Náhrada integrovane zvukovky

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

cicin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Náhrada integrovane zvukovky

Příspěvek od cicin »

Ahoj. Povedlo se mi na desce odpalit integrovanou zvukovku a ted mam dilema jakou vybrat. Nechci zadnou 7.1, i 5.1 je pro me zbytecny, ale predpokladam ze obyc stereo asi nesezenu. Vim ze se da koupit zvukovka i za dve stovky, ale o kvalite ponekud pochybuji. Takze bych se chtel zeptat jestli nemate nekdo tip na solidne hrajici zvukovku ktera by nebyla prilis draha. Vyuziti je predevsim hudba a hry, filmy taky, ale nemam na ne 5.1 repraky. Dik...
Athlon XP 2500+ || Asus A7N8X-X || 2x 256 Kingston 400mhz || Saphire Radeon 9600PRO || Hitachi 160G PATA + 76G IBM do supliku
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

s poriadnou zvukovkou neziskas len pre teba nepotrebnych 5.1 a 7.1 ale aj nejake fps v grafike navyse.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
cicin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cicin »

Dobra no, ale ted mi zrovna nejde o to ziskat nejaky FPS navic. Chci jenom nejakou slusnou zvukovku. Celkem zajimava se mi zda Creative SoundBlaster Live 7.1, 24 BIT. Sice je to 7.1, ale kdovi, treba si casem takovy repraky poridim :P A cena 700,- je celkem slusna. Mate s ni nekdo zkusenost?
Athlon XP 2500+ || Asus A7N8X-X || 2x 256 Kingston 400mhz || Saphire Radeon 9600PRO || Hitachi 160G PATA + 76G IBM do supliku
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

ja ju mam, a som s nou uplne spokojny - paradny zvuk :roll:
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29317
asi bych být tebou do ní šel za ty peníze.

Maximální dostupná konfigurace reproduktorů: 7.1
Maximální vzorkovací frekvence [KHz]: 96 Konektory: Line in/Mic in, Aux-in
Podpora standardů: EAX 4.0
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
cicin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cicin »

J. Myslim ze sem rozhodnutej. Ta cena celkem ujde a kvalita msmze bude dobra. Tak diky vsem...
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

jj hezká . . . Abych se pravdu přiznal, já prostě nějak nevěřím přechodu PCI/Zvuk a porot používám integrovanou Nvidia Nforce Audio, a nic mi neschází, hrajé krásně (Jako každá, těžko se to rozeznává s chrchlátkama, na mých Philipsech HP195 hraje fakt dobře.
cicin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cicin »

spirit64 píše:jj hezká . . . Abych se pravdu přiznal, já prostě nějak nevěřím přechodu PCI/Zvuk a porot používám integrovanou Nvidia Nforce Audio, a nic mi neschází, hrajé krásně (Jako každá, těžko se to rozeznává s chrchlátkama, na mých Philipsech HP195 hraje fakt dobře.
No ja s tou svou integrovanou byl taky celkem spokojenej, ale povedlo se mi ji odpalit, takze musim vzit tu do PCI. No a radsi vemu o neco drazsi a snad kvalitnejsi nez kartu za dve stovku. Mozna bych vubec nepoznal rozdil, ale budu mit aspon pocit ze to hraje lip :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já bych určitě nebral Creative, ale to je na tobě...

Můj tip na kvalitní zvukovku za dobrý peníz je tohle : http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842881
Nebo pokud chceš něco lepšího, tak zvukovky Audiotrak, Terratec, M-Audio... ale to už asi nebude odpovídat tvým představám o ceně...

Že se s Creative zvedne framerate ve hrách je diskutabilní...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
cicin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cicin »

TomV píše:Já bych určitě nebral Creative, ale to je na tobě...

Můj tip na kvalitní zvukovku za dobrý peníz je tohle : http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842881
Nebo pokud chceš něco lepšího, tak zvukovky Audiotrak, Terratec, M-Audio... ale to už asi nebude odpovídat tvým představám o ceně...

Že se s Creative zvedne framerate ve hrách je diskutabilní...
No jak sem rikal, chtel sem neco obycejnyho, sice by se mi tadle kart alibila, ale je to trochu mimo moje finance. Zatim jsem rozhodnutej pro tu Creativku.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tom myslím na kompu dělá do zvuku, takže jeho "obyčejný" Creativky neuspokojí ... ale pro běžnýho uživatele stačí. Dokud se nezačnou s..t ovladače, pak je s nima hodně radosti :)
Goldnoob team proud member!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Thellwin píše:Tom myslím na kompu dělá do zvuku, takže jeho "obyčejný" Creativky neuspokojí ... ale pro běžnýho uživatele stačí. Dokud se nezačnou s..t ovladače, pak je s nima hodně radosti :)
Ne, o to nejde. Nesnažím se tu každému nutit profi zvukovku (sám teď jedu dočasně na integře :)), jde mi jen o mojí osobní averzi k Soundblasterům, speciálně nižší a střední cenové hladiny (ty nejdražší mi tolik nevadí, ikdyž bych je stejně nechtěl ani zadarmo :)). V levnějších modelech se vyskytuje pár skrytých podrazů, o kterých jsme tu já a tuším Bathory už dříve psali, které sice na samotnou funkci zvukovky nemají vliv, ale když se v tom někdo začne šťourat, tak ho to trochu otráví a přiměje zauvažovat o solidnosti firmy Creative. Dále pak jakákoliv, byť amatérská, práce se zvukem je s původníma ovladačema v podstatě nemožná (a to i u vysokých typů), s kX už to jakš takš jde...

