaci XP se po odklepnuti hlasek o RAIDu a diskete pro obnoveni chvili neco nacita a pak cerna obrazovka. Podotykam, ze tam XP nainstalovany byly a jely relativne bez problemu. Pri nejake "obycejne" praci to spadlo a uz se nerozjelo. Nejde ani spustit system jen z CD. Vidim to na nejaky HW problem, jen me mate ze 98 jede v pohode.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

rozpis aku mas zostavu...co najviac to rozpis :)
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Sestava Athlon 2400+, deska MSI KT4 ultra, ram 512 MB Vsechny ostatni karty jsem vyhazel, grafiku (radeon 9700) jsem zkousel prohodit, bez vysledku. Flash bios, vymena HDD, CDROM taktez. Dokonce jsem zkousel dat jiny monitor :-) s jakym vysledkem si asi domyslis.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: nemuzu nainstalovat zadny 32 bit OS

Příspěvek od JanoF »

e? win98 a ME su ake OS 16bit? :)

sksu prebehnut pc memtestom alebo gm? aku mas teplotu cpu,nb? bolo tam nieco menene potom ako to spadlo prvy krat? pozri sa na dosku a popozeraj kondiky ci nahodou nemas nejaky vyteceny alebo nafucany, popripade skus iny procesor v tej doske :wink:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

zkus vyměnit paměti. za jinej modul. je možný, že odešli a instalace xp, 2k, nt je na ram náchylná při bootu. u 98 to poznáš "až" při práci zatuháváním. popros kámoše, jestli by nepůjčil...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Teplota je normalni, pameti jsem projel a zdaly se OK, nějaké ocividne defekty na desce nejsou. Padlo to jen jednou a uz se to neprobralo, s HW jsem nehýbal dost dlouho a ani nejaky novy soft jsem tak tyden predtim neinstaloval. Jedine snad, delam si kalkulacku mezi klavesnici a PC, ale tam jsou vsechny I/O typu otevreny kolektor takze by to nemelo nicemu ublizit a navic me nenapada jaky vliv by mohl mit radic klavesnice na 32 bitove OS. Mate me to, ze v 98 to jelo tyden naprosto bez padu, coz je i na bezvadne PC uctyhodny vykon.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

tu grafiku si prohodil za co? Na jednom PC se mi stalo, ze instalace XP s radeonem (znacku ani typ uz si nepamatuju) skoncila taky cernou obrazovkou, pomohla stara S3 na instalaci a po ni vraceni radeonu
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Za nejakou starou Nvidii s 32MB. Prehazoval jsem ji jen proto abych zjistil jestli neni vadna. S tim radeonem probehla predtim instalace XP nekolikrat a vse bylo OK.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“