Náhrada integrovane zvukovky
Moderátor: CageJ
- cicin
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Náhrada integrovane zvukovky
Ahoj. Povedlo se mi na desce odpalit integrovanou zvukovku a ted mam dilema jakou vybrat. Nechci zadnou 7.1, i 5.1 je pro me zbytecny, ale predpokladam ze obyc stereo asi nesezenu. Vim ze se da koupit zvukovka i za dve stovky, ale o kvalite ponekud pochybuji. Takze bych se chtel zeptat jestli nemate nekdo tip na solidne hrajici zvukovku ktera by nebyla prilis draha. Vyuziti je predevsim hudba a hry, filmy taky, ale nemam na ne 5.1 repraky. Dik...
Athlon XP 2500+ || Asus A7N8X-X || 2x 256 Kingston 400mhz || Saphire Radeon 9600PRO || Hitachi 160G PATA + 76G IBM do supliku
- Wuuduu
- Středně pokročilý

s poriadnou zvukovkou neziskas len pre teba nepotrebnych 5.1 a 7.1 ale aj nejake fps v grafike navyse.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- cicin
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Dobra no, ale ted mi zrovna nejde o to ziskat nejaky FPS navic. Chci jenom nejakou slusnou zvukovku. Celkem zajimava se mi zda Creative SoundBlaster Live 7.1, 24 BIT. Sice je to 7.1, ale kdovi, treba si casem takovy repraky poridim
A cena 700,- je celkem slusna. Mate s ni nekdo zkusenost?
Athlon XP 2500+ || Asus A7N8X-X || 2x 256 Kingston 400mhz || Saphire Radeon 9600PRO || Hitachi 160G PATA + 76G IBM do supliku
- Axis
- Začátečník

-
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29317
asi bych být tebou do ní šel za ty peníze.
Maximální dostupná konfigurace reproduktorů: 7.1
Maximální vzorkovací frekvence [KHz]: 96 Konektory: Line in/Mic in, Aux-in
Podpora standardů: EAX 4.0
asi bych být tebou do ní šel za ty peníze.
Maximální dostupná konfigurace reproduktorů: 7.1
Maximální vzorkovací frekvence [KHz]: 96 Konektory: Line in/Mic in, Aux-in
Podpora standardů: EAX 4.0
- cicin
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

- cicin
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No ja s tou svou integrovanou byl taky celkem spokojenej, ale povedlo se mi ji odpalit, takze musim vzit tu do PCI. No a radsi vemu o neco drazsi a snad kvalitnejsi nez kartu za dve stovku. Mozna bych vubec nepoznal rozdil, ale budu mit aspon pocit ze to hraje lipspirit64 píše:jj hezká . . . Abych se pravdu přiznal, já prostě nějak nevěřím přechodu PCI/Zvuk a porot používám integrovanou Nvidia Nforce Audio, a nic mi neschází, hrajé krásně (Jako každá, těžko se to rozeznává s chrchlátkama, na mých Philipsech HP195 hraje fakt dobře.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já bych určitě nebral Creative, ale to je na tobě...
Můj tip na kvalitní zvukovku za dobrý peníz je tohle : http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842881
Nebo pokud chceš něco lepšího, tak zvukovky Audiotrak, Terratec, M-Audio... ale to už asi nebude odpovídat tvým představám o ceně...
Že se s Creative zvedne framerate ve hrách je diskutabilní...
Můj tip na kvalitní zvukovku za dobrý peníz je tohle : http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842881
Nebo pokud chceš něco lepšího, tak zvukovky Audiotrak, Terratec, M-Audio... ale to už asi nebude odpovídat tvým představám o ceně...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- cicin
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No jak sem rikal, chtel sem neco obycejnyho, sice by se mi tadle kart alibila, ale je to trochu mimo moje finance. Zatim jsem rozhodnutej pro tu Creativku.TomV píše:Já bych určitě nebral Creative, ale to je na tobě...
- Thellwin
- Administrátor

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ne, o to nejde. Nesnažím se tu každému nutit profi zvukovku (sám teď jedu dočasně na integřeThellwin píše:Tom myslím na kompu dělá do zvuku, takže jeho "obyčejný" Creativky neuspokojí ... ale pro běžnýho uživatele stačí. Dokud se nezačnou s..t ovladače, pak je s nima hodně radosti
Osobně vnímám dnešní SoundBlastery jako "hezké na první pohled", s tím, že nejlepší lék na první pohled je druhý pohled...

- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já mam Audigy 2 ZS repro Creative 5.1 5300 měl jsem předtim Live!, Audigy, Audigy 2 a nikdy jsem na žádný skrytý problem nenarazil, občas vylepšim ovladače (orig. Creative) a na použití Hry, Film, MP3 hudba mě to stačí a jsem spokojen. Proto pokud někdo chce zvukárnu dá 700 a koupí co mu tady doporučujem tak si proti integrované rozhodně pomůže i se zatížením CPU i s podporou funkcí (EAX 4,0). To co ty píšeš není pro tohoto uživatele protože to prostě nevyužije a ani cena mu nepomůže. Pokud bych kupoval někomu zvukovku tak než toto (Fortissimo 2100Kč) tak raději Audigy 2 ZS (šla s cenou pěkně dolů já ji měl tušim za 2500 s DPH teď je 2100Kč)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28581
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To, žes neměl problémy s těmahle kartama zrovna ty ještě neznamená, že jsou bůh ví jak bezvadný. Stačí tady projít sekci a podívat se na problémy, které se řeší se zvukovkama. Soundblastery bezkonkurenčně vedou.
Když někomu na zvuku vůbec nezáleží a dokonce píše, že nepotřebuje ani 5.1 - 7.1, tak proč nekoupí zvukárnu 200,- Kč. Svůj účel splní taky. Ale než dát 2000,-Kč za Soundblastera, to radši přihodím 500,-Kč a koupím Revolution 5.1 nebo Terrateca.
Když někomu na zvuku vůbec nezáleží a dokonce píše, že nepotřebuje ani 5.1 - 7.1, tak proč nekoupí zvukárnu 200,- Kč. Svůj účel splní taky. Ale než dát 2000,-Kč za Soundblastera, to radši přihodím 500,-Kč a koupím Revolution 5.1 nebo Terrateca.
Bathory
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Důvod ?B@RT píše:Pokud bych kupoval někomu zvukovku tak než toto (Fortissimo 2100Kč) tak raději Audigy 2 ZS (šla s cenou pěkně dolů já ji měl tušim za 2500 s DPH teď je 2100Kč)

- spirit64
- Mírně pokročilý

Hahaha Terratec . . M-Audio nebo snad Audiotrak to jsou trochu dražší zvukovky ne ? Je pravdou že se s ní sice určitě někdy potkám ale on si chce koupit levnější , nahradit integrovanou !!!!
Jinak Inka (nebo Inca) jsou velmi zajímavé karty, sice vypadají trochu postaře, ael poskytují skvělý zvuk. Když se tady bavíte okolo 2k tak bych si vzal Maya 7.1 nebo MAya EX
btw : Proč zrovna Hercules ? Kdesi jsem slyšel že to právě oni se cpou do Audia zbytečně . .
Jinak Inka (nebo Inca) jsou velmi zajímavé karty, sice vypadají trochu postaře, ael poskytují skvělý zvuk. Když se tady bavíte okolo 2k tak bych si vzal Maya 7.1 nebo MAya EX
btw : Proč zrovna Hercules ? Kdesi jsem slyšel že to právě oni se cpou do Audia zbytečně . .
Naposledy upravil(a) spirit64 dne ned 1. kvě 2005, 11:41, celkem upraveno 1 x.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Protože je to nejlevnější 7.1 s Envy24HT, která mě napadla...spirit64 píše:btw : Proč zrovna Hercules ? Kdesi jsem slyšel že to právě oni se cpou do Audia zbytečně . .
btw, proč vypadá Inca postaře (krom toho, že už se nedělá) ? Mně připadá normální...

- Maxtor
- Začátečník

-
Naprosty souhlas s Tomem v SB podrazech... sqely reklamni slogany zakryvaji spoustu veci..
Viz. vesely finty s digitalnim vystupem.. SB ma jedny z nejhorsich, co jsem kdy videl a o vzorkovani na digital-outu, ktery je reklamou taky tak trochu "prelhany" ani nemluve.. ale je fakt, ze tohle asi Cicinovi vadit nebude, no.. ja SB taky nemusim i kdyz ted v compu Liva mam...
Viz. vesely finty s digitalnim vystupem.. SB ma jedny z nejhorsich, co jsem kdy videl a o vzorkovani na digital-outu, ktery je reklamou taky tak trochu "prelhany" ani nemluve.. ale je fakt, ze tohle asi Cicinovi vadit nebude, no.. ja SB taky nemusim i kdyz ted v compu Liva mam...
Naposledy upravil(a) Maxtor dne ned 1. kvě 2005, 15:26, celkem upraveno 1 x.