Osobně vnímám dnešní SoundBlastery jako "hezké na první pohled", s tím, že nejlepší lék na první pohled je druhý pohled... :roll: Ono on-board DSP je sice pěkná věc, ale veškeré efekty prostředí i realtime DD/DTS dekódování, apod. , zvládne v pohodě každý lepší CPU, takže jeho potřeba je diskutabilní. A když pak člověk zjistí, že je karta osazená kvalitním I2S DAC, který je ovšem použit pouze na dva zadní kanály, zatímco na přední tři a subwoofer je použit podstatně horší AC97 kodek, tak by ho z toho trefil šlak... :roll:
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

já mam Audigy 2 ZS repro Creative 5.1 5300 měl jsem předtim Live!, Audigy, Audigy 2 a nikdy jsem na žádný skrytý problem nenarazil, občas vylepšim ovladače (orig. Creative) a na použití Hry, Film, MP3 hudba mě to stačí a jsem spokojen. Proto pokud někdo chce zvukárnu dá 700 a koupí co mu tady doporučujem tak si proti integrované rozhodně pomůže i se zatížením CPU i s podporou funkcí (EAX 4,0). To co ty píšeš není pro tohoto uživatele protože to prostě nevyužije a ani cena mu nepomůže. Pokud bych kupoval někomu zvukovku tak než toto (Fortissimo 2100Kč) tak raději Audigy 2 ZS (šla s cenou pěkně dolů já ji měl tušim za 2500 s DPH teď je 2100Kč)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28581
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To, žes neměl problémy s těmahle kartama zrovna ty ještě neznamená, že jsou bůh ví jak bezvadný. Stačí tady projít sekci a podívat se na problémy, které se řeší se zvukovkama. Soundblastery bezkonkurenčně vedou.

Když někomu na zvuku vůbec nezáleží a dokonce píše, že nepotřebuje ani 5.1 - 7.1, tak proč nekoupí zvukárnu 200,- Kč. Svůj účel splní taky. Ale než dát 2000,-Kč za Soundblastera, to radši přihodím 500,-Kč a koupím Revolution 5.1 nebo Terrateca.
Bathory
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

B@RT píše:Pokud bych kupoval někomu zvukovku tak než toto (Fortissimo 2100Kč) tak raději Audigy 2 ZS (šla s cenou pěkně dolů já ji měl tušim za 2500 s DPH teď je 2100Kč)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28581
Důvod ?
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Hahaha Terratec . . M-Audio nebo snad Audiotrak to jsou trochu dražší zvukovky ne ? Je pravdou že se s ní sice určitě někdy potkám ale on si chce koupit levnější , nahradit integrovanou !!!!
Jinak Inka (nebo Inca) jsou velmi zajímavé karty, sice vypadají trochu postaře, ael poskytují skvělý zvuk. Když se tady bavíte okolo 2k tak bych si vzal Maya 7.1 nebo MAya EX
btw : Proč zrovna Hercules ? Kdesi jsem slyšel že to právě oni se cpou do Audia zbytečně . .
Naposledy upravil(a) spirit64 dne ned 1. kvě 2005, 11:41, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

spirit64 píše:Hahaha Terratec . . M-Audio nebo snad Audiotrak to jsou trochu dražší zvukovky ne ?
Proti Soundblasteru za 2000,-Kč ani náhodou.
Bathory
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

to máš pravdu. A dokonce i mnohem kvalitnější
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

spirit64 píše:btw : Proč zrovna Hercules ? Kdesi jsem slyšel že to právě oni se cpou do Audia zbytečně . .
Protože je to nejlevnější 7.1 s Envy24HT, která mě napadla... :) Netvrdím, že se 100% vyrovná ostatním jmenovaným značkám (ikdyž o tolik horší zas není), které mají v téhle branži letité zkušenosti, nicméně jsou na ní aspoň použity kvalitní komponenty... takže pořád lepší, než Soundblaster...

btw, proč vypadá Inca postaře (krom toho, že už se nedělá) ? Mně připadá normální... :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Naprosty souhlas s Tomem v SB podrazech... sqely reklamni slogany zakryvaji spoustu veci..
Viz. vesely finty s digitalnim vystupem.. SB ma jedny z nejhorsich, co jsem kdy videl a o vzorkovani na digital-outu, ktery je reklamou taky tak trochu "prelhany" ani nemluve.. ale je fakt, ze tohle asi Cicinovi vadit nebude, no.. ja SB taky nemusim i kdyz ted v compu Liva mam... :oops:
Naposledy upravil(a) Maxtor dne ned 1. kvě 2005, 15:26, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